Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

23 minuty temu, 6465 napisał:

Kiedyś to przerabiałem. Człowiek wiedział że będą gałęzie do zabrania. To jak zabrałem grubsze i została sama drobnica to stwierdził że takie drobne myślałem że trochę grubsze zostawisz.

A ja oddałem i grubsze były i chłopakowi nie pasuje, za grube i rębak nie daje rady🙆‍♂️

Drugi kolega zabrał 4 przyczepy i zadowolony bo jego dziadek będzie miał zajęcie.  92 lata i wszystko przerobił na wiązki i w piec to idzie, dziadzio zawzięty na robotę,i ma zdrowie.

kilka przyczep wierzby zabrali z Twojej miejscowości jacyś chłopcy zeszłej zimy

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, radekz200 napisał:

Sasiady takie bierne jaki i ty to się nie obawiam 😂😂

Ty to Radziu masz pedofilskie zapędy bo nie bez powodu ci się wyrwało.... Zawsze jest jakieś dno takiego zachowania 😁😭😭

Opublikowano
Bananek napisał:

@radekz200 to jakby wg naszych obliczeń wychodzi 11 ton z hektara. Musi dobry wynik zważając na to, że nie dane było ani grama sztucznych nawozów i to, że odmiana była kwestią przypadku, a nie wyboru typowej ziarnówki. 

IMG_20221022_091433.jpg

to co liczą po długości rękawa to lipa ...takie naciąganie by więcej za mielenie i pakowanie w rękaw wziąść

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Ty to Radziu masz pedofilskie zapędy bo nie bez powodu ci się wyrwało.... Zawsze jest jakieś dno takiego zachowania 😁😭😭

Masz racje ty bardziej pasujesz na Trynkiewicza 

3 minuty temu, Bananek napisał:

@radekz200 to jakby wg naszych obliczeń wychodzi 11 ton z hektara. Musi dobry wynik zważając na to, że nie dane było ani grama sztucznych nawozów i to, że odmiana była kwestią przypadku, a nie wyboru typowej ziarnówki. 

IMG_20221022_091433.jpg

A to nie ważone? Jakby tyle dało to dobry wynik 

Opublikowano (edytowane)

Się nie wypieraj 😁

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Masz racje ty bardziej pasujesz na Trynkiewicza 

No paru w zeby dałem.... 😁

Ja to widzę że ty masz nawet idola 🤔😁😁😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
slawek74 napisał:

to co liczą po długości rękawa to lipa ...takie naciąganie by więcej za mielenie i pakowanie w rękaw wziąść

Do tej kobzarenko wchodzi 20 ton kukurydzy w wilgotności 40%. Moja miała 36% więc uznaję, że było tam +-20 ton bo przyczepa była nasypana z czubem. (4,5 zbiornika dominatora 108)

radekz200 napisał:

A to nie ważone? Jakby tyle dało to dobry wynik

No trochę spieprzyłem bo wagę mam przez miedzę, ale za późno pomyślałem bo byli już na podwórku z ziarnem, a u mnie kręcić takim statkiem to podwórko za małe. 😉

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

No dobra teraz trzeba by iść chociaż poudawać że się coś robi, bo znowu będzie trzeszczała😉😁😱

Zrób tak żeby zaczęła jęczeć i da ci spokój 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jeżdżą dziś po wsi kupcy i owsa szukają 1650 na rękę.Owies droższy od przenicy się robi.Jak zrówna się z ceną rzepaku to sprzedaje 😁

na opał ? W tyg . próbowałem przenzyto to owies duzo lepszy do palenia .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

O toto to. 👍🏼

Kobita jak w nocy jęczy to w dzień nie brzęczy. 

Opublikowano
30 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ile zaczep idzie w dół na tym zgięciu 

Młody 3,5  cm

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Dzisiaj to nie przejdzie🙈. Nawet nie będę próbował bo by się mogła do rękoczynów zabrać 🤔. A tak se pościemniałem, że poszedłem do obory się przed małżonką schować ... i cielaka znalazłem. Jałówka się ocieliła. Chyba wyczuła, że Dziad zaliczkę dostał, bo byka dała. I tak człowieku, jak nie masz sił i chęci to się Ciebie robota trzyma😂

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Dejta spokój byłem wczoraj na imprezie za wasze i nie chlałem a od samego patrzenia na spożywających kaca mam... Po 6 już na rynku byłem a do 9.30 wszystko wyprzedane. Idę chyba spać bo pogoda jakaś deszczowa....

Ty też. Ale ja za swoje😀

Opublikowano
35 minut temu, Bananek napisał:

IMG_20221022_091433.jpg

Somsiad jak taką dżdżownice zobaczy to zawalu dostanie 🤭😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v