Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Mnie to teraz tylko interesuje jak w sezonie będzie się sprawdzać 😜

Rozwiń kilka bel na łące i sprawdzaj. 😉 Ja jak kupiłem swoją zimą to widłami towar wrzucałem w podbieracz żeby wypróbować. 😉

Opublikowano
53 minuty temu, HF86 napisał:

za drogo, czy za tanio 🤔

Tanio coś jak na dzisiejsze czasy.

11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Matki z izolatorów wypuszczone, rodziny eleganckie, pierzgi dużo, żarełka też, odymione przeciw warrozie i flaszeczka na zakończenie sezonu spożyta... Elegancko, dzień piękny i słoneczny, bez wiatru. Może być zima chyba 🤔 W polu i warzywniku zrobione, pszczoły obrobione na ten rok. Fajrant 🤔

A trzydziestke już zakonserwował na zimę?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co tam konserwować 🤔

Przesmarować wszystkie punkty,ropy pod korek nalać,umyć ładnie.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Przesmarować wszystkie punkty,ropy pod korek nalać,umyć ładnie.

A po co ropę na zimę lać? Opłukany z grubsza, żadnego smarowania na zimę, dopiero na wiosnę towotnica, wymiana oleju w silniku i pompie wtryskowej. Ropy starczy żeby pod mieszankę urobić i zasiać, z pół baku jest. Co najmniej 4 miesiące niepalenia teraz. Może, o ile będzie pogoda to po połowie marca odpalenie. 

Opublikowano

A po co ropę na zimę lać? Opłukany z grubsza, żadnego smarowania na zimę, dopiero na wiosnę towotnica, wymiana oleju w silniku i pompie wtryskowej. Ropy starczy żeby pod mieszankę urobić i zasiać, z pół baku jest. Co najmniej 4 miesiące niepalenia teraz. Może, o ile będzie pogoda to po połowie marca odpalenie. 

Ropy pod korek coby baniak nie z rdzewiał 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nawozy 🤭

Potafoska po 3000, saletra 4600, Polifoska 8 4700 bo jak dzwoniłem o ziemniaki rano to spytałem.

Przed chwilą, Bananek napisał:

Jak to? Przecież byki w dół. 😉

Że tak powiem, niezbyt orientuję się w tej dziedzinie. Na razie to mi przybyło trochę puchaczy i nie wiadomo po ile jeszcze pójdą wiosną.

Opublikowano

Potafoska po 3000, saletra 4600, Polifoska 8 4700 bo jak dzwoniłem o ziemniaki rano to spytałem.

Że tak powiem, niezbyt orientuję się w tej dziedzinie. Na razie to mi przybyło trochę puchaczy i nie wiadomo po ile jeszcze pójdą wiosną.

O wybieg bydłu dziobatemu dziś powiększyliśmy coś chyba stara myśli dokupić. Ciśnienie mi podniosła jak zaczęła gadać o nowej oborze... 

Opublikowano
PAN88 napisał:

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

pany autostrada a2 na odcinku WAWA łódź jest płatna aktualnie ? orientujecie się ?

Czym chcesz jechać?

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

pany autostrada a2 na odcinku WAWA łódź jest płatna aktualnie ? orientujecie się ?

Czym chcesz jechać?

osobowy

Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

Jak to? Przecież byki w dół. 😉

Zobacz jak giełdy  matif i cbot  jadą któryś dzień w dół

Opublikowano
58 minut temu, bratrolnika napisał:

Braciak kupując ziemię po sąsiedzku scalił dwie swoje działki, w dodatku zyskał drugi wyjazd na "Brudne" tematy

Póki co tylko robię rozeznanie co i za ile, żadnych konkretów 

To drogo, tanio??? Nie orientuję się ile taki trupek kosztuje normalnie 

Akurat dziś dostałem flaszkę syropu z sosny, poczęstować???

Wydaje mi że że drogo. Skoro case wyceniony na około 30% wartości rynkowej to ta astra nie powinna być więcej jak 3-4 tys wywoławcza. 

Ciężki temat teraz znaleźć auto. Przeglądam na bieżąco ogłoszenia do 20 tys i nic ciekawego nie ma. C-Maxa znajomy mi oferował, ale boje się fordowskiego diesla

1 minutę temu, Agrest napisał:

Zobacz jak giełdy  matif i cbot  jadą któryś dzień w dół

Nic mi nie mów... 

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

O wybieg bydłu dziobatemu dziś powiększyliśmy coś chyba stara myśli dokupić. Ciśnienie mi podniosła jak zaczęła gadać o nowej oborze... 

A mnie namawiają na jakieś gęsi wiosną... Się zobaczy, tego jeszcze nie miałem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v