Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

U nas teź jeden nakupił na usługi sprzętu to jak chcieli by poferment woził to wpierw chciał zaliczki na ropę

Taki to biznes skry upadli i upadną tacy co myśleli że nowym sprzętem zawojują na nowo🤩🤩🤩

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Teraz to już komornika i banku.Lexion prasa Case dwa John Deere duże ale nie wiem jakie modele i jakieś graty do nich.Pewnie jakieś hektary też polecą.

wszystko za duże. 

a ja tak malorolny że tylko podstawowe sprzęty a reszta niech usługodawca zarabia, bo żeby to odrobić to I życia mało. 

teraz tylko mała ładowarka na myśli aby w obrządku było lżej. 

Opublikowano

Rysiu usługodawcy są bardzo potrzebni. Ja wręcz się cieszę że są, a nawet cieszyłbym się bardziej gdyby było ich więcej i walczyli o klienta.

W tym roku zapłaciłem 37000 za usługi zbioru. I cieszę się że udało się zebrać na czas, i niech usługodawcom na zdrowie idzie.

Opublikowano (edytowane)

problemem jest naiwna wiara w to, że jak dziś jest dobrze, to zawsze tak będzie, branie kredytów na styk, gdy tanio i kalkulowanie, że tak będzie wiecznie

Edytowane przez jahooo
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

wszystko za duże. 

a ja tak malorolny że tylko podstawowe sprzęty a reszta niech usługodawca zarabia, bo żeby to odrobić to I życia mało. 

teraz tylko mała ładowarka na myśli aby w obrządku było lżej. 

Wziął to trzy lata temu na usługi i h....  z tego wychodziło a raty cały rok się płaci.Ludzie mają sporo małych kombajnikow to sobie wykosza kostka też w tym roku wróciła do łask do orki mało kto go brał.Kukurydze to sporo kosił przyznaje i do głemboszowania też go brali ale to wszystko za mało.Takie graty to musiały by nie stygnąć aby na siebie zarobić.

Opublikowano

37 tys . to sporo , syn dorosnie to Cię namówi i zainwestujecie w kombajn .

1 minutę temu, Agrest napisał:

Rysiu usługodawcy są bardzo potrzebni. Ja wręcz się cieszę że są, a nawet cieszyłbym się bardziej gdyby było ich więcej i walczyli o klienta.

W tym roku zapłaciłem 37000 za usługi zbioru. I cieszę się że udało się zebrać na czas, i niech usługodawcom na zdrowie idzie.

Opublikowano

no to przeinwestował. czy tam wziął bez pojęcia...

no ale to powód do radości??    ja odnośnie Ryśka.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A co, bateria słabo już trzyma w telefonie? 😊

a to jakby dobra była to I w jeździe by podladowal z zapalniczki albo jakieś inne źródło pronda byś wyszukał jako forumowy elektrik 😎

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

37 tys . to sporo , syn dorosnie to Cię namówi i zainwestujecie w kombajn .

Żniwa to połowa, reszta wiśnie. 

Otrząsarka stoi praktycznie nieużywana bo kto dziś ma siłę plandeki ciągać.

Kupno agregatu otrząsająco czyszczącego nie problem, ale tu też samo się nie zrobi, ludzie potrzebni. A maszyna 11m długa i dachu potrzebuje...

Opublikowano

u nas ludzie tego nie liczą, że trzeba jakiś dach, trochę przejrzeć co roku, trochę dołożyć, a potem spróbować ogarnąć maszyny i swoje codzienne obowiązki jednocześnie. 

Opublikowano
25 minut temu, marcin19071980 napisał:

Teraz to już komornika i banku.Lexion prasa Case dwa John Deere duże ale nie wiem jakie modele i jakieś graty do nich.Pewnie jakieś hektary też polecą.

Ale co popstrykał to jego nikt mu tego nie odbierze

A teraz będzie jak parczewski obszarnik do niemca jeździł.

Parczewiak też chciał nowym POpracować.

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

w garazu gdzie stoi kombajn bym sporo maszyn ustawił , kilka dni koszenia a cały rok zawala miejsce a bizon mały nie jest 

na samo zboże to pewnie tak, ale jak masz rzepak, zboże, soję, grykę i trochę kukurydzy - to ten sezon trochę dłuższy

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

u nas ludzie tego nie liczą, że trzeba jakiś dach, trochę przejrzeć co roku, trochę dołożyć, a potem spróbować ogarnąć maszyny i swoje codzienne obowiązki jednocześnie. 

Gratów mam od ch.....i trochę kombajn kosi może z 10ha łącznie z moim i na pewno nie sprzedał bym go aby się łasić do jakiegoś dziada bo mi kawałek dachu potrzebny.To samo tyczy się innego złomu na podwórku.Swoje to swoje.

Opublikowano

Ja mam sam używane i kupione za gotówkę więc banki mogą się oblizać poza tym w życiu grosza kredytu nie wziąłem.Przechowalnie trzy lata budowałem ale do banku nie poszedłem

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał:

napiszę tak - jakby sprzedał towar za 40 tys  a wydał 37 na usługę, to bez sensu, jak 400 za towar - to nawet drozsza usługa lepszym sprzętem może się opłacić.

W wiśni to akurat 35 % koszt zbioru. To jest podła uprawa która wyprowadza mnie z równowagi

Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

U nas teź jeden nakupił na usługi sprzętu to jak chcieli by poferment woził to wpierw chciał zaliczki na ropę

Taki to biznes skry upadli i upadną tacy co myśleli że nowym sprzętem zawojują na nowo🤩🤩🤩

Ja bym z miejsca nie ruszył bez przedpłaty. Zrobisz usługę i dziad nie zapłaci i trzeba swoje paliwo dać. Co to za interes robić za darmo i jeszce dokładać do takich cwaniaków. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v