Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Masz jedną żonę, chcesz dwie...😁

Żonę w bilansie strata/zysk należy raczej rozpatrywać "wychodzę prawie na zero" ;) Po za tym kto by zamiast jednego problemu chciał mieć dwa? 

4 minuty temu, witejus napisał:

A czego nie wiesz?

Jakie są regulacje itp. co kolwiek jakiś opis. Pług mam pożyczyć. 

• Haha 2
Opublikowano

Ta, pożycz i rozreguluj.

Świetny pomysł.

hubertb napisał:

Jakie są regulacje itp. co kolwiek jakiś opis. Pług mam pożyczyć.

Chłoporobotnik napisał:

Muszę ją jakoś rozdrobnić, albo kultywator albo Orkan. W październiku na to obornik i orka zimowa.

Tu poszedł na nią jedynie obornik bez rozdrabniania. Zaorane na raz.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Ta, pożycz i rozreguluj.

Świetny pomysł.

Właściciel sam do końca nie ustawia tego pługa. Generalnie ponoć z tym pługiem "jest coś nie tak". 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jakie są regulacje itp. co kolwiek jakiś opis.

Poprzeczna śruba do regulacji pierwszej skiby i druga do regulacji linii ciągu , regulacja pochylenia poprzecznego to te dwie śruby na wieżyczce a głębokość kółkiem.Chyba nie pierwszy raz widzisz pług obrotowy to łatwo domyślisz się co do czego.

• Like 1
Opublikowano
Pafnucy napisał:

16 minut temu, Agrest napisał:

Ale to dotyczy praktycznie każdego. Masz złotówkę, chciałbyś mieć dwie, masz milion , również pragniesz drugiego.

Masz jedną żonę, chcesz dwie...😁

🤔🙆‍♂️🤦‍♂️😁

Opublikowano

no Panie. nawet żeby kupić. na skupach ledwo tego tysiąca przekracza.   

Opublikowano

chyba mnie nie zrozumiałeś : tam podali że koszt uprawy 1ha owsa to 1tys zł a nakosić można 5ton przy tym nakładzie bzdety...

Pafnucy napisał:

na opał?

dla cieląt 🤦‍♂️

Łolek napisał:

@PRIMO@PRIMO twoja marka

16640886013473920881091869078640.jpg

🤦‍♂️

Marek a do rozgarnuania masz coś 🤔

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Pafnucy napisał:

no Panie. nawet żeby kupić. na skupach ledwo tego tysiąca przekracza.   

I tak należy myśleć, posiać 1ha pszenicy za którego kupisz owsa z dwóch hektarów ;) 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

chyba mnie nie zrozumiałeś : tam podali że koszt uprawy 1ha owsa to 1tys zł a nakosić można 5ton przy tym nakładzie bzdety...

dla cieląt 🤦‍♂️

🤦‍♂️

Marek a do rozgarnuania masz coś 🤔

To nie u mnie, 

Wózki mają wałki i takie coś jeszcze używamy 

16640896805735698050930130572756.jpg

Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał:

@PRIMO@PRIMO twoja marka

16640886013473920881091869078640.jpg

Neee. 

To jest CS a on to DF. 

Case tyle wspólnego co nalypka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v