Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Dziad932 napisał:

Marek ja mam 200 m metrów szerokie siedlisko 😊 i tak jak mówisz cholerna wygoda i spokój 👍

I Ty mówisz że nie masz gdzie wybiegu dla byków na czas wyrzucania obornika zrobić ? 😳

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie wykluczam tego bo może tak być 

Ciuchy

Mieszkając w mieście i ciagnąc gospo będziesz stale pod presją z jednej strony żony bo cię nie ma całe dnie i często w weekendy, z drugiej strony Twoi rodzice bo jak Cię nie będzie to gospodarka niedopilnowana tak źle tak nie dobrze oj będzie się działo 

• Like 1
Opublikowano

Powiem wam że jaja z tymi zakupami cielakow 🤣🤣 miałem dziś telefon od pewnej kobiety że ma do sprzedania cielęta a słyszała że szukam 🤦 bo ma 10 sztuk po 1100 zł  🤣  chociaż by inny telefon wzięła a nie pierwsze 6 cyfr takich samych jak dwa inne numery na które do tych Mirków dzwoniłem 🤣

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Mieszkając w mieście i ciagnąc gospo będziesz stale pod presją z jednej strony żony bo cię nie ma całe dnie i często w weekendy, z drugiej strony Twoi rodzice bo jak Cię nie będzie to gospodarka niedopilnowana tak źle tak nie dobrze oj będzie się działo 

Tłumaczą mu to wszyscy, ale nie słucha. Chyba, że tak sobie dla jaj trolluje  z  telenowelą. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

Tłumaczą mu to wszyscy, ale nie słucha. Chyba, że tak sobie dla jaj trolluje  z  telenowelą. 

Musi postawić sprawę jasno jak facet zostajemy na wsi, ja mieszkam na wsi w lubelskim pracuję firmie z Krakowa i jakoś to ciągnę ps. pracuję 1,5 roku i ani razu nie byłem w Krakowie od czasu podpisania umowy, a projektantka musi być w mieście, przypalić sprzęgło zalać formę i żyć sielsko na wsi

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

to niczego dobrego nie wróży. też uważam że to słaby pomysł.

Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 minutę temu, Agrest napisał:

No masz mędrca🤦‍♂️

Stawiaj nową w drugim końcu działki

Panie ile to kosztuje , a nie wspominając ile czasu trzeba zanim się zamieszka 

Zresztą zrezygnowaliśmy z tego najprawdopodobniej będzie wynajem

🤦‍♂️🙆‍♂️🙈

Opublikowano

Bez przesady.

Sołtys ma bydło na dwóch gospodarstwach a mieszka w sąsiedniej gminie, parafi, ba, nawet powiecie, co tam powiecie, województwie 

Ale ten sam dekanat a nawet i diecezja

Do pracy dojeżdża 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Sołtys ma bydło na dwóch gospodarstwach

no jednak... krócej się zastanawia, a to tez ważne...

Opublikowano
Łolek napisał:

5 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie wykluczam tego bo może tak być 

Ciuchy

brat stryjeczny tak gospodarzył 🤦‍♂️ żona w mieście na wsi mu matka pomagała i on dodatkowo na etacie już nie jest z żoną 🙆‍♂️🙋‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

@marcin010widzisz ich takie to są koledzy

Ale publicznie nikt tylko priv, a teraz już ma właściciela to ja się nie wpiertego 

Mnie to teraz tylko interesuje jak w sezonie będzie się sprawdzać 😜

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Ma pewno 35 na karku dzieci jeszcze nie ma kobita nie chce gospodarzyć on będzie ziemię kupował, dla mnie geniusz 

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Bez przesady.

Sołtys ma bydło na dwóch gospodarstwach a mieszka w sąsiedniej gminie, parafi, ba, nawet powiecie, co tam powiecie, województwie 

Ale ten sam dekanat a nawet i diecezja

Do pracy dojeżdża 

u sołtysa to jeszcze sztab ludzi do pomocy

Opublikowano

jak jest działka to dalej da się wybudować domek 80m2 z możliwością późniejszej rozbudowy za 300 tyś. i jest nowa. 20 lat bez dużego remontu się obejdzie 

Opublikowano
1 minutę temu, MarcinO10 napisał:

Marek jest gwarantem 😉

2 minuty temu, slawek74 napisał:

u sołtysa to jeszcze sztab ludzi do pomocy

Matka z ojcem krowy doją 

Mamki i byki nie ich biznes 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

jak jest działka to dalej da się wybudować domek 80m2 z możliwością późniejszej rozbudowy za 300 tyś. i jest nowa. 20 lat bez dużego remontu się obejdzie 

80m2 za 300 tyś?

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Ma pewno 35 na karku dzieci jeszcze nie ma kobita nie chce gospodarzyć on będzie ziemię kupował, dla mnie geniusz 

Też tego nie pojmuję. Robię praktycznie sam w polu. Żona w oborze pomaga. Jakbym miał mieszkać choćby 5 km dalej to nie wyobrażam sobie, żeby dać radę wszystkiego dopilnować. Posiłki się na szybko je czasem, a co dopiero pojechać na obiad te 5 km

Opublikowano
7 minut temu, MarcinO10 napisał:

Będzie chyba  że z prądami coś  bo mechanicznie wygląda na dobrą 

Opublikowano
7 minut temu, Krzak napisał:

80m2 za 300 tyś?

za drogo, czy za tanio 🤔

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Ehh, człowiek coraz słabszy się robi... Trochę nogi zmarzły i już katar i gorączka się zaczyna... 

Uuu dawno krokowej kuracji nie było a zalecam pomaga👍😉

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v