Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No gdzie bez podpór... Konstrukcję podwiesić na linach... Do chmury 👍

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dach w powietrzu tak bez żadnych podpór.

Ale tok myślenia.

Widać tobie też coś ciśnie na mózg😁🤭

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Qwazi @szymon09875 teraz mam coś takiego 14 stanowisk łącznie po dwóch stronach i korytarz przejazdowy na środku ,to gnój można by wybierać maszynowo 

IMG20210225132154.jpg

Dobre i długi 😛

@Bananek chyba źle zrozumiałeś :ph34r:

No tu to masz proste w takim razie. Dodatkowe drzwi wybić żeby wjechać z żarciem, mała ładowarka i po robocie. Koszt łączny napewno będzie mniejszy niż budowa od nowa. A jeszcze prościej to łbami do siebie, a do gnoju wyciąg założyć 

Na twoim miejscu już dawno bym kabinę z siuntki zwalił i chociaż gnój turem wypychał 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Bez rewelacji. Mały chlejus będzie. Myślałem że poniżej 2l na godzinę się wyrobi.

Kurna robota leciutka bo 12km/ha, 1250obr/min, wom Eco  i tyle wychlał😕

A jak dać mu w pipę to i 10l przekracza

20221209_122318.jpg

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wiem , ale ile tych budynków stawiać 

Po co budynek ?? Kawał dachu postaw i starczy... 

za 6tys postawiłem wiate na 16-18sztuk, jeszcze blacha dojdzie, ale to jak postawie drugą,

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

za 6tys postawiłem wiate na 16-18sztuk, jeszcze blacha dojdzie, ale to jak postawie drugą,

Mi to trochę drożej wyszło. Już wrzucałem to zdjęcie, ale jeszcze raz 

IMG_20221105_092002_683.jpg

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Bez rewelacji. Mały chlejus będzie. Myślałem że poniżej 2l na godzinę się wyrobi.

Kurna robota leciutka bo 12km/ha, 1250obr/min, wom Eco  i tyle wychlał😕

A jak dać mu w pipę to i 10l przekracza

20221209_122318.jpg

Ile ma KM?Kubota?

Opublikowano
47 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Qwazi @szymon09875 teraz mam coś takiego 14 stanowisk łącznie po dwóch stronach i korytarz przejazdowy na środku ,to gnój można by wybierać maszynowo 

IMG20210225132154.jpg

Dobre i długi 😛

@Bananek chyba źle zrozumiałeś :ph34r:

Jeśli krowy, to według mnie tak jak Szymon pisze. Ale jeśli na opasy, to pewnie robiąc wolnostanowiskowy weszłoby więcej sztuk. Ale to też zależy jakie tam są wymiary. A wogóle to czemu Ty stamtąd gnój taczką wozisz?

Opublikowano

rano mgla ze swiata nie bylo widac-teraz slonce czasami wychodzi..

16 godzin temu, wojtal24 napisał:

a pamietacie nawet byl chyba moderatorem taki koles @eletromechanik czy jakos tak czy @elektrotechnik jakos tak

ilu ja moderatorow przezylem..  moj ziomal spod krakowa.kiedys w orange pracowalciekawe ja dzisiaj

16 godzin temu, soltys48 napisał:

O bykach mu nie przypominaj. Jego piękne CH zamiast zyskiwać wraz z przybieraniem na wadze to tracą na wartości 

Miał gość wiedzę ale mega gbur

cos jak ja-ile razy mozna odpowiadac na te same pytania.. nawet swiety sie zdenerwuje na  pytania na ktore odpowiedz jub byla podawana dziesiatki razy

Nie ma nikt z tu obecnych do niego polotu no może @szmergiel

dawno nie sprawdzalem czy czym jeszcze handluje .

3 godziny temu, Qwazi napisał:

Witajcie, u mnie 0°, śniegiem leciutko przyprószyło i od rana fajnie, bo na dzień dobry trzeba było A8 z rowu wydobywać. Na letnich oponach to jechało 🤦

ja rano a6 wyciagalem z pszenicy-row marny jest-po drugiej stronie  ubrudzone kola to bylby najmniejszy problem. tez w czynie spolecznym..

Opublikowano
8 minut temu, damian303 napisał:

Ile ma KM?Kubota?

75km, cornik X3 0.80F.

Ale silniczek 2,5dm³.

pier**lona ekologia. Mf 174V w belce herbicydowej 1,7l/h przy silniku 4,0dm³

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

75km, cornik X3 0.80F.

Ale silniczek 2,5dm³.

Tak bardzo owiany mianem opoja John Deere

180 koni,  3m 11 łap na około 17 cm głęboko. Co prawda piach jak cholera. 

Rano go tankowałem to z dojazdem wyszło 11 litrów na ha ale miał ciężej niż dziś bo perzu w UJ 

IMG_20221209_131517.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

75km, cornik X3 0.80F.

Ale silniczek 2,5dm³.

Widzę nowy nabytek:) 

O ile dobrze odczytałem to nawet duża różnica spalania.

Spróbuj na zwykłym wałku. W moich ciągnikach Eco wom ma mało wspólnego z eco i nie używam.

Do belki mam podpiętego Pronara. Tam jest super spalanie.

Opublikowano
9 minut temu, damian303 napisał:

Widzę nowy nabytek:) 

O ile dobrze odczytałem to nawet duża różnica spalania.

Spróbuj na zwykłym wałku. W moich ciągnikach Eco wom ma mało wspólnego z eco i nie używam.

Do belki mam podpiętego Pronara. Tam jest super spalanie.

W siewniki przy wapnie i soli musi być Eco bo na wolnym za słabo nawóz wyrzuca. Opryskiwacz to na 100% będzie na 540 wałku

Opublikowano
jacus napisał:

rano mgla ze swiata nie bylo widac-teraz slonce czasami wychodzi..

16 godzin temu, wojtal24 napisał:

a pamietacie nawet byl chyba moderatorem taki koles @eletromechanik czy jakos tak czy @elektrotechnik jakos tak

ilu ja moderatorow przezylem..  moj ziomal spod krakowa.kiedys w orange pracowalciekawe ja dzisiaj

O bykach mu nie przypominaj. Jego piękne CH zamiast zyskiwać wraz z przybieraniem na wadze to tracą na wartości 

Miał gość wiedzę ale mega gbur

cos jak ja-ile razy mozna odpowiadac na te same pytania.. nawet swiety sie zdenerwuje na  pytania na ktore odpowiedz jub byla podawana dziesiatki razy

Nie ma nikt z tu obecnych do niego polotu no może @szmergiel

dawno nie sprawdzalem czy czym jeszcze handluje .

3 godziny temu, Qwazi napisał:

Witajcie, u mnie 0°, śniegiem leciutko przyprószyło i od rana fajnie, bo na dzień dobry trzeba było A8 z rowu wydobywać. Na letnich oponach to jechało 🤦

ja rano a6 wyciagalem z pszenicy-row marny jest-po drugiej stronie  ubrudzone kola to bylby najmniejszy problem. tez w czynie spolecznym..

@szmergiel cały czas ładny i drogi sprzęt ciągnie obserwuje jego ogłoszenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v