Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Jak się dowiedzą ze jest oporowcem i jeździł forszajem to mogą chcieć i na abramsa go wsadzić 😂😂

Traktorzysta pojedzie wszystkim ;)

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Piotruś! przesadzasz! jak słowo.

Jakby ktoś hipotetycznie strzelał petardami codziennie, przez parę godzin to jakbyś to inaczej nazwał? Zakładając czysto hipotetycznie. Bo sam 31.12 mnie osobiście denerwuje, chętnie bym zakazał ale nic poza tym.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Na prywatnym terenie można strzelać cały rok od 6 rano do 22 

Chyba że strzelasz, robisz pokaz np. przy restauracji itd na jakiejś imprezie wtedy najlepiej załatwić pozwolenie ze straży itd i sprzedasz bez strachu że psiarnia przyjedzie 

Od kiedy droga i moje pole jest terenem prywatnym ? 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wtedy to nawet bym do tego wojska poszedł aby się strzelać nauczyć i zastrzelić takiego... Tylko jak to się mówi, zastrzelisz ścierwo a siedzisz jak za człowieka...

To idź się ucz, będziemy do siebie strzelać 

Kiedyś w szkole było "dwa odnie" a teraz "dwie kulki" 👍

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

czyli strzelać lubisz?... 🤔

Piotruś! przesadzasz! jak słowo.

A lubię se strzelić co jakiś czas 😉😉

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Byłem w lesie

oj tak poważnie, to nie wiem jak po innych regionach. u nas zakończenie rekolekcji i takie dość uroczyste święto.

wiadomo. jak by tak wszystkie te kościelne święta obchodzić, to całkiem by trzeba było robić przestać.

jeszcze tylko na wsiach trochę przestrzegane te kościelne. a i to nie wszędzie.

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

To idź się ucz, będziemy do siebie strzelać 

Ja zaczniecie do siebie strzelać, ze swoich ziemi to się te niemieckie patrioty załączą. 😜 

• Haha 2
Opublikowano

No i byłem przrpisac telefon, dzien udany.

Zacierasz ślady po suszowym?  O.o wydzwaniałeś obiecywałeś fifti fifti, a im bliżej do wypłaty, a tu nie będzie się czym zbytnio dzielić.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakby ktoś hipotetycznie strzelał petardami codziennie, przez parę godzin to jakbyś to inaczej nazwał?

ale nie strzela. to nie złość się... hipotetycznie. ;)

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A lubię se strzelić co jakiś czas

no też se lubię... puknąć czasami... 9_9

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Nie jest tyz miejscem publicznym... 😋

To nie Ty dziś tu wykłady na temat tego że się ktoś nie znał a się wypowiadał ? 

Droga gminna raczej prywatna nie jest :o

Takze jak opony masz łyse to by Ci na tej drodze ten okrągły dowód zabrali 🤭

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Zacierasz ślady po suszowym?  O.o wydzwaniałeś obiecywałeś fifti fifti, a im bliżej do wypłaty, a tu nie będzie się czym zbytnio dzielić.

Nie ten co dzwoniłem 

Stacjonarny przepisałem z ojca niezyjącego na siebie by POtem przeniesć numer na światłowodowy innego operatora.

Opublikowano

Stacjonarny

po co Ci?

ile teraz płacić masz?    u mnie też jest.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

To nie Ty dziś tu wykłady na temat tego że się ktoś nie znał a się wypowiadał ? 

Droga gminna raczej prywatna nie jest :o

Takze jak opony masz łyse to by Ci ten okrągły dowód zabrali 🤭

Zakaz jest w miejscach publicznych... Napisales że to droga gminna czy niby że twoja i pole twoje.... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Oj niech bedzie

32 teraz

POtem w cenie intetnetu

weź mi napisz dokładnie co masz mieć i za ile?

a i z jakiej to sieci?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Droga jest miejscem publicznym  

po co ze śmieciem piszesz?

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale ten swiatlowodowy?

nom. 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Droga jest miejscem publicznym  

"Prawo to odnosi się także do strzelania fajerwerkami. Jedynym odstępstwem od zapisu są dwa dni w roku, kiedy nie grozi nam wysoka grzywna za złamanie przepisów. Chodzi oczywiście o Sylwestra i Nowy Rok, czyli 31 grudnia i 1 stycznia. Jeśli urządzimy pokaz fajerwerków w kolejne dni miesiąca, może grozić nam kara pieniężna w wysokości 500 złotych."

"Należy jednak zwrócić uwagę, gdzie będą odpalane. Możemy to bowiem zrobić tylko we własnym ogrodzie lub posiadając zgodę właściciela terenu, o ile nie zakłóca się ciszy nocnej." 

Takie dwa cytaty na ten temat...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Gminna droga w polu nie jest miejscem publicznym i nikt tam nie robi zgromadzeń.. Wiec nie ma zakazu... 

No jak nie jest jak jest ? Przyjdzie pan doktor na obchod to go poproś o jakąś książkę na wieczór, doedukujesz się. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v