Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Chciałem tylko sprawdzić czy to co o Tobie tu można wyczytać to prawda. No i już wiem wszystko. :) Idź w takim razie rozmawiaj z kimś na twoim poziomie. Tylko chyba problem jest taki że za bardzo tutaj z Tobą to nikt nie chce nic wspólnego mieć 🤔

Synku ja rozmawiamz konkretnymi osobami a ty się poprostu wpierniczasz ze swoimi zwidami i tyle... Wiec idź do swojej piaskownicy dziecko.

Opublikowano

na jutro jeszcze wiekszy mróz ma byc. znaczy na jutrzejszą noc.

za to później już cieplej. nawet bez mrozu.

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Synku ja rozmawiamz konkretnymi osobami a ty się poprostu wpierniczasz ze swoimi zwidami i tyle... Wiec idź do swojej piaskownicy dziecko.

Haha, czyli pokonany swoją własną bronią ;) Ty się również udzielasz tam gdzie Cię nikt nie chce 

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Kto wody nie spuścił ten rano będzie miał niespodziankę 

Mój kabriolet 330 wodą chłodzony i jeszcze ma opryskiwacz zapięty z połową beczki.

Ale zapomniałem wodę że zbiornika przy studni spuścić. Szkoda zaworu za 200, trzeba iść spuścić

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A mi się tam najbardziej podobają piwnice w stodole. Paru znajomych ma takie coś zrobione, buraki, ziemniaki się lux przechowują. 

U mnie taka właśnie jest. Jedynie ślimaki wk***iają. Ale ogólnie to w porządku się przechowuje.

Z rana przybieliło. Na noc coś wiekszymi opadami straszą.

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

U mnie taka właśnie jest. Jedynie ślimaki wk***iają. Ale ogólnie to w porządku się przechowuje.

Jak dożyję i mi sił starczy to może sobie taką wykopię kiedyś pod sąsiekiem. Ojciec mówi, że kiedyś mieli plany z dziadkiem ale wyszło jak wyszło, potem likwidacja, dziadek umarł a razem z nim pomysł. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jak dożyję i mi sił starczy to może sobie taką wykopię kiedyś pod sąsiekiem. Ojciec mówi, że kiedyś mieli plany z dziadkiem ale wyszło jak wyszło, potem likwidacja, dziadek umarł a razem z nim pomysł. 

fundamentu wystarczy? czy z dala od nich?

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

na jutro jeszcze wiekszy mróz ma byc. znaczy na jutrzejszą noc.

za to później już cieplej. nawet bez mrozu.

U mnie od dziś do niedzieli wieczora ma być koło 0 ze spadkami w nocy do -5 nawet. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

fundamentu wystarczy? czy z dala od nich?

Powinno starczyć tylko by to było nie "całościowo" w ziemi. Z 30-40cm powyżej poziomu gruntu by musiało wyjść. Tylko znów zabawa z wodą by była pewnie. Na etapie budowy w 1963 była taka opcja wzięta pod uwagę. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

mi tu w jednej prognozie na jutro -10 pokazują... aż niemożliwe.

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

U mnie od dziś do niedzieli wieczora ma być koło 0 ze spadkami w nocy do -5 nawet. 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Powinno starczyć tylko by to było nie "całościowo" w ziemi. Z 30-40cm powyżej poziomu gruntu by musiało wyjść. Tylko znów zabawa z wodą by była pewnie. 

to słaba ....taka wodna.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

to słaba ....taka wodna.

Daj spokój, u nas, wśród sąsiadów to zmora. Teraz mniej śniegów trochę to wiosną lżej, ale jak przychodzi coś takiego jak w zeszłym roku w sierpniu to nie ma zmiłuj, na dwie pompy. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Daj spokój, u nas, wśród sąsiadów to zmora. Teraz mniej śniegów trochę to wiosną lżej, ale jak przychodzi coś takiego jak w zeszłym roku w sierpniu to nie ma zmiłuj, na dwie pompy. 

U mnie stodoła na górce. Piwnica grubo poniżej fundamentu. z 2,5m głębokości ma. Jest w razie wu spływ  wykopany i pompka włożona bo faktycznie jak przy powodziach potrafiło conieco najść. Ale tak to lux. No i teraz dużo się ziemniaków nie sadzi, aby na siebie to w workach wszystko. Więc stoją na paletach ułożonych.

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Basen można by zrobić 🤔

Opublikowano
13 godzin temu, jarecki napisał:

Składaliscie juz wnioski o limit 3 tys kwh na prąd ?   Da się przez profil zaufany ?

A to chyba firmy muszą. Profil zaufany to pisma do urzędów, a ten wniosek to do PGE albo innych

Opublikowano

Uuu, to tanio nie będzię.  Jak majątkiem się podzielicie skoro Ty ponoć dziad?

Widać wszystko Merlin przypadnie😜

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla kaczek na pewno, dla ludzi byłoby trudniej 🤔

Czemu? Źródło jakieś geotermalne grzane gazem jak w Toruniu i można by jakie turnusy na wykopki robić 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak masz myśleć o rozwodzie skoro ślubu nie było 🤔

Coś wymyślę 

1 minutę temu, Agrest napisał:

Uuu, to tanio nie będzię.  Jak majątkiem się podzielicie skoro Ty ponoć dziad?

Widać wszystko Merlin przypadnie😜

Nie nie, dlatego ślubu niema. Na bogatszych dziadów oddam a jej nie dam! Wszystko by w sól zainwestowała żeby kolację przesalać mojemu nastepcy jakby się kto zlitował i z nią się zadał

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v