Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam jeszcze tą starszą deskę. Nie wiem jak oni te ciągniki składali. Szwagier ma 5341 z 2004 (ma taką deskę jak Twoja) a nie ma rewersu i tylko jedną parę gniazd hydrauliki. Ja mam rewers i trzy pary gniazd

Ty masz eksportowy i dla tego masz 3 pary wyjść a rewers był w opcji 

Ja mam krajowego i też tylko jedna para wyjść co jest denerwujące, szczególnie jak do czegoś potrzebne więcej niż jedna para i trzeba kombinować wtedy 

No i rewersu też nie mam 

Opublikowano
19 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ty masz eksportowy i dla tego masz 3 pary wyjść a rewers był w opcji 

Ja mam krajowego i też tylko jedna para wyjść co jest denerwujące, szczególnie jak do czegoś potrzebne więcej niż jedna para i trzeba kombinować wtedy 

No i rewersu też nie mam 

Ja kupiłem swojego po śmierci właściciela. Sprzedawała jego córka i nawet dowodu rejestracyjnego nie dostałem tylko zaświadczenie w Wydziału Komunikacji, że zaginął. Chłop kupił ten ciągnik nowy i robił nim na coś koło 15 ha. W opcjach musiało być chyba wtedy coś jeszcze bo ten ciągnik nie miał górnego zaczepu, a szwagra ma

A rewers dobra sprawa. Ja np orze na 5 polowej. Bez rewersu by była lipa

Opublikowano
42 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja mam jeszcze tą starszą deskę. Nie wiem jak oni te ciągniki składali. Szwagier ma 5341 z 2004 (ma taką deskę jak Twoja) a nie ma rewersu i tylko jedną parę gniazd hydrauliki. Ja mam rewers i trzy pary gniazd

O mały włos a kupiłbym 7341  z rewersem i na szybkiej skrzyni, ale daleko było nie chciało się jechać i kupiłem 309 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

O mały włos a kupiłbym 7341  z rewersem i na szybkiej skrzyni, ale daleko było nie chciało się jechać i kupiłem 309 

Ja też mam szybka skrzynie. A Ty operatora nie masz i temu pomocy potrzebujesz?🤔😜

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Ja kupiłem swojego po śmierci właściciela. Sprzedawała jego córka i nawet dowodu rejestracyjnego nie dostałem tylko zaświadczenie w Wydziału Komunikacji, że zaginął. Chłop kupił ten ciągnik nowy i robił nim na coś koło 15 ha. W opcjach musiało być chyba wtedy coś jeszcze bo ten ciągnik nie miał górnego zaczepu, a szwagra ma

A rewers dobra sprawa. Ja np orze na 5 polowej. Bez rewersu by była lipa

Na palowych w polu nie robię także mi to nie przeszkadza ale przy turze jednak przydał by się ten rewers 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja też mam szybka skrzynie. A Ty operatora nie masz i temu pomocy potrzebujesz?🤔😜

Ni mam prawa jazdy na ciunik 

5 minut temu, TheraRolnik napisał:

35 czy 40 skrzynia 

40 

Się wozi 

16670449425113794600265379974849.jpg

Opublikowano

Ten tur niby lepszy a i tak w uj zasłania 

4 minuty temu, Łolek napisał:

Ni mam prawa jazdy na ciunik 

40 

Się wozi 

16670449425113794600265379974849.jpg

1 minutę temu, Qwazi napisał:

A to operator z lejcami na koparko-ladowarke albo koparkę by Ci się przydał?🤔

U mnie skrzynia 40

Ehhh to ja mam najwolniejszego 🙈 bo skrzynia 35 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał:

Kiedyś woziło się taczką potem 30

tka a teraz fyntem się nie chce 

Jutro po kościele mogę Ci pomóc, bo dzisiaj to już taka godzina, że tyle bymy narobili, żebysmy obaj jutro mieli ciche dni😉. Jak ten to wieczorem nasmaruje rower i jutro po mszy pojadę tym Fyndem pojeździć 😜

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał:

Jutro po kościele mogę Ci pomóc, bo dzisiaj to już taka godzina, że tyle bymy narobili, żebysmy obaj jutro mieli ciche dni😉. Jak ten to wieczorem nasmaruje rower i jutro po mszy pojadę tym Fyndem pojeździć 😜

Czekam, już przed bramą stoję i wyglądam na zachód 

Potem na zetora nie spojrzysz jak się fyntem karniesz 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Łolek napisał:

Czekam, już przed bramą stoję i wyglądam na zachód 

Dobra. Tylko do jutra jeszcze Fynda przemaluj bo ja tylko czerwonym i żółtym jeżdżę 😜

16670460267556312875291218785017.jpg

Nie wiem czy tak nie spojrzę bo jakoś po robocie DF- ami to jeszcze lepiej mi się na niego spogląda😁

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Kurła,człowiek chory, a robic trzeba. Wczoraj o tej porze myslalem zeby karetke wzywac,takie mnie poty oblaly w oborze a tylko zagrabialem slome rozrzuconą. Dzisiaj glowa boli tak.ze malo co.noe rozsadzi. A dzisiaj musze byc na zebraniu w remizie bo wazne sprawy do obgadania. 16 kurników chcą postawic. @Rolnik1973 jak wygonić ich z naszych terenów?Wam.sie udalo(chociaz ten las to nielegalnie wycięty to latwiej bylo). U nas chce stawiac chlop co pgr przejął. @Pafnucy Ty z jego stron,znasz jegomoscia Słomkę albo obilo Ci sie o uszy?to ten co stawy osuszyl i kukurydze posial przy krajowej 19 w Kocku chyba

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Dobra. Tylko do jutra jeszcze Fynda przemaluj bo ja tylko czerwonym i żółtym jeżdżę 😜

16670460267556312875291218785017.jpg

Są dwa prawilny kolory ciągników czerwień mfa i zieleń fendta 😉👍

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Są dwa prawilny kolory ciągników czerwień mfa i zieleń fendta 😉👍

Ta zieleń to się zgadza. Pod warunkiem, że to żółta zieleń ursusa🤣😂

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Kurła,człowiek chory, a robic trzeba. Wczoraj o tej porze myslalem zeby karetke wzywac,takie mnie poty oblaly w oborze a tylko zagrabialem slome rozrzuconą. Dzisiaj glowa boli tak.ze malo co.noe rozsadzi. A dzisiaj musze byc na zebraniu w remizie bo wazne sprawy do obgadania. 16 kurników chcą postawic. @Rolnik1973 jak wygonić ich z naszych terenów?Wam.sie udalo(chociaz ten las to nielegalnie wycięty to latwiej bylo). U nas chce stawiac chlop co pgr przejął. @Pafnucy Ty z jego stron,znasz jegomoscia Słomkę albo obilo Ci sie o uszy?to ten co stawy osuszyl i kukurydze posial przy krajowej 19 w Kocku chyba

idź, no co tylko ty jeden masz na cowidka chorować 🤷‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wziąłeś pod uwagę nawrotów, jak kawałek krótki to więcej nawracania niż orki

Piotrek moje obliczenia pokazują sytuacje abstrakcyjną i jak gdyby maksymalną ilość pola zaoranego przy danej prędkości. Z tego co pamiętam wtedy powiedziałeś 3,5h co jest jak najbardziej realne. 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Do wymiany jest sterownik obrotów

Na pewno? Uszkodzenia sterowników to kontrowersyjny temat. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v