Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pszenżyto posiane

Teraz czekać aż wyschnie pod pszenicę albo orać nowe pole

Tylko prognozy na pon- śr znowu 50 l deszczu.

A może nie  siać i mieć problem deszczów z głowy.

Weź to bronami albo samym drapakiem rusz i jutro posiejesz 

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Pszenżyto posiane

Teraz czekać aż wyschnie pod pszenicę albo orać nowe pole

Tylko prognozy na pon- śr znowu 50 l deszczu.

A może nie  siać i mieć problem deszczów z głowy.

I jak sie sialo? Bylem dzisiaj u Cb na wiosce i jeszcze bede raz po odbiór. Musze skonczyc orac i uj,jutro w to wjezdzam siewnikiem i siewy zakonczone

Opublikowano

Miałem mieć pierwszą X3 , a tu już jest na Bednarach. 

Prawie jak władimiriec Ryśka🤭

IMG_20220923_104706.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Miesne najtańsze z usługą plus dojazd 70 parę złotych

jaka konkretnie rasa ? te polskie czerwone co masz u siebie ? 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

ty lepiej idź zobacz czy ci Karol kobity nie obraca

jak razem do obrządku chodzą i ma ją w domu pod okiem kamer tak jak obejście to nie byłbym tego taki pewien 

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

wczoraj chciały Piotrka ożenić

dobrze że tylko tamtego a nie mnie 

Opublikowano

Dziś pszenżyto pojechało w świat

20220923_081604.jpg

7 minut temu, bratrolnika napisał:

może to ta, niech młody się wylegitymuje to dadzą mu nią na kołach wrócić

Nie, to jest  x3.070F.

Mój X3.080F.

Jako jedyny został wpuszczony do środka kabiny jako klient🤣 mówi że wygodniej jak w starym

Tak to wszystko pozamykane przed szczeniakami🤭

Opublikowano

w tym roku dziwnie duze zainteresowanie pszenzytem- pellet nim sklejaja czy co ??

kra-to narazie o siewie mozna zapomniec, mokro i znowu ma padac, ja jeszcze kawalek ziemniakow mam do wykopania.

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

pod okiem kamer tak jak obejście to nie byłbym tego taki pewien 

a co on taki okamerowany, boi się czego??? bo z rana mówił że się nie boi

9 minut temu, Agrest napisał:

Nie, to jest  x3.070F.

Mój X3.080F.

Jako jedyny został wpuszczony do środka kabiny jako klient🤣 mówi że wygodniej jak w starym

skąd takie względy???

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

a co on taki okamerowany, boi się czego??? bo z rana mówił że się nie boi

skąd takie względy???

No jako klient czekający na odbiór ciągnika

4 minuty temu, DANDYS napisał:

kurba wyciął drzewka, a teraz kupił opryskiwacz 🤨

To do porzeczek, ale wersja z wyższą wieżą i można drzewka pryskać.

1 minutę temu, Łolek napisał:

Sławek nie wydaj tej kasy, ja już syna namawiam, a jak tam córka negocjujesz,

Sama musi sobie chłopa znaleźć🤭

Jeszcze kumbajn za miesiąc ma być gotowy.  Trzeba uciekać z kasą przed inflacją i Morawieckim 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

i później syn Łolkowy sprzeda dorobek Agresta i kupi u siebie ziemię 😜😄

I cyk intercyza. 

No chyba że córka sprzeda Łolkowe hektary i obory i kupi u siebie ziemię🤭

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

a że tak zapytam, któryś ze starszych liczysz sprzedawać??? czy wszystkie co są to zostają???

Miał być mf 174 do handlu ale nie ma sensu. Max 40tys bym wziął, a jeść nie woła. Ze dwa razy w roku się go odpali I niech stoi.

Opublikowano
36 minut temu, konteno napisał:

jaka konkretnie rasa ? te polskie czerwone co masz u siebie ? 

jak razem do obrządku chodzą i ma ją w domu pod okiem kamer tak jak obejście to nie byłbym tego taki pewien 

dobrze że tylko tamtego a nie mnie 

Różne , SIM , AN , LM i chyba RP też w podobnych pieniądzach 

Opublikowano

Tymczasowa zagroda pszenżyta spełniła swoje zadanie. Trzeba  sprzątnąć 🤭

20220923_113925.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dziś pszenżyto pojechało w świat

20220923_081604.jpg

Nie, to jest  x3.070F.

Mój X3.080F.

Piątek zawsze najgorszy dzień na targach, najwięcej zawleczek i bolców ginie 🤣

Kiedyś w piątek ciągnik odpalałem a tam UJ sterowniki powypinane ale odkręcić nie odkręcili 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v