Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

nie zgodzę się, w Škodzie fabi założone sztywne i żadnej różnicy ,

Długo już pan tak jeździ na sztywnym ?

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I tak nie kupisz 😁🤭

Adam , podpadłeś mi , kto mówił że będe kupował 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Mi w szkole wpajali wiedze ze minimum 15 miesięcy,tak tez zacielam. Jakas 13 kiedys poszla w tango to po pierwsze nie urosla a po drugie urodzila ciele wielkosci psa. Ale to moze tylko ja tak robie chociaz wet tez jest takiego zdania zeby te 15 miala

Możliwe

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Ładna , ale co on pasówki nie chce 🤔 

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

18 minut temu, Dziad932 napisał:

@slawek74 @Łolek @soltys48  i inni kompetentni  , pytanko mam ile miesięcy powinna mieć jałówka pod zacielenie żeby później agencja się nie czepiała 🤔

Mi w szkole wpajali wiedze ze minimum 15 miesięcy,tak tez zacielam. Jakas 13 kiedys poszla w tango to po pierwsze nie urosla a po drugie urodzila ciele wielkosci psa. Ale to moze tylko ja tak robie chociaz wet tez jest takiego zdania zeby te 15 miala

15 to najlepiej jak by już była cielna u mlecznych 13/14 zacielam hf

Opublikowano
31 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pada śnieg, p****i śnieg, j***ą się bałwanki. U**a mać k***a mać kto z*****ł sanki? 🤭

-8°Ç

Uważajta 

Screenshot_2022-11-19-08-40-21-210_pl.interia.poczta_next.jpg

Już kilka razy takie coś dostałem choć nic nie zamawiałem😁

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

u mnie minimum jak się cielą to 22/23 miesiące a z regóły to 24 młodszych nie zacielałem

Dziękuję Ci bardzo To jak ma 14 można zacielic ?

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Już kilka razy takie coś dostałem choć nic nie zamawiałem😁

Ja się właśnie zastanawiałem ale jak chcą żeby opłacić wysyłkę to wiadomo o co chodzi 😉 no i od razu widać że to w Wordzie pisane 

Opublikowano
Dziad932 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

u mnie minimum jak się cielą to 22/23 miesiące a z regóły to 24 młodszych nie zacielałem

jak wyrośnięta nie jakiś karakan to śmiało 👍 nrf jak mała to czasem trzeba przeczekać...

Opublikowano
19 minut temu, Dziad932 napisał:

Przemku co jest do sprzedania

Ruski obciążnik. Kupuj będziesz miał w zapasie do fetora😅

Opublikowano

Zgłosiliście już limit energii na gospodarstwa .

Rodziny wielodzietne: jakie dokumenty dołączyć, na co uważać

Uprawnione do wyższego limitu są rodziny, którzy w dniu wejścia w życie ustawy, czyli 18 października br., posiadały Kartę Dużej Rodziny. We wniosku trzeba podać numer Karty Dużej Rodziny i załączyć jej kopię. Zakład może też poprosić o przedstawienie jej oryginału. Wielu rodziców ma jednak KRD tylko w formie elektronicznej, co wówczas? ENEA radzi dołączyć do oświadczenia wydrukowane zdjęcie ekranu. Posiadacze eKRD zapewne jednak też mają aplikację mObywatel, która umożliwia złożenie wniosku. Janusz Cieszyńki, minister w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, zapewnia, że jest to bardzo proste.

Rolnik musi dołączyć kopię decyzji podatkowej

Rolnik do oświadczenia załącza kopię decyzji o wymierzeniu za 2022 r. podatku rolnego dla gruntów, na których zlokalizowane są oprócz budynku mieszkalnego również inne obiekty budowlane posiadające urządzenia i instalacje korzystające ze wspólnego rozliczania zużytej energii elektrycznej należące do gospodarstwa rolnego lub na których prowadzi się dział specjalny produkcji rolnej. Mimo to we wniosku musi jeszcze podać:

Numer decyzji.

Nazwę organu podatkowego, który ją wydał.

Warto pamiętać, że rolnik, by skorzystać z wyższego limitu, musi też oświadczyć, że nie prowadzi innego rodzaju działalności gospodarczej. Oświadczenie składa się pod groźbą odpowiedzialności karnej.

Jeśli nie złożysz oświadczenia i odpowiednich dokumentów, nie skorzystasz ze zwiększonych limitów 

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

Śmiało możesz, jeśli nie za mała, jak pisał Sławek. Ja zacielam na 18 miesięcy, tak, żeby były dobrze wyrośnięte i cieliły się już po zrzuceniu zębów. Później jest wg mnie lepiej i kolejne zacielenie łatwiejsze. Ruja szybciej, a krowa lepiej trzyma kondycję

Opublikowano
38 minut temu, Dziad932 napisał:

i inni kompetentni 

wystawiali kiedyś agregat uprawowy i uprawowo siewny i topolę na olx pare km ode mnie (Saniki)

44 minuty temu, superfarmer02 napisał:

... U**a ...

co to znaczy ?

Opublikowano
Qwazi napisał:

9 minut temu, Dziad932 napisał:

Śmiało możesz, jeśli nie za mała, jak pisał Sławek. Ja zacielam na 18 miesięcy, tak, żeby były dobrze wyrośnięte i cieliły się już po zrzuceniu zębów. Później jest wg mnie lepiej i kolejne zacielenie łatwiejsze. Ruja szybciej, a krowa lepiej trzyma kondycję

18 miesięcu to po niemiecku 🤭

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

18 miesięcu to po niemiecku 🤭

Niech będzie, że po niemiecku. Mnie tak odpowiada. Ale to może raczej po szwajcarsku, bo simy stamtąd przyszły😁. Jeszcze trza by im dzwonki pozawieszać😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v