Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Krzak napisał:

Do 15 tyś idzie kupić c360 na chodzie we względnym stanie?

Trzy lata chodzisz i pier**lisz że trzydziestka to najlepszy traktor i że głupie ludzie są jak większy kupują, bo takim to i kilkanaście ha idzie obrobić, a teraz na swoje zapyziałe 1ha krzaków dwa traktory chcesz trzymać??? Dobry fantasta z ciebie 

24 minuty temu, Pafnucy napisał:

Tyz jeździłem 

IMG_20220925_142104.jpg

I ja dziś godzinkę się po okolicy pokulałem, idę zaraz grata umyć, bo później może już nie być okazji 

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na bednarach jaka jest, chłopie  🙆‍♂️

Mi znana 🤔 chyba wszystkich tam znam 

2 minuty temu, Krzak napisał:

jaka?

Łooo, patrzaj, taka🤣🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Trzy lata chodzisz i pier**lisz że trzydziestka to najlepszy traktor i że głupie ludzie są jak większy kupują, bo takim to i kilkanaście ha idzie obrobić, a teraz na swoje zapyziałe 1ha krzaków dwa traktory chcesz trzymać??? Dobry fantasta z ciebie 

I ja dziś godzinkę się po okolicy pokulałem, idę zaraz grata umyć, bo później może już nie być okazji 

Trza się rozwijać ;) Pieter może kupić a ja nie mogę?

Z tą c360 to tak głośno myśle także nie bulwersuj się tak bo nadciśnienia dostaniesz jeszcze

Opublikowano
9 minut temu, Krzak napisał:

Trza się rozwijać ;) Pieter może kupić a ja nie mogę?

Z tą c360 to tak głośno myśle także nie bulwersuj się tak bo nadciśnienia dostaniesz jeszcze

Ototo. Kartofli wykopane? 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ototo. Kartofli wykopane? 

A pewnie że wykopane ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

To nie całkiem w ślady Piotra idziesz ..

Wczesne motyką kopaliśmy,ale to tylko jeden rządek 😛

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

To nie całkiem w ślady Piotra idziesz ..

Rozwija się. Aaa zapomnialbym. Wczorajsze kopanie jakies 8ar zajelo 45 minut(raz stanęła taśma bo kamyk zaklinował a drugi raz totolotek zapchało). Za godzinę bierze 180zł

Opublikowano

Plon duży?

2 minuty temu, Krzak napisał:

Wczesne motyką kopaliśmy,ale to tylko jeden rządek 😛

Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Rozwija się. Aaa zapomnialbym. Wczorajsze kopanie jakies 8ar zajelo 45 minut(raz stanęła taśma bo kamyk zaklinował a drugi raz totolotek zapchało). Za godzinę bierze 180zł

W półtorej wykopałem 25 arów wczoraj

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Plon duży?

450kg 15 worków po 30 kg. Nie wiem czy duży czy mały,tam nie ma 2 arów nawet. Ale żadnego nawozu nie dawałem,dwa razy od stonki pryskane.

W tym roku mam trochę kompostu plus załatwiłem sobie trochę obornika.

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

U mnie  ten totolotek co chwila blokowało

Opublikowano
38 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ło kulła 🙉

W drugim ujęciu cię dali. Nie pogadasz 😲👌

13 minut temu, Pafnucy napisał:

Plon duży?

A ja 30ar w 4 kawałkach w tym jeden z klina i ogrodzony w niecałe 2 godziny 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

ja 30ar w 4 kawałkach w tym jeden z klina i ogrodzony w niecałe 2 godziny

Jaki traktor, jakim biegiem kopiesz?

Bardzo szybko wykopałeś 

Opublikowano

@Pafnucy zalezy tez od wielkosci pola,jaka dlugosc czy czyste. U mnie zielska sporo i 250m dlugie. Wykopal 5 rzadkow i juz zadowolony ze koniec,mowie mu ze jeszcze jeden zostal. To nawrotka i heja kończyć. Z plonu jestem w miare zadowolony,jak wysypie do przechowalni to bede mial porownanie z ubieglym rokiem.

Opublikowano
22 minuty temu, TheraRolnik napisał:

W pierwszym też jo 🤷 ten co złazi z sieczkarni 

Ło kurła i takie chuchro groziło mi kiedyś, że po spotkaniu z nim żułbym gumę palcami. No ale widać, że szybki chłopak z ciebie... Jak tata chce złapać za ucho to ty pewnie między nogi i sruuu na pole xd

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v