Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Co tu się wyprawia 

Radek też z chłopem chce się gubić  uważaj Pafnucy 

już mu wyjaśniłem. On tak nie tańczy jak Ty...

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Niee,ja gdzie indziej pracuje. hehe nie możesz mnie namierzyć :D

Ja tam cię nie szukam. Taki grzeczny chłopak jechał i mnie ładnie z podporządkowanej wypuścił, tak myślę a może to krzaku 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia.

gdybym miał znowu obrabiać moje kilka ha trzydziestka, to wolał bym.... no wcale nie obrabiać...

oddał byś wtedy w dzierżawę Ryszardowi 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Pracuje w firmie. Stawki różne, dokładnych nie znam zalezy od firm. Od 20 za godzinę. Z tym że za 20 to desperaci jeżdżą 

Ale lajtowa robota jak za 20zł. A jak mówisz że i więcej mają to w ogóle.

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Może i tak, mi tam pasuje bo pieniądze mi to przynosi ;) a ze wszystkich dużych ciągników którymi jeździłem czyli +400koni to ten mi najbardziej odpowiada 

W kuchence mikrofalowej można sprawdzić 

A zobaczysz ,też byłem taki chojrak za młodu jak Ty , tylko szejsiontki mi były w głowie , a teraz wychodzi pomału wszystko ... Już mi się nic nie chce robić 😉.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja tam cię nie szukam. Taki grzeczny chłopak jechał i mnie ładnie z podporządkowanej wypuścił, tak myślę a może to krzaku 🤔

Aaa to nie ja,ja się rozpycham jak mogę :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ile może mieć % kukurydza, której ziarno w kolbie "pracuje" i wnet przy małym ruchu się wysypuje?

Ciepły, słoneczny dzień. 

W piątek jak swoją obrywałem to miała około 35 , teraz schnie

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

A zobaczysz ,też byłem taki chojrak za młodu jak Ty , tylko szejsiontki mi były w głowie , a teraz wychodzi pomału wszystko ... Już mi się nic nie chce robić 😉.

Całego życia nie zamierzam tu spędzić. Jakby nie właśnie młodzieńcza głupota to bym wiedział że żyje...

Opublikowano

Wziął byś odpowiedzialnośc za sprzęt za ponad 2 banki za 20 zł ? Weź siedź na tej koparce i rynku nie psuj...

A ja się do tych Fendtów nie rwę i na robotach polowych znam się tyle co umiem ug2 zaorać i grajberkiem 11 łap pojeździć na c330 :)

A koparki myślisz tańsze są? A stawki operatorów różne. A czy ryzykujesz sprzęd warty bańkę za 20 czy 30 zł na godzinę to co za różnica. I tak się nie wypłacisz jakby kazali płacić.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Całego życia nie zamierzam tu spędzić. Jakby nie właśnie młodzieńcza głupota to bym wiedział że żyje...

Ale na pieniądzach pewnie śpisz i pani zadowolna bo zachcianki spełniasz jak jest za co 😛

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia.

gdybym miał znowu obrabiać moje kilka ha trzydziestka, to wolał bym.... no wcale nie obrabiać...

Mało brakło a bym się przesiadł z mf 255 na Ursusa 5714 bądź zetora 7745 bo 7340 było ciężko trafić 

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

a w białej koszuli?

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

A ja się do tych Fendtów nie rwę i na robotach polowych znam się tyle co umiem ug2 zaorać i grajberkiem 11 łap pojeździć na c330 :)

A koparki myślisz tańsze są? A stawki operatorów różne. A czy ryzykujesz sprzęd warty bańkę za 20 czy 30 zł na godzinę to co za różnica. I tak się nie wypłacisz jakby kazali płacić.

No właśnie, chodzi o to że jeśli wiesz z czego masz na chleb i o to dbasz to i wynagrodzenie inne. A jakiś rząd wielkości zachowany być musi, dawać się dymac za grosze wiedząc ile zysku dany sprzęt przynosi to masochizm 

• Like 1
Opublikowano

No właśnie, chodzi o to że jeśli wiesz z czego masz na chleb i o to dbasz to i wynagrodzenie inne. A jakiś rząd wielkości zachowany być musi, dawać się dymac za grosze wiedząc ile zysku dany sprzęt przynosi to masochizm 

Racja ale to też zależy od regionu Polski. Są takie miejsca że możesz być as nad asy na sprzęcie i nie dadzą ci więcej niż np 25zł.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

A nie , choć bardzo się nie przyglądałem🤔

no toż nie łon...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v