Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

@Desperado mąż to przereklamowany towar. Posiadam takowy już od kilku lat

Czas wymienić na nowszy model. 😁

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

ktoś wie po ile kreda granulowana? kurba z 20ton potrzebuje

Zależy od producenta. Albo po 500 albo po 600kg w bb. Worki 25 lub 30kg🤭

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

ktoś wie po ile kreda granulowana? kurba z 20ton potrzebuje

450 u mnie. pylak 140. szczęście mam tylko wskazane na najgorszych działkach. 

dobrze prostowane obornikiem pH w górę i zasobności. 

psienica co nie rokowała na 50 kg mocnika i50 siarczanu magnezu + troszkę byckow odchodów  skromnie licząc namlucila 🙃

Opublikowano

@6465 Tomek co tak skromnie?

Žatecky to pomyje i to jeszcze w puszce?🤦‍♂️🤮

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Towarzystwo opieki nad zwierzętami, zieloni, spurek Greta jakaś tam... dużo potencjalnych zainteresowanych. No i TVN lub Jaworowicz. 

Zgłosić atak psów na człowieka i wójt może mieć ciepło skoro go bezpańskie psy nie interesują

Było zgłaszane do schronisk i do opieki nad zwierzętami i wszyscy odsyłają do wójta że wójt musi wydać zgłoszenie, a on nie chce bo prawdopodobnie gmina musi płacić za odłowienie jednego psa około 2000 zł. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

@6465 Tomek co tak skromnie?

Žatecky to pomyje i to jeszcze w puszce?🤦‍♂️🤮

Bo ja bidny skromny chłopak ze wsi. A mocniejsze trunki to tylko w towarzystwie. Byłem po to przed chwilą w Biedronce to sama Ukraina.

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, malaczarna napisał:

Dalej nie pojmuje jak w tym wieku można odczuwać niechęć do kobiet

Ja też, a chciałbym tak przez miesiąc - półtora to poczuć 🤣🤣

27 minut temu, danielursus3p napisał:

To dobrze masz. We żniwa obiadu nie jadam, czasem i 2 dni nie jadam😬

A to nie Ty mnie kiedyś pouczales że trzeba zwolnić ??

Opublikowano
57 minut temu, bratrolnika napisał:

Myślę normalnie jak małosolne zrobić, tyle że do słoika wrzucić jeszcze kawałek papryki, jakieś 1/4 do 1/2 papryczki na słoik, taką mam koncepcję 

Ogórki tylko z miodem 😍

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Bo ja bidny skromny chłopak ze wsi. A mocniejsze trunki to tylko w towarzystwie. Byłem po to przed chwilą w Biedronce to sama Ukraina.

W szkle browar taniej wychodzi jak w żelastwie.🤨

To lokalnych sklepów nie ma że to biedrowe dziadostwo sponsorujesz?🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja też, a chciałbym tak przez miesiąc - półtora to poczuć 🤣🤣

A to nie Ty mnie kiedyś pouczales że trzeba zwolnić ??

No pouczalem, przychodzi lato i doopa

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

W szkle browar taniej wychodzi jak w żelastwie.🤨

To lokalnych sklepów nie ma że to biedrowe dziadostwo sponsorujesz?🤔

Jeden jest ale na sąsiedniej wsi. A do biedry mam najblizej. W szkle też wolę bo i lepiej się pije jak z puchy. Mi nawidzę piany z piwa.

Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

A i ja żem sezon szczęśliwe zakończył 

już po zniwach 🤔

Opublikowano
15 minut temu, malaczarna napisał:

Przysięgałam że go nie opuszczę aż do śmierci. Myślisz po co grzybki zbieram

Już nic nie kombinuj, żeby nie było że stryjek zamienił siekierkę na kijek.

Opublikowano
9 minut temu, dejmian90 napisał:

Było zgłaszane do schronisk i do opieki nad zwierzętami i wszyscy odsyłają do wójta że wójt musi wydać zgłoszenie, a on nie chce bo prawdopodobnie gmina musi płacić za odłowienie jednego psa około 2000 zł. 

Może zgłoszenie ataku psów na policję.

@Pafnucy pisał że u niego już dwóch gości psy obgryzły. Żartów nie ma przy takiej watasze wygłodniałych psów.

Może jeszcze powiatowy ispektor weterynarii?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

pisał że u niego już dwóch gości psy obgryzły.

no tak. i to dwa . a tu głodna wataha.

Opublikowano

bylem 3 tygodnie w sanatorium - to najdluzsza przerwa w zyciu od seksu, nie jest to przyjemne uczucie, tyle lat regularnie a tu nagle przerwa......

15 minut temu, 6465 napisał:

@Chłoporobotnik pioter wbijaj bo sam sobie dorzynki robię.

IMG_20220805_214333.jpg

kurna,podrobka czipsow,piwa i soku ???? zboez nie obrodzili ? premii w pracy nie bylo ???

no i dozynki- w zyciu tyle nie namlocilem,choc pola niewiele przybylo-moglo byc lepeij ale na susze id rogie nawozy nie poradzi..

teraz tylko spieniezyc-jutro od 8 handel...

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

już po zniwach 🤔

Tak. Na dwie maszyny u siebie w dzień opędzone. Grunt to sprawny odbiór to można za***rdalać aż szumi. Hederow się nie odpina to i czasu nalatuje 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Pioter to niech lepi nie przyjeżdża bo mi się bardzo pić chciało. A biedracdo 22

IMG_20220805_220326.jpg

😲 co ty?🤨 nosem👃 wciągasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v