Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Strongman napisał:

A wpadła ci kiedyś osa za rękaw lub pszczoła.

Chyba do mnie pytanie

Kiedyś pod kurtkę na karku wpadły mi trzy osy, osiem km do domu jechałem z nimi, i tak bym sam sobie żądeł z pleców nie wydłubał 

A, i za dawnych lat kolega jak jechał etzka to sobie do kasku nazygal, w czasie jazdy 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Owies na samym N , i oprysk chwastoxem , sypał pod 4 tony

Ten U którego robiłem usługę nawozu nie wysiał nic pewno z 10 lat. Tyle co od ziela pryska. I taki o płodozmian, żyto owies łubin. Bez nawozu, obornika, wapna. 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ciężka w omlocie jest. 

Tzn 🤔Połówki idą  ? A ja mam do tego stałe obroty

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Dopiero zaczynało się. 

Było wodniste, poszedł mastiplan w ćwiartkę. 

Zobaczymy jutro co będzie 

Mi si się wydaje ze na coli najlepszy ten w przezroczystych tubach i tylko 3dni karencji a mastiplan 6 linkocin forte.

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Ogółem ciężko to idzie, najlepiej jak kombajn na rotorze. To się kosi jak rzepak, bez stołu sporo strat. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

to nie ja... żeby nie było niedomówień... :D

a tak poważnie, to na jakimś łuku czy co odwalił?

Prędkość mała, bo to zaraz koło szkoły było 

W sumie nie wiem co gość planował, bo jechało z siedem, osiem aut za sobą, i nagle gość będąc z 50m przede mną stwierdził że będzie wyprzedzał, biały Yaris, pewnie przedstawiciel handlowy. 

Chyba liczył że zniknę, albo się rozplyne

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Chyba do mnie pytanie

Kiedyś pod kurtkę na karku wpadły mi trzy osy, osiem km do domu jechałem z nimi do domu, i tak bym sam sobie żądeł z pleców nie wydłubał 

A, i za dawnych lat kolega jak jechał etzka to sobie do kasku nazygal, w czasie jazdy 

Do ciebie mi tez wpadła osa za rękaw,a ile meszek w oczy,może i te kaski dobre bo i mogłyby co połknąć.Ale na wolnej jeździe bo na szybkiej to łzy z oczu. to mus.

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Mi si się wydaje ze na coli najlepszy ten w przezroczystych tubach i tylko 3dni karencji a mastiplan 6 linkocin forte.

Mastiplan w ciemno, posiew jutro zrobią to wynik pewnie w sobotę. 

Będziem wiedzieć co, albo i nie 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

biały Yaris, pewnie przedstawiciel handlowy. 

aaaa. jakoś nie wiem czemu pomyślałem że też motorem.

no przedstawicielom zawsze pilno...

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Mastiplan w ciemno, posiew jutro zrobią to wynik pewnie w sobotę. 

Będziem wiedzieć co, albo i nie 

To mleko musi być pobrane przed antybiotykiem,z reszto wiesz na pewno.

Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ziarno otoczone jest grubą warstwą waty, jak u rzodkiewki i  ciężko to wymłócić. Dużo do tyłu wyrzuca. Do tego mocno nierówno dojrzewa i często leży plackiem.

Nasiona łatwo pleśnieją

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Ja nie powiem, owies nie wyglądał a dałem ale sypnął dobrze.

A ważyłeś,  u kolegi też ładnie  sypał, a jak kupowałem worek od niego wczoraj to 35kg ledwo weszło w niego 😮

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Ale na wolnej jeździe bo na szybkiej to łzy z oczu. to mus.

Oczy z czasem się przyzwyczajają do pędu powietrza, kiedyś przy 80 to łzy z oczu, a teraz przy 120 mogę mieć szybę otwartą 

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

aaaa. jakoś nie wiem czemu pomyślałem że też motorem.

no przedstawicielom zawsze pilno...

Ten manewr kosztował typa prawe lusterko do toyoty 

A chętnie zamiast w lusterko strzeliłbym go w łeb 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

no się nie dziwię.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ziarno otoczone jest grubą warstwą waty, jak u rzodkiewki i  ciężko to wymłócić. Dużo do tyłu wyrzuca. Do tego mocno nierówno dojrzewa i często leży plackiem.

Nasiona łatwo pleśnieją

Wymłócić to może nie jakoś najgorzej, tylko straty w klawiszowcu są dość spore. Miałem tego 0.7 ha na próbę kiedyś to bez stołu kosić to kurwica brała. 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ogółem ciężko to idzie, najlepiej jak kombajn na rotorze. To się kosi jak rzepak, bez stołu sporo strat. 

A dopłaty dodatkowe do tego są? 

8 minut temu, Strongman napisał:

To mleko musi być pobrane przed antybiotykiem,z reszto wiesz na pewno.

No wiem 

Jak inaczej, choć ciekawe co by wyszło 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Nasiona łatwo pleśnieją

A co posiać żeby było dobre na poplony ?

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Oczy z czasem się przyzwyczajają do pędu powietrza, kiedyś przy 80 to łzy z oczu, a teraz przy 120 mogę mieć szybę otwartą 

Ten manewr kosztował typa prawe lusterko do toyoty 

Darek Ty wariacie 😛

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Groch/Peluszkę. Kurła, miesiąc temu siane, a to już 30cm ma i sporo brodawek. Niech ciągnie azot z powietrza 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

wyke z gorczyca. sąsiad tak kiedyś siał i petkusem oddzielał dla wymagających. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

A ważyłeś,  u kolegi też ładnie  sypał, a jak kupowałem worek od niego wczoraj to 35kg ledwo weszło w niego 😮

Nie mam wagi ale tyle było z 80arów i trochę było ujęte a przed zniwami wyglondał tak, zanim skosìłem to jakby się osypał

20220807_143234.jpg

20220709_085629.jpg

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

A dopłaty dodatkowe do tego są? 

No wiem 

Jak inaczej, choć ciekawe co by wyszło 

A już nie pamiętam jak to z tym było, bo to ze 3 lata temu. Po ciężkim zbiorze przestałem się tym interesowac. 

5 minut temu, Dziad932 napisał:

Peluszke. Nie jest wymagająca. Tylko też problem jak masz obroty bębna na stałe 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v