Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

U mnie 16 ,ale to ten zwykły na zwykły słup ,górnolinowy . Była lina zwykła ,, szmaciana '' i pewnie po 3 latach padła ,u kollegi chodzi 10 ,grom wie ile lat na zwykłym górnolinowym ,ale to pewnie starą jakośc pamięta .  Pytam grubości ,bo ci co mają dolnolinowe narzekają na rdzewienie i częstą wymianę lin .    A słomy nie żałujesz bo ,,lawa'' nie płynie .

Wiesz makaronu potrzeba na pola to się ścieli 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja mam sobie babę wychowywać? A co ja, nauczyciel? 

No i uj z tego, że ma pieniądze jak do niczego innego się nie nadaje. Wolałbym aby nie miała w ogóle pieniędzy i inne podejście.

Trochę się ogrzać w chałupie i dalej wyroki śmierci wydawać 🤔

Ty spójrz który wiek mamy kobiety już dawno wyszły z kuchni 

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

U mnie 16 ,ale to ten zwykły na zwykły słup ,górnolinowy . Była lina zwykła ,, szmaciana '' i pewnie po 3 latach padła ,u kollegi chodzi 10 ,grom wie ile lat na zwykłym górnolinowym ,ale to pewnie starą jakośc pamięta .  Pytam grubości ,bo ci co mają dolnolinowe narzekają na rdzewienie i częstą wymianę lin .    A słomy nie żałujesz bo ,,lawa'' nie płynie .

U mnie na dolnolinowym chodzi 10. Wytrzymuje ok roku. Faktycznie jest z tym rdzewieniem problem. W moim przypadku zawsze za szuflą. Wcześniej miałem 12 i tak samo rdzewiały. 10 jest lżejsza i tańsza

• Like 1
Opublikowano

Niczego i nigdy od baby. To ona ma być zależna a nie być od niej zależnym.

Masz głupie podejście. Naprawdę. Każdy etatowiec to nierób i liczy się tylko ten co fizycznie zap*erdala.

Przeczytaj swoje pierwsze zdanie i kto tu ma głupie podejście 

Opublikowano (edytowane)

Jakość części zamiennych mnie dziś powaliła na kolana.Postanowilem wymienić pompę wody w 30stce bo zaczynała przepuszczać i pojawił się luz.Mam tu blisko Grene więc jadę.Zakupilem za 99zl pompę GeoParts.Wszystko pięknie wirnik metalowy już się cieszę bo w starej by plastykowy i juz się kruszył.Ku mojemu zdziwieniu pasowały tylko dwa otwory na śruby a kruciec w stronę termostatu 2cm za długi.No nic zdaża się, jadę wymienić.W sklepie daje mi drugą taka sama.No więc poskromilem Janusza wewnętrznego dopłaciłem 40zl biorąc ORGINAL BY Ursus.. Podczas montażu pasowały tym razem trzy otwory a kruciec dalej był za długi.Bez wiertarki i fleksa się nie obyło.Czy ten element jest naprawdę tak trudno wykonać prawidłowo

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

No to bierz .... 

Jedziesz, kupujesz i masz 👍 chociaż u ciebie zanim się zastanowisz to ten srursus 2 razy właściciela zdąży zmienić 

Najpierw muszę szejsiontke sprzedac 

Opublikowano

A nie lepiej teraz kupić jak jest ? 😉

Masz głupie podejście. Naprawdę. Każdy etatowiec to nierób i liczy się tylko ten co fizycznie zap*erdala.

Bo taka prawda 😉😉

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jakość części zamiennych mnie dziś powaliła na kolana.Postanowilem wymienić pompę wody w 30stce bo zaczynała przepuszczać i pojawił się luz.Mam tu blisko Grene więc jadę.Zakupilem za 99zl pompę GeoParts.Wszystko pięknie wirnik metalowy już się cieszę bo w starej by plastykowy i juz się kruszył.Ku mojemu zdziwieniu pasowały tylko dwa otwory na śruby a kruciec w stronę termostatu 2cm za długi.No nic zdaża się, jadę wymienić.W sklepie daje mi drugą taka sama.No więc poskromilem Janusza wewnętrznego dopłaciłem 40zl biorąc ORGINAL BY Ursus.. Podczas montażu pasowały tym razem trzy otwory a kruciec dalej był za długi.Bez wiertarki i fleksa się nie obyło.Czy ten element jest naprawdę tak trudno wykonać.

Odnoszę wrażenie że porostu pożałowałeś kolejnych 40 zł 😉

Byś dopłacił 80 to dziury były by idealne 😎

W tamtym roku czujnik temperatury wody MF 255, trzpień był za gruby i w otwór niechciał wejść 

A w sklepie były tylko grupsze 😂

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jakość części zamiennych mnie dziś powaliła na kolana.Postanowilem wymienić pompę wody w 30stce bo zaczynała przepuszczać i pojawił się luz.Mam tu blisko Grene więc jadę.Zakupilem za 99zl pompę GeoParts.Wszystko pięknie wirnik metalowy już się cieszę bo w starej by plastykowy i juz się kruszył.Ku mojemu zdziwieniu pasowały tylko dwa otwory na śruby a kruciec w stronę termostatu 2cm za długi.No nic zdaża się, jadę wymienić.W sklepie daje mi drugą taka sama.No więc poskromilem Janusza wewnętrznego dopłaciłem 40zl biorąc ORGINAL BY Ursus.. Podczas montażu pasowały tym razem trzy otwory a kruciec dalej był za długi.Bez wiertarki i fleksa się nie obyło.Czy ten element jest naprawdę tak trudno wykonać prawidłowo

Bo w Grene się robi zakupy w ostateczności  , żadnych geopart . Ja do c330 kupiłem dwa lata temu skropol i jest ok 

https://allegro.pl/oferta/pompa-wody-c-330-skropol-42083070s-12099857875?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=18003445430&gclid=CjwKCAiAhKycBhAQEiwAgf19eh7gxlfWM12SuNFWBrDSp4x9QtRelHL9g_682WM4ipB3E6kFzJzWUhoCOFcQAvD_BwE

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

No niestety taki mamy częsci do naszych ciągników.

Wola o pomstę do nieba

• Like 1
Opublikowano

No dzisiaj wolna sobota 

We kościele byłem rano pokomarowalem z godzinę teraz kawka odkryć qq nawozić kichów oprzątać doić i wolne, no żyć nie umierać 🤷‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mam podobną historię związaną z gazem ręcznym w 30. To samo jest z 60 i resztą ursusa. 

Stara pompę można naprawić, jak masz prasę to kup reperaturkę i napraw starą. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

Mam podobną historię związaną z gazem ręcznym w 30. To samo jest z 60 i resztą ursusa. 

Stara pompę można naprawić, jak masz prasę to kup reperaturkę i napraw starą. 

Prasę mam ale to nie oto chodzi.Pewnie następnym razem tak zrobię.Kupuje i to ma pasować a nie żeby rzeźbić

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Dla etatowca nieroba to weekend ale nie dla rolnika. 

Aby w nie których przypadkach 

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

No dzisiaj wolna sobota 

We kościele byłem rano pokomarowalem z godzinę teraz kawka odkryć qq nawozić kichów oprzątać doić i wolne, no żyć nie umierać 🤷‍♂️

Sprzedaj bydło to będziesz miał wolną sobotę 😜

Opublikowano

weź tak nie mów. i tak już nie ma komu tego ziarka pakupic 🙉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v