Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A ja chyba dziś wszystko wiadrem będę naginać :D bo groch będę zaprawial nitragina to z betoniarki do wanny i do siewnika :D

Będę potrzebował po żniwach grochu bo plan jest zasiać na poplon. Czy dobrze to nie wiem🤔

Opublikowano
10 godzin temu, TheraRolnik napisał:

A co to 🤔

Lata temu jak to było jeszcze "nowe" w tv to się każdy odcinek oglądało wieczorem

Ehhh to były czasy 🥺

na yt masz wsyzskie odcinki :D 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

4 l 🌧 w nocy.

Trza za piłę i 11 szt pociąć na kłódki i zwieźć.

i chce Ci się tak?

i na wilki tam uważaj !

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
24 minuty temu, Axd529 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-amazone-800l-CID757-IDRuLjR.html Warto brać to w tych pieniądzach, niby wszystko sprawne tylko do ruszenia bo kilka lat stoi nie ruszany?

Za 1500zł to ja kupiłem 400L Amazonkę. Ja bym brał

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

4 l 🌧 w nocy.

Trza za piłę i 11 szt pociąć na kłódki i zwieźć.

Rychu, Ty samym drewnem palisz?

Opublikowano
21 minut temu, Axd529 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-amazone-800l-CID757-IDRuLjR.html Warto brać to w tych pieniądzach, niby wszystko sprawne tylko do ruszenia bo kilka lat stoi nie ruszany?

jak na amazonke to tanio. podepnij ciagnik i sprawdz. gdy ja kupowalem swoja to pouruchomieniu -mialem od razu wsiadac do auta i z powrotem,tak sie tlukl i trzesl. mysle co sie dzieje a tu zbiornik byl niedokrecony, do dzisiaj chodzi jak zloto.

zbiornik  fabryczny czy jakis wynalazek ?

47 minut temu, 6465 napisał:

Szukam gdzieś kupić ze 100kg zrębki. Chce piec wypróbować bo piszą że można tym palić. Jak by to się sprawdziło to kupię rębak.

sasiad tym pali- dym snuje sie po moim podworku przez caly dzien ,dobrze ze za domem przewaznie bo tak to byla by wojna.

teraz szal w sklepie pgg sie konczy pomalu - juz mozna  ekogroszek kupic bez zbytnich nerwow..

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

i chce Ci się tak?

i na wilki tam uważaj !

Nie chce, ale trzeba

12 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Za 1500zł to ja kupiłem 400L Amazonkę. Ja bym brał

To nie sobie

Ale tak drewnem, chyba ze wielkie mrozy to na noc węgiel.

Opublikowano
15 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Rysiek może sobie na to pozwolić bo całą zimę w domu przesiedzi to co i rusz może do pieca dorzucić, a i małych dzieci nie ma. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
26 minut temu, Pafnucy napisał:

@radekz200 jak tam? gotowy na ślub?

Przeciez to dopiero na wieczór? 😂 na która bedziesz? Ale wczoraj wszystkich nabraliśmy ze się niby pokłóciliśmy 😂😂😂 nabrali się i można powiedzieć ze nie którzy się nawet cieszyli 🤬

Opublikowano

ja nie nabrałem.

wczoraj się gniewałem. a dziś jest nowy dzień, no i ile można się gniewać?

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jak wieczorem mnie nie będzie to znaczy że wilki pożarły.

...to Jawe se wezne..  dobra??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v