Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

W czwartek w TVP grono ekspertów lekarskich  będzie odpowiadało na pytania odnośnie covida , może być ciekawie ;)

Spokojnie teraz "eksperci" są wyszkoleni w tym żeby mówić ale nic nie powiedzieć. Więc dzisiaj nie ma niewygodnych pytań.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Naprawdę nie wiesz kto to jest? 

Kto by nie był to ma szansę się w czymś odnaleźć ;)

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Kurła a ja 99 🙈

Ja rok od Ciebie starszy i też część dziewczyn z rocznika już za mąż powychodziła a nawet niektóre dzieci mają. Niech się spieszą jak im do tego pilno, ich wola.

Przed chwilą, Krzak napisał:

Kto by nie był to ma szansę się w czymś odnaleźć ;)

On się w niczym nie odnajdzie jakbyś nie wiedział. 

Opublikowano
Krzak napisał:

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To nie dla niego, zresztą ryby też.

Powrócił do domu, pogoda zmierzła, 0 stopni i jakiś deszczośnieg plus wiatr do tego...

Nikt się nie dowie do puki nie spróbuje. Myślałem że wiele rzeczy nie jest dla mnie a odnalazłem się w nich.

zwłaszcxa % 🙈

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja rok od Ciebie starszy i też część dziewczyn z rocznika już za mąż powychodziła a nawet niektóre dzieci mają. Niech się spieszą jak im do tego pilno, ich wola.

On się w niczym nie odnajdzie jakbyś nie wiedział. 

A na co mają czekać 23 lata to akurat tak.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Moja prababka dożyła 92 lat, wyszła za mąż mając 20, pierwsze dziecko urodziła mając 22 i do końca życia żałowała, że tak wcześnie...

Tylko ciekawe co by robiła gdyby poczekała parę lat,w tamtych czasach jeszcze. 20 to i tak późno jak na tamte czasy,ty się powinieneś cieszyć bo inaczej ciebie by nie było na świecie.

Opublikowano

Tylko ciekawe co by robiła gdyby poczekała parę lat,w tamtych czasach jeszcze. 20 to i tak późno jak na tamte czasy,ty się powinieneś cieszyć bo inaczej ciebie by nie było na świecie.

Oho, wiedziałem, że się zacznie nawracanie na "właściwą" drogę i nerwy 👀

• Like 2
Opublikowano

Oho, wiedziałem, że się zacznie nawracanie na "właściwą" drogę i nerwy 👀

Jakie nawracanie,rozmawiamy przecież tylko.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

Nie byłoby to i może lepiej... 

Późno? Siostra drugiej prababki wyszła za mąż mając ponad 30 lat i co? Dało się. 

Opublikowano

Nie byłoby to i może lepiej... 

Późno? Siostra drugiej prababki wyszła za mąż mając ponad 30 lat i co? Dało się. 

30 lat to już taki trochę ostatni dzwonek. Potem to już ciężko kogoś odpowiedniego znaleźć,wszystko przebrane.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Moja prababka dożyła 92 lat, wyszła za mąż mając 20, pierwsze dziecko urodziła mając 22 i do końca życia żałowała, że tak wcześnie...

Ja się ożeniłem 22 a syn się urodził jak miałem 24 i niczego nie żałuję mam fajnych już dorosłych synów teraz z górki już i czekać na wnuczki 

Ty postrzegasz małżeństwo jako jakąś straszna mękę a to może być fajny partnerski układ zawsze fajniej jak się ludzie wspierają i uzupełniają 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

@Chłoporobotnik Swoją drogą to cię podziwiam że ty wiesz co w twojej rodzinie się działo u prababki,pradziadka stryjecznej ciotki. W zimowe wieczory matula ci to wszystko opowiadała czy tak sam z siebie interesowałeś się tym? Wstyd się przyznać ale ja ledwo znam imiona swoich pradziadków,wiem że jeden był stolarzem jeszcze stół mam po nim,piękny i mocny wyrób.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

A na co mają czekać 23 lata to akurat tak.

a skąd wie że później było by lepiej jak urodziła wcześniej 🤔

Łolek napisał:

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się ożeniłem 22 a syn się urodził jak miałem 24 i niczego nie żałuję mam fajnych już dorosłych synów teraz z górki już i czekać na wnuczki 

👍

Opublikowano
9 minut temu, Krzak napisał:

Jakie nawracanie,rozmawiamy przecież tylko.

ni masz tam nic?....

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Za 4 miesiące będę miał 24 i też niczego nie żałuję, co potrzebuję to mam. To co chciałem to osiągnąłem, reszta nie ukrywam, przejęta. 

@Krzak Matka to o tym nie wie, babka opowiada i jej bracia jak czasem przyjdą. Za to ze strony dziadka wiem dużo mniej, a o pradziadkach ze strony ojca prawie nic. Wiem tyle, że i jedni i drudzy mieli po koło 10-12 morgów piachu gdzieś na Mazurach bo ojciec nie jest "tutejszy", za to ze strony matki wszyscy "stąd". Rodzice babki mieli 12 morgów i żyli tylko z tego, rodzice dziadka 6 morgów i pradziadek był murarzem.

1 minutę temu, slawek74 napisał:

a skąd wie że później było by lepiej jak urodziła wcześniej 🤔

To była chyba ostatnia imprezowiczka z rodu, chciała się wyszaleć ale się jej trafił kawaler z 12 morgami to nie odmówiła bo na nią wypadały ledwo 2...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

ni masz tam nic?....

Nieee,kompot z mirabelek tylko ;) Ostatnio jak sprzątałem to dwa wina świąteczne za wersalką znalazłem ale nie ruszam. Pewno schowane przedemną coby nie kusiło.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

To była chyba ostatnia imprezowiczka z rodu, chciała się wyszaleć ale się jej trafił kawaler z 12 morgami to nie odmówiła bo na nią wypadały ledwo 2...

to czego żałować 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

dwa wina świąteczne za wersalką znalazłem ale nie ruszam

ale wylać, nie wylałeś? :P

Opublikowano
Krzak napisał:

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

ni masz tam nic?....

Nieee,kompot z mirabelek tylko ;) Ostatnio jak sprzątałem to dwa wina świąteczne za wersalką znalazłem ale nie ruszam. Pewno schowane przedemną coby nie kusiło.

jakby co to mam co nieco ..... 😉

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v