Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Radek    Mój śwager 

18 minut temu, Agrest napisał:

864, 78zł

No tak ze pinset piniont rasem

zamiast Ryśka Agresta żem cytnął... 🤦‍♂️

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A tak straszyli drogim prundem

prawie zgadłem.

ja trzy razy tyle prawie.

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze będą lepsze warunki.

też tak mysle.

Opublikowano
20 godzin temu, konteno napisał:

i dobrze , dla męża zostanie wiecej , on twoich trunków chyba tez nie tyka czy zdaża ci się tez mu to samo serwować czym i sama sie raczysz?

cielaki to na klatke do przewozu bydła można chwilowo wstawić bo znajomy tak robił a większe sztuki to najlepiej coś w stylu tego co tu 

wgonić z obory i zostawić na podwórku , zależy ile pomieszczeń i ile masz jednorazowo zwierząt w każdym pomieszczeniu

łatwy do rozstawienia koral:

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Kto jeszcze składa na ten eternit? 😛

kiedyś się składało  jeden na drugim 🤭

teraz toto niebezpieczne jest I trzeba dużo płacić 🤑

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

599.89 zł

A tak straszyli drogim prundem 🙆🏻‍♂️

@Pafnucy ja odpuszczam eternit

Ile za świeczki w tym okresie zapłaciłeś?

Rysiek, tak się nie da żeby za 99,98 zł miesięcznie energii zużyć. Chyba że weekendy na wikcie teściowej, brak czajnika elektrycznego, zamrażarki,  mikrofali, pranie ręczne , a wieczorem dwa druty zarzucone na linię energetyczną i telewizor podpięty🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Ale blacha będzie po 150 😛😛 kto zmienił 10 lat temu i bez dofinansowania wyszło mu korzystniej 

a mi to tam... nie cieknie , to niech se leży.

za 10 lat to wnuki se niech zmieniają. ... a Twoja już rdzewiała będzie... 🤪

Opublikowano
radekz200 napisał:

Kto jeszcze składa na ten eternit? 😛

Ja i siusiowe złożył. Nie tylko enternit. 😉 Czas po rysiowemu żyć.

Agrest napisał:

Rysiek, tak się nie da żeby za 99,98 zł miesięcznie energii zużyć. Chyba że weekendy na wikcie teściowej, brak czajnika elektrycznego, zamrażarki,  mikrofali, pranie ręczne , a wieczorem dwa druty zarzucone na linię energetyczną i telewizor podpięty🤣

Jak on telefon w samochodzie ładuje. 🤣

radekz200 napisał:

Ale blacha będzie po 150 😛😛 kto zmienił 10 lat temu i bez dofinansowania wyszło mu korzystniej

To się grzecznie kasę przeleje spowrotem. Przy tej inflacji to zwrot będzie za przysłowiowego koguta.

Opublikowano

aż tak to to nie będzie niestety. 

dwa kg mięsa z bycka trzeba na metr blachy, a ze 4 nie wystarczy na dekarza. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

12 minut temu, Łolek napisał:

Jak ma łyse wzgórze to dobrze chyba 🤔😉

Łona gada, że nie łyse ino wydepilowane🤭 i że nie wzgórze ino wzgórek 😜. A do tego czasem nakłada ślaban😰😂

nie wiesz co się robi 🤭 https://youtu.be/eEsDlbMFNkc

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

aż tak to to nie będzie niestety. 

dwa kg mięsa z bycka trzeba na metr blachy, a ze 4 nie wystarczy na dekarza. 

A mnie dekarz wujo powiedział 60 zł za m2 😛 nie zdarł? 
Kurła trza będzie jeszcze w tym roku blachę kupić bo po nowym roku to będzie kosmos jak zaczną kupować 

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik1973 napisał:

599.89 zł

A tak straszyli drogim prundem 🙆🏻‍♂️

@Pafnucy ja odpuszczam eternit

Jak się siedzi przy jednej żarówce to i tak dużo. 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

wincej miesięcznie płacę

panele zakładaj!

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

A mnie dekarz wujo powiedział 60 zł za m2 😛 nie zdarł? 
Kurła trza będzie jeszcze w tym roku blachę kupić bo po nowym roku to będzie kosmos jak zaczną kupować 

No po rodzinie 60 od obcego 55

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Pewno ma licznik dwukierunkowy, jeden dzień do przodu chodzi, a drugi do tyłu 

Siemanko brat 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v