Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

jak drogi, normalny i nie po obdzierany, gdzie zachodniopomorskie

Toż to 10 tys ,tylko do  przewracania gleby

no to przyjedź dostNiesz 80 i zapne pług Grudziądza, i zaorasz 20ha

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Zawsze sprzedaje się to co chce kupić klient😂

akurat ja się wtedy mogę zamienić we wróżkę zembuszke 🤫

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

No dziś miałem zajrzeć , ale już wiem 

a czytałes ile Sołtys miał z ha pszenzyta, innej odmiany? jeszcze lepiej dało jak Sławkowe.

Opublikowano

Mnie dziś wkur.. centrale nasienne, chciałem dać im zarobić a żadne tel nie odbierały. 

Zadzwoniłem do znajomego i będzie miał rotondo i orinoko. 

Nad orinoko się jeszcze zastanawiam bo mało słomy 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Późni panie, pokorne ciele dwie matki itd 

te wezwanie do objęcia stanowiska tylko mnie wyślij po wyborach. 

🤫

Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

Zawsze sprzedaje się to co chce kupić klient😂

Znam gościa jak go zapytasz np ile zapłacił za jałówkę to odpowie,a ty ile byś dał powiesz mu jakąś cenę a on na to,  kurna widzisz jak byś przy tym był 

I uja się dowiesz 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

@Rolnik1973

Jak w sobotę pomożesz to Ci kupię nowe gumofilce 

Chłopy, ile brać za wynajęcie rcw od wanny wapna? 

250 doba 

Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

Sławku my wiemy że u ciebie wszystko naj, qq tyż pewnie ładna, zielona i z dużą kolbą 😉

Bo pewnie chodził z  konewką i podlewał. ;) 

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

a czytałes ile Sołtys miał z ha pszenzyta, innej odmiany? jeszcze lepiej dało jak Sławkowe.

Nie chodzi o ilość , tylko gęstość 

Ale pamiętam co sołtys pisał

Ja jestem zadowolony z borowika i Gringo , a w tym roku dojdzie jeszcze stare dinaro 

Opublikowano
18 minut temu, DANDYS napisał:

no to przyjedź dostNiesz 80 i zapne pług Grudziądza, i zaorasz 20ha

A ile płacisz za takie kiepskie warunki pracy ?

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Znam gościa jak go zapytasz np ile zapłacił za jałówkę to odpowie,a ty ile byś dał powiesz mu jakąś cenę a on na to,  kurna widzisz jak byś przy tym był 

I uja się dowiesz 

Dziś rano ugadałem jalowki duuuzo poniżej rynkowej ceny a po południu gość przyjeżdża i mówi że jakaś menda mu po 500 więcej na sztuce daje. Myślałem że na nim wyjadę przed dom ale po chwili refleksji stwierdził że jak ugadane to po tyle trzeba sprzedać 

Opublikowano (edytowane)

Jedno ziarenko dziennie pod każdą roślinę. Aplikowane łopatką doglebowo aby strat nie było 😜 

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Albo nawozi azotem codziennie rano po kolei 🤔

Edytowane przez Leszy
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dziś rano ugadałem jalowki duuuzo poniżej rynkowej ceny a po południu gość przyjeżdża i mówi że jakaś menda mu po 500 więcej na sztuce daje. Myślałem że na nim wyjadę przed dom ale po chwili refleksji stwierdził że jak ugadane to po tyle trzeba sprzedać 

I to się w handlu ceni SŁOWO rzecz święta 

Co za sztuki , i zapytam po ile tylko nie mów ile ja bym dał 😉

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

Screenshot_20220901_212200_com.android.chrome.jpg

Marku , czy po takim pługu będą wyższe plony 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Marku , czy po takim pługu będą wyższe plony 🤔

Wyższe może nie, ale przynajmniej nie nabawisz się nerwicy, przynajmniej do czasu aż coś pierdolnie 🤭

Opublikowano
57 minut temu, HF86 napisał:

to jest te nowoczesne wabienie robactwa pod chałupe. 

sam to kiedyś montowałem, teraz nikt tego nie włącza  do mrozów 🤣

Poczekaj, prąd o 50% w górę skoczy to i Radek wyłączy 

36 minut temu, Łolek napisał:

I uja się dowiesz 

Jakbym swojego szwagra zza płotu słyszał 

Zdarzyli mu okna założyć, widzę że chodzi, to pytam ile go wyszło, a ten mówi że nie pamięta, a 15minut temu płacił 

Więcej go o nic nie pytam, nie se zachowa dla siebie wszelkie informacje 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v