Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Uziu92 napisał:

kurla panowie prawie dziś zginąłem, hitlerowiec postanowił mnie zabić, urwał mi się wahacz w przednim kole i wjebalem się do rowu.

Alle to sworzen wyskoczył czy wyrwał się z mocowań  czy po prostu pękł 

Nikomu nic nie stało się 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

na nowej drodze równej na gładkim asfalcie. W żadną dziurę nie wjechałem ani żaden krawężnik. Dobrze że mgła i tak koło 70 km/h jechałem bo jakbym szedł z 90 to bym się w pizdu zabił na drzewach.

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

mi nic, normalnie pękł przy sworzniu , koło całe poszło do tyłu , zablokowało kierownicę i sru do rowu,

To szczęście w nieszczęściu, h*j z blachą choć szkoda ważne że ty cały i nikt postronny nie ucierpiał 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

a co to za niecny germaciec?

popieram przedmówców. ważne że nikt nie poszkodowany.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Wnet to i polskiego będzie jak na lekarstwo, średnia wieku pszczelarza w Polsce to około 60 lat, u nas w kole na około 110-120 członków to może z 10 jest poniżej 40 roku życia.

Niedawno właśnie jeden z takich odszedł u mnie w rodzinie. W wieku 92 lat. Pasieka została. Syn niby coś tam chce przy tym ogarnąć, ale chyba nie ma do tego serca. Ten dziadek jeszcze w tym roku samodzielnie wszystko przy tych pszczołach zrobił. Dobre zajęcie na emeryturę. Utrzymuje widać przy życiu i zdrowiu. 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Z Francji mf 6120 przyjechał z takim akumulatorem 

https://allegro.pl/oferta/akumulator-optima-red-top-rtc-4-2-agm-50ah-1000a-11870966032

Miał już wtedy wypalone bieguny, siedzi w mf 255 i kręci już 11 sezon 

mengelka 5600 na takim przyjechaua i o dziwo zdrowo kręciła jeszcze sezon w PL , może tylko to był jakiś starszy egzemplarz z inną etykieta 

350wpx_c7e45c1cbca725b50060305bfbb879b5.

a te maximy to niby usa ale robione w mexyku , jak już brać te okrąglaki to lepiej dołożyć do większych 65Ah co cele idą po skosie 

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

A ja jeszcze wieczorem 500 za psie żyto skasowałem chłop do siewu zakupił. 

Jutro trza na jakieś zakupy pojechać to może żonie na jakieś cóś fajnego przeznaczyć 🤔🤭

Koniecznie. Może się odwdzięczy 🤔

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

To szczęście w nieszczęściu, h*j z blachą choć szkoda ważne że ty cały i nikt postronny nie ucierpiał 

Amen. Blachę se druga kupisz. Siebie drugiego nie

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jaco512 napisał:

Passeratti

Passaty się nie psują! 

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

paserati, na przeglądzie niedawno było wszystko sprawdzane i sam co raz sprawdzam jak koła zmieniam i wszystko sztywne było, pękł UJ wie czemu.

Ehh 😔

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

pękł UJ wie czemu.

Znam takiego, co by powiedział, że to przez złe oko. Pewnie zabrakło tych osławionych wstążek. 😜(tak wiem, że sprawa poważna, ale jak żyjesz...) 

Opublikowano

paserati, na przeglądzie niedawno było wszystko sprawdzane i sam co raz sprawdzam jak koła zmieniam i wszystko sztywne było, pękł UJ wie czemu.

b6?

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Pewnie zabrakło tych osławionych wstążek.

temu na pumie w ciborach na obu lusterkach 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

80tka już też mi wydmuchał

Przy agregacie jak uprawiałem pod siew 

a twemu ojcu wysrało kiedykolwiek uszczelke pod głowica ? 

Opublikowano
4 godziny temu, konteno napisał:

przy którym da się prowadzić w pełni automatycznie proces spalania 

to postaw przepalony olej w zbiorniku zobaczysz co po pół roku będzie. Próbowało wielu ale automatyzacji tak zmiennego paliwa nie da się okiełznać. 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

b6?

B5. Alu wahacze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v