Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Zadbana mechanicznie jest jak najbardziej, wszystko co trzeba porobione, a padło na nią bo jest ze wszystkich najbardziej umęczona, nie ma się co oszukiwać 

O to umęczenie mi chodziło. Zresztą w sumie gdzie jest koło 40 letni ciągnik nie umęczony życiem? 1 % ogółu może.

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Pioter ale ona też sprofanowana

Ważne, że światła świecą, przegląd przechodzi i moc jest. Dziś Ursus ostatni raz odpalony, 4 miesiące co najmniej wolnego. Prawie 50 mtg nabił.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A co ci się w nich nie podoba, oryginalne awaryjne??? Bo poza tym to z wierzchu różnic nie ma

No chyba że czujnik na skrzyni który każdy ma odpięty 

Bo emki mają naklejki zamiast malowanych napisów,i nie podoba mi się ta kratka na przedzie :D

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

O to umęczenie mi chodziło. Zresztą w sumie gdzie jest koło 40 letni ciągnik nie umęczony życiem? 1 % ogółu może.

Ważne, że światła świecą, przegląd przechodzi i moc jest. Dziś Ursus ostatni raz odpalony, 4 miesiące co najmniej wolnego. Prawie 50 mtg nabił.

Nie mów hop. To ja rocznie robię 25 mth.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No świecą, te pomarańczowe to nawet migają, moc ma, przegląd przejdzie. Odpala, jeździ, hamuje, skręca i jeszcze podnosi😉

Opublikowano
33 minuty temu, Dziad932 napisał:

No tak jak bydło na luz i cały kojec to innego wyjścia nie ma , ale jak ja sprzedaje 2  czy 3 albo 4 sztuki na raz to nie będe szukał wagi ogólnej , gdzie tu sens 😉 , tym bardziej że bydło na łańcuchu to sobie zważe przed sprzedażą 

No to jest co innego, ale mi chodzi o to co napisałeś że cena nieosiągalna jak jest waga. Kupujących jest na pęczki 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No jak u wszystkich, @Agrest pewno już na dniach nowego Kornika powita

Chyba że już przywieźli a się nie pochwalił 

A daj spokój. W uj roboty bo czekam aż dojedzie.

Po wielu telefonach ma być w Polsce 10.11. Czyli pewnie w grudniu.

Jeszcze uje mi mówią że mam dobrą cenę. Ale że umowę w lutym pisałem a miał być za tydzień to już zapomnieli chyba.

Teraz żałuję że nie wziąłem z placu mfa za 235 brutto- dziś już 300 lub nawet mccormick x4 za 220, dziś już 290.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ten z 1991r.

Mechanicznie wszystko działa, może w zimę stać miesiąc w garażu, idziesz, wsiadasz, i musi zapalić , opony ładne, instalacja 100% sprawna 

A z wierzchu jak to z wierzchu, maska ładna, kabina do poprawek, a błotniki pewno do wymiany, albo do podlepienia

Ale co tu chwalić, koń jaki jest każdy widzi 

1 minutę temu, Krzak napisał:

Bo emki mają naklejki zamiast malowanych napisów,i nie podoba mi się ta kratka na przedzie :D

🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Ten z 1991r.

Mechanicznie wszystko działa, może w zimę stać miesiąc w garażu, idziesz, wsiadasz, i musi zapalić , opony ładne, instalacja 100% sprawna 

A z wierzchu jak to z wierzchu, maska ładna, kabina do poprawek, a błotniki pewno do wymiany, albo do podlepienia

Ale co tu chwalić, koń jaki jest każdy widzi 

W perfekcyjnym stanie nie będzie. Jak się chce perfekt to tylko nówka. 

Jak i u mnie, postoi w garażu ze 3 miesiące czy prawie 4, trzeba odpalić to się wsiada i pali, zalany płynem, podgrzane świece, parę sekund kręcenia i terkota. Z tym nigdy problemu nie było, akumulatory Centra Heavy jeszcze z markerem zapisaną ceną 165 zł za sztukę czyli stare jak świat, teraz za dwa takie to z 600 najmniej, rozrusznik oryginał. Jak w każdym starociu są rzeczy uciążliwe ale co tu wymagać... Tak jak piszesz jaki koń jest każdy widzi. Pali, skręca, hamuje, przegląd przechodzi to co chcieć. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v