Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Mnie to teraz tylko interesuje jak w sezonie będzie się sprawdzać 😜

Rozwiń kilka bel na łące i sprawdzaj. 😉 Ja jak kupiłem swoją zimą to widłami towar wrzucałem w podbieracz żeby wypróbować. 😉

Opublikowano
53 minuty temu, HF86 napisał:

za drogo, czy za tanio 🤔

Tanio coś jak na dzisiejsze czasy.

11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Matki z izolatorów wypuszczone, rodziny eleganckie, pierzgi dużo, żarełka też, odymione przeciw warrozie i flaszeczka na zakończenie sezonu spożyta... Elegancko, dzień piękny i słoneczny, bez wiatru. Może być zima chyba 🤔 W polu i warzywniku zrobione, pszczoły obrobione na ten rok. Fajrant 🤔

A trzydziestke już zakonserwował na zimę?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co tam konserwować 🤔

Przesmarować wszystkie punkty,ropy pod korek nalać,umyć ładnie.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Przesmarować wszystkie punkty,ropy pod korek nalać,umyć ładnie.

A po co ropę na zimę lać? Opłukany z grubsza, żadnego smarowania na zimę, dopiero na wiosnę towotnica, wymiana oleju w silniku i pompie wtryskowej. Ropy starczy żeby pod mieszankę urobić i zasiać, z pół baku jest. Co najmniej 4 miesiące niepalenia teraz. Może, o ile będzie pogoda to po połowie marca odpalenie. 

Opublikowano

A po co ropę na zimę lać? Opłukany z grubsza, żadnego smarowania na zimę, dopiero na wiosnę towotnica, wymiana oleju w silniku i pompie wtryskowej. Ropy starczy żeby pod mieszankę urobić i zasiać, z pół baku jest. Co najmniej 4 miesiące niepalenia teraz. Może, o ile będzie pogoda to po połowie marca odpalenie. 

Ropy pod korek coby baniak nie z rdzewiał 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nawozy 🤭

Potafoska po 3000, saletra 4600, Polifoska 8 4700 bo jak dzwoniłem o ziemniaki rano to spytałem.

Przed chwilą, Bananek napisał:

Jak to? Przecież byki w dół. 😉

Że tak powiem, niezbyt orientuję się w tej dziedzinie. Na razie to mi przybyło trochę puchaczy i nie wiadomo po ile jeszcze pójdą wiosną.

Opublikowano

Potafoska po 3000, saletra 4600, Polifoska 8 4700 bo jak dzwoniłem o ziemniaki rano to spytałem.

Że tak powiem, niezbyt orientuję się w tej dziedzinie. Na razie to mi przybyło trochę puchaczy i nie wiadomo po ile jeszcze pójdą wiosną.

O wybieg bydłu dziobatemu dziś powiększyliśmy coś chyba stara myśli dokupić. Ciśnienie mi podniosła jak zaczęła gadać o nowej oborze... 

Opublikowano
PAN88 napisał:

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

pany autostrada a2 na odcinku WAWA łódź jest płatna aktualnie ? orientujecie się ?

Czym chcesz jechać?

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

pany autostrada a2 na odcinku WAWA łódź jest płatna aktualnie ? orientujecie się ?

Czym chcesz jechać?

osobowy

Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

Jak to? Przecież byki w dół. 😉

Zobacz jak giełdy  matif i cbot  jadą któryś dzień w dół

Opublikowano
58 minut temu, bratrolnika napisał:

Braciak kupując ziemię po sąsiedzku scalił dwie swoje działki, w dodatku zyskał drugi wyjazd na "Brudne" tematy

Póki co tylko robię rozeznanie co i za ile, żadnych konkretów 

To drogo, tanio??? Nie orientuję się ile taki trupek kosztuje normalnie 

Akurat dziś dostałem flaszkę syropu z sosny, poczęstować???

Wydaje mi że że drogo. Skoro case wyceniony na około 30% wartości rynkowej to ta astra nie powinna być więcej jak 3-4 tys wywoławcza. 

Ciężki temat teraz znaleźć auto. Przeglądam na bieżąco ogłoszenia do 20 tys i nic ciekawego nie ma. C-Maxa znajomy mi oferował, ale boje się fordowskiego diesla

1 minutę temu, Agrest napisał:

Zobacz jak giełdy  matif i cbot  jadą któryś dzień w dół

Nic mi nie mów... 

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

O wybieg bydłu dziobatemu dziś powiększyliśmy coś chyba stara myśli dokupić. Ciśnienie mi podniosła jak zaczęła gadać o nowej oborze... 

A mnie namawiają na jakieś gęsi wiosną... Się zobaczy, tego jeszcze nie miałem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v