Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Chłopy, trzeba mi mech z między kostki wyczyścić. Poradzi ktoś coś?

radzę ten mech z między kostki wyczyścić. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Chłopy, trzeba mi mech z między kostki wyczyścić. Poradzi ktoś coś?

3 minuty temu, Bananek napisał:

Stara kosiarka jest do wykorzystania, może by na nóż przykręcić dwie szczotki druciane. Dałoby radę?

Dało. Ale z fugi zostanie.

Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

To już lepiej tego johna od Ciebie niech weźmie. Przecież teraz takie 1234 to 100 tys potrafi dotknąć. 

Od Sławka to nawet za darmo bym nie wzioł ... Mam swój honor 🙂

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Chłopy, trzeba mi mech z między kostki wyczyścić.

Nie przejmować się. U mnie jest już dawno między kostką, niby mam tą "obrotową" przystawkę do myjki ale czasu schodzi, wody ciągnie a różnicy w wyglądzie nie ma. 

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Napisałem do niego i zdjęcia porobiłem

Ciekawe co odpisze.

Moja propozycja by obejrzeli kabinę na żywo, pomierzyli dokładnie, zrobili takie jak mają być, przysłali nowe dobre a zabrali te.

Kiedyś gość miał orginały na olx 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Zasypywałeś kostkę żywicą epoksydową? 

nie. 

jestem zwolennikiem piasku i natury. 

za żywice w miastach powinna być kara. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

czasu schodzi, wody ciągnie a różnicy w wyglądzie nie ma. 

Może z myjką coś nie teges. Musi zdjąć mech.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Bukat82 napisał:

Może z myjką coś nie teges. Musi zdjąć mech.

Myjka słaba, sklepowy staroć, przystawka nie oryginalna. Mnie ten mech w oczy nie razi. Całą studnie by z wody wyssało zanim by to jako tako wyczyściło 200m2 kostki. Był i niech sobie jest. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Bananek napisał:

Poradzi

Samą myjką napieraj. Z fugi wyrzuci.

Jebać druciankami po kostce z kolorem. 😖 

Sam bet. to tak.

Edytowane przez Bukat82
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

jestem zwolennikiem piasku i natury. 

za żywice w miastach powinna być kara. 

Dlaczego? Pytam bo chciałbym wiedzieć co ile lat muszę odświeżać taką żywicę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

to wolę swoją katować, wodę żre i jedna i druga.

No ja nie wolę bo pompa ma swoją wytrzymałość a większość małych myjek nie jest stworzona do pracy dłuższej niż 5min. 

Opublikowano

No mała myjka jak ci mówi się do tego nie nadaje, ujmujesz tak kostkę raz może dwa i padnie. Ja to podciągam pod brak sprzętu. Po za tym ponad 100m2 kostki taką dużą myjką + szczotką robisz dwa jak nie trzy razy szybciej. 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, hubertb napisał:

Nie opłaca się swojej katować, doba 200zł.

34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Za 200zł to wolę swoją katować, wodę żre i jedna i druga. Zresztą ja tego czyścił nie będę

😁 

A może warto by było. Ktoś Cię odwiedzi to prezentacja musi być.

Zresztą nie porośnie szybko na nowo.

Edytowane przez Bukat82
Opublikowano

Ale rysy będą. Czy dużo na kolorze widać.

47 minut temu, hubertb napisał:

Dlaczego? Pytam bo chciałbym wiedzieć co ile lat muszę odświeżać taką żywicę. 

A po co ta żywica w kostce. Ja mam żółtym zasypane i siedzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v