Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Agregat co sam sieje 

Tak się paliwo oszczędza 😉

IMG_20221104_105557.jpg

przygotowania do siewu wiosennego?

Opublikowano
szymon09875 napisał:

10 minut temu, DANDYS napisał:

że jest brzydkie 🤣🤣

Buda mi się widzi, tylko bena coraz droższa xd

sekwencje dobra i można ganiać

konteno napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

a jaki przekrój kabla na minus i plus kupić?

miedzi jak palec 

IMG_20221104_114215.jpg

no muszę skoczyć do elektrycznego,

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

To nie płać. Powiedz, że nie przedłużałeś. A jak coś to niech pokażą dokument z podpisem.

Masz tura i cyklopa? I tego unzha?

Mam nawet dwa tury👇 unhz i cyklopa 😉

IMG20220115111807.jpg

Opublikowano
53 minuty temu, Qwazi napisał:

Wygląda ładnie ale ja bym tego nie chciał. Ciężkie miałeś te bele?

Nie zmuszam do kupowania 😛 , a ładowałem Zetorem👇 nie dobijałem mocno bo zielone jak cholera  

IMG20221104134419.jpg

36 minut temu, Karol6130 napisał:

Marcinek, myślę nad 3 ładowaczem czołowym, lub ciągnik z ładowaczem 

Ja już myślę już nad małą ładowarką

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Nie zmuszam do kupowania 😛 , a ładowałem Zetorem👇 nie dobijałem mocno bo zielone jak cholera  

IMG20221104134419.jpg

Ja już myślę już nad małą ładowarką

Ale ja się nie poczułem zmuszany. Po prostu mam parę argumentów na nie co do tego tura i co do 60 do tura wogóle też. Mogłem założyć ładowacz do 60, wybrałem 30 i myślę,że dobrze zrobilem. Wyraziłem swoje zdanie. Nie tanie Cię, że masz taki zestaw.

Ile ten owies leżał? Tygodnia to chyba nie było?

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Ale ja się nie poczułem zmuszany. Po prostu mam parę argumentów na nie co do tego tura i co do 60 do tura wogóle też. Mogłem założyć ładowacz do 60, wybrałem 30 i myślę,że dobrze zrobilem. Wyraziłem swoje zdanie. Nie tanie Cię, że masz taki zestaw.

Ile ten owies leżał? Tygodnia to chyba nie było?

Ale co tur wolmet ci nie odpowiada ? Mi akurat na 60 pasował do puki koła nie zaczęły pękać i łożyska siadać 

W poniedziałek koszony a wczoraj zwinięty 

9 minut temu, TheraRolnik napisał:

@Dziad932 a mi pomożesz przy sianokiszonce 🤔 tyż mocno nie dobijam .... Bo Zetor zdycha 🤭

Nie chcę mi się 

Opublikowano
17 godzin temu, malaczarna napisał:

Z 200gdzies ucieklo od żniw z tej ceny 

Llu czy wls? Kto ci kazał trzymać. Było sprzedać od razu albo teraz nie narzekać.

Rano 2stopnie było. Z portu wracam.

@Agrest dużo Ci dali za pszenżyto. Taka cena i w porcie netto. 

Widocznie ktoś miał dobrze umowę podpisana i mógł tyle dać.

Nie wiesz może ile teraz tregle? Kawałek wiaty by pasowało dostawić

Opublikowano
38 minut temu, Dziad932 napisał:

Ale co tur wolmet ci nie odpowiada ? Mi akurat na 60 pasował do puki koła nie zaczęły pękać i łożyska siadać 

W poniedziałek koszony a wczoraj zwinięty 

Nie chcę mi się 

Bo fabryczna os się nie nadaje do tura. Od dwóch lat nie mam problemu z kołami w siuntce

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Dziad932 napisał:

To jest moje zdanie i nie oczekuje, że ktokolwiek się z nim zgodzi. Tur Wol met to brak przekładni a przez to zakres wychyłu jest strasznie ograniczony, adaptacja jest taka, że cały ładowacz jest mało stabilny i potrafi się bujać, siłowniki wynoszace są osadzone na dolnej części adaptacji co powoduje mały zakres ruchu i konieczność stosowania dłuższych siłowników a tym samym zmniejsza wysokość podnoszenia i trzeba przekladac sworznie, żeby ta wysokość zmieniać. To przekładania z kolei wymusiło inny kąt podcięcia ramy głównej, który jest zbyt rozwarty i poprzez podniesienie ładunku nie dociąża odpowiednio tylnej osi. Pomijam materiał z jakiego go robią i cenę. C360 jest za ciężki na przodzie, ma za mały nacisk na tylną oś, jest za długi i za mało ok zwrotny do ładowacza. No i nie da się w nim przełączać biegów lewą ręką. Ale powtarzam, to tylko MOJE zdanie

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

To jest moje zdanie i nie oczekuje, że ktokolwiek się z nim zgodzi. Tur Wol met to brak przekładni a przez to zakres wychyłu jest strasznie ograniczony, adaptacja jest taka, że cały ładowacz jest mało stabilny i potrafi się bujać, siłowniki wynoszace są osadzone na dolnej części adaptacji co powoduje mały zakres ruchu i konieczność stosowania dłuższych siłowników a tym samym zmniejsza wysokość podnoszenia i trzeba przekladac sworznie, żeby ta wysokość zmieniać. To przekładania z kolei wymusiło inny kąt podcięcia ramy głównej, który jest zbyt rozwarty i poprzez podniesienie ładunku nie dociąża odpowiednio tylnej osi. Pomijam materiał z jakiego go robią i cenę. C360 jest za ciężki na przodzie, ma za mały nacisk na tylną oś, jest za długi i za mało ok zwrotny do ładowacza. No i nie da się w nim przełączać biegów lewą ręką. Ale powtarzam, to tylko MOJE zdanie

To co wymieniłeś załatwił wybierak do biegów pod kierownica, beczka 500l zalana betonem z tyłu. Wychył ramki to masz rację, lipa 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

To co wymieniłeś załatwił wybierak do biegów pod kierownica, beczka 500l zalana betonem z tyłu. Wychył ramki to masz rację, lipa 

No tak. Zgadza się, ale to wymaga dodatkowych zabiegów i nadal nie wszystkie wady usuwa. Założysz beczkę, nie zapniesz przyczepy. Wiem, można do beczki dospawać zaczep. Chodzi mi o ciągnik sam w sobie. 

U mnie na torfach żadna szesciesiatka z takim turem nie jest w stanie pojechać z belą jak nie ma balastu, a jak go ma to też słabo bo się zapada. A ciapek pojedzie

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

A zetor, nie że ten co ma być mój, ale taki 6211 5211 7211

Jest w okolicy jeden 7211 z turem i pojedzie lepiej jak c360 ale on ma skracanego tura, jakiegoś używanego, ściąganego z zachodu. Z typowym Wol metem albo czymś w tym stylu nie widziałem w robocie więc się nie wypowiem. Nie analizowałem też danych technicznych Zetora bez napędu. Wybierałem między 30 a 60 i tutaj, jeśli idzie o przydatność do tura, to moim zdaniem 30 dużo lepsza. A jak się dobierze odpowiedni ładowacz i ten ciągnik trochę do niego przygotuje, to już wogóle. Zetor bez rewersu ma trochę za szybki wsteczny

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v