Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

uuuu, sie rozchorowal? to i ja życzę szybkiego pozbycia się choroby.

za pinset by oddał?

Trzeba by zapytać ale bardziej wspominał o dwucyfrowej liczbie. Więc tyle to chyba za dużo 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Chłopie gdzieś ty był.Juz kiedyś się zastanawiać zacząłem czy nie mam szczęście na ciebie trafić czy może porzuciłeś to towarzystwo

Marcin robota robi swoje.

Ogólnie jestem już na finiszu sezonu 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Więc tyle to chyba za dużo

no można się dostosować... jak by co...

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dobre ziemie, chmura na radarze, Cugowski-  jeśli grzmot z północnego wschodu słyszałeś to egzamin z rozpoznania zdaję dostatecznie czy niedostatecznie?

Dostatecznie, ale dźwiękowo długi.😂

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Marcin robota robi swoje.

Ogólnie jestem już na finiszu sezonu 

Ja to jak zwykle do końca listopada ryje.Duzo zdrowia i piniundzorow.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ta, w wieku prawie 70, a potem kto? Ja się mam użerać?

twoja siostra ze śwagrem 

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mogę zrobić, żaden problem.

tabliczki znamionowej z modelem fotka by starczyła , gdzieś z boku albo od spodu cóś może być bo to chyba wiszący

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Pierwszy weekend grudnia. Moja ma urodziny. Na termy maltańskie w Poznaniu.

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

twoja siostra ze śwagrem 

tabliczki znamionowej z modelem fotka by starczyła , gdzieś z boku albo od spodu cóś może być bo to chyba wiszący

Wiszący. 

Siostra chyba podobnie nastawiona w tej kwestii do mnie, jakby chciała to będąc 13 lat po ślubie mieliby albo swoje albo adoptowane.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Dostatecznie, ale dźwiękowo długi.😂

Bliżej Chodla?🤔 Tu maliniarze, ziemie chyba słabsze.

Chyba że kierunek Furtpolu i Bigosa. Tu przednie gleby😁

Opublikowano
Agrest napisał:

23 minuty temu, Bananek napisał:

A daj spokój. Sam nie wiem co robić. Jakie wcześniej rachunki płaciłeś? Ona proponuję instalacje za 27000. 4000 z dotacji mój prąd i rata kredytu 308 zł. Rachunki płaciłem 315 zł. Nowej prognozy nie ma bo w tym miesiącu spisuje dopiero.

Jak już ogarniesz temat to napisz co i jak.

Wszystko fajnie , założyć  i cieszyć się słońcem.

Ale co z tego jak co raz więcej głosów, że w wypadku pięknej pogody nowi są odłączani od sieci. Produkują rano i wieczorem jak sieć jest w stanie odebrać

I zapytałem o to jakiegoś naganiacza telefonicznego ostatnio. Nie zaprzeczył i oczywiście stwierdził że to zależy od falownika i rozmowy z zakładem energetycznym. Oczywiście oni oferują ten najlepszy i wszystko załatwiają z ZE jak należy

zależy jakie masz napięcie jeżeli na fazie masz więcej niż 256V to każdy falownik wyłączy że względów bezpieczeństwa są teraz jakieś cuda co obniżają napięcie

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

👍🤣

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

zależy jakie masz napięcie jeżeli na fazie masz więcej niż 256V to każdy falownik wyłączy że względów bezpieczeństwa są teraz jakieś cuda co obniżają napięcie

ZE to gra w kulki aż oczy szczypią😡

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, wojtal24 napisał:

są teraz jakieś cuda co obniżają napięcie

zużyje u siebie , wiatrak byckom w oborze zapuści i hydrofora słońcem napędzi bo jedyne wyjście to lokalnie obciążać sieć u siebie by te napięcie opadło na tyle by się nie wyłączał falownik tylko nie wiadomo czy w takim bilansie będzie jeszcze co wypychać w sieć 

kojarzy ktoś taką myjkę , co to za sprzęt ? po nr z tabliczki silnika podstawia mi jakiś zupełnie inny model karchera

20210504_111730.jpg

20210504_120743.jpg

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jakiego dżondyra kupić 🤔

tego niebieskiego z płocka albo odciążenie dla mfa 

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-ursus-1614-1224-deluxe-perfekcyjny-stan-75mtg-CID757-IDQx6zE.html

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Ludzie jak to z terminami w woj łódzkim ,gnojówke na łąki do kiedy 🤔 można w listopadzie czy do końca października?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v