Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

Warto i powoli sobie dokupować. Użytkowałem różne marki i jak dla mnie istnieje tylko Makita lub Dewalt. 

Makita i Dewalt też już nie taka jak X lat temu. Jak dla mnie jeden shit. Tyle co my przekatowaliśmy tych wkrętarek etc... Się z czasem wszystko zepsuje. Nawet Festool. Najważniejsze to nie brać tych marketowych i jednak szukać czegoś z brakiem napisu MADE IN CHINA. Lepiej wziąć na raty ale coś 'polecanego'. Jak się nie spodoba to idzie to pogonić i kupić inne.

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Co Z nimi nie tak?

Widzisz MAN zastosował tam hydrauliczne hamulce tak jak w osobówce, tyle że siłowniki pneumatyczne wciskają pompy hydrauliczne więc jest o 150 elementów więcej które mogą się sp***dolić. 

Opublikowano
28 minut temu, bratrolnika napisał:

No nie, wtedy to coś takiego to był w Polsce ewenement. 

Wystarczy na YT sobie cokolwiek obejrzeć. Ostatnio klikam w film chyba o Hiluxie, roczniki 2006 w górę, mówię fajne, ładne, obejrzę. No i mówią że rama drogi gips. Kurde, w piętnastoletnim aucie??? 

Rozumiem żeby to było coś z 94roku, że zgniło, na ale 2006 i rama z dziurami na wylot???

Z wąskotorowki można dorobić, wtedy będzie nieprzeżyta 😂

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

Stare pick-upy mają wręcz pancerne ramy taki f one-fifty ma ramę jak nasz Star. Nawet podobne wielkości mostu czy silnika więc ciężko żeby to zgniło. Te nowe to zabawki z plastiku mające jedynie wyglądać. 

Miałem na myśli te europejskie pickupy, a nie te kolubryny z USiA

14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🙆🏻‍♂️

Screenshot_20220814-161543.jpg

Jaka lokalizacja??? Bo mam podejrzenia kto mógł takie ogłoszenie wystawić 😁

• Haha 4
Opublikowano

Jeśli chodzi o elektronarzędzia to jakość/cena teraz dobra jest w Hikoki. Sam się zastanawiam czy sobie kilku rzeczy nie kupić. tak w ucieczce przed inflacją.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Z wąskotorowki można dorobić, wtedy będzie nieprzeżyta 😂

Wąskotorówka dopiero w Sochaczewie, zwykle tory 300m od domu...

1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Jeśli chodzi o elektronarzędzia to jakość/cena teraz dobra jest w Hikoki. Sam się zastanawiam czy sobie kilku rzeczy nie kupić. tak w ucieczce przed inflacją.

Mam, polecam 

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

to już do dewalta

A co masz takiego zajebistego w dewalcie? :D Sorry, ale jak wkrętarka 18v staje po pół roku i serwis stwierdza, że nie nadaje się ona do pracy w kurzu to o czym my mówimy :D Makity te takie 18v też dobre. Zacinanie to już standard, przełącznik biegów z czasem się wyrabia i przeskakuje- trzeba wkręta wkręcić :D. Jeden ch*j to wszystko. Wiadomo, jak ktoś używa 4x w roku to każdy sprzęt da radę.

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

jakość/cena teraz dobra jest w Hikoki

No ja jakość nie mam przekonania, chociaż np. @bratrolnika wiem że chwalił kiedyś. Zresztą do Makity kupisz dużo akcesoriów dość tanio i na olx. Popularność ma znaczenie. 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mam, polecam 

No ja mam pilarkę i frezarkę od hikokiego. Jak ktoś szuka lepszej ukośnicy to też polecam tą duża od nich. Tańsza o 1,5k od swojego odpowiednika DeWalta- ba wg niektórych jest nawet lepsza. Pilarka też w swojej kasie bije wszystkie produkty, od boscha zaczynając na festoolu kończąc. A w miarę uczciwe pieniądze.

Opublikowano
sadownik12 napisał:

Przed chwilą, DANDYS napisał:

to już do dewalta

A co masz takiego zajebistego w dewalcie? :D Sorry, ale jak wkrętarka 18v staje po pół roku i serwis stwierdza, że nie nadaje się ona do pracy w kurzu to o czym my mówimy :D Makity te takie 18v też dobre. Zacinanie to już standard, przełącznik biegów z czasem się wyrabia i przeskakuje- trzeba wkręta wkręcić :D. Jeden ch*j to wszystko. Wiadomo, jak ktoś używa 4x w roku to każdy sprzęt da radę.

a w makicie że baterii nie trzyma i nie styka 😜

Opublikowano
4 minuty temu, sadownik12 napisał:

A co masz takiego zajebistego w dewalcie?

Jeśli chodzi o klucze udarowe to koła w ciężarówce potrafi duży klucz odkręcić. Jest dość wygodny, baterie kupujesz na olx i są dość tanie a ładowarka nie psuje się sama z siebie. Wkrętarki mnie w ogóle nie obchodzą. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Za tą cenę to dwie Tatry mieliśmy 😂 a jeszcze i na paliwo by zostało 

Tatra mi nie potrzebna. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v