Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Nie wita jakie stawki tera detektywy majom? 

Kurpioka jakiego zatrudnij to tanio wyjdzie. Tylko pamiętaj zapłata po robocie bo tak to wypije wino i nici z czuwania.

Opublikowano
3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Kto tak sprzedaje 🤔 , jak wycofają glifo to talerzowki będą na złomie ....

Nie , trzeźwo 

teraz zlom stanial to juz nie sprzedaja. u nas nikt slomy nie zbiera-wiec robota tym slabo wyglada,gorzej niz talerzowki..

2 godziny temu, sadownik12 napisał:

Pada 🌧️. No to do weekendu żniw nie będzie.

tak delikatnie z 5 minut

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ponoć ani kropla nie spadła, tak przynajmniej mi powiedzieli bo mnie parę godzin w chałupie nie było. Wieczór spokojny, cichy, lekko pochmurzone.

poszlo polnoca,ciemne chmury

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie on jeno ukraińce

a zero to z rodu kim jest ?? lemkiem z krynicy...

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Myślę ze po południu owsy będzie można  kosi,  to nie nasiąka tak jak pszenżyto 

Od 12 mam startować i to równo na polu mam być 12:00 broń Boże później 🤣

4 godziny temu, Karol6130 napisał:

Żebym Ci tam czasem nie pomógł i bujdy nie pościł że masz dosuszanie w gardzieli w mf🤣

Mają ludzie pomysły 🤦‍♂️

Ja tam nie narzekam. Łopatą przy tym zapierdalal nie będę A kolejka się rozładuje😁😁😁😁

Kombajn naprawiony. Zajęło nam złożenie 2h 45 min 🤔 to chyba dobry wynik. 

4 godziny temu, PAN88 napisał:

To jeszcze bardziej powaleni ludzie niż u mnie.

Dopiero pierwszy klient jest w środę po południu i to całe 2 ha owsa

No i to nie małe gospodarze na jutro. Jeden 12 macior ma w cyklu zamkniętym drugi grubo ponad 100 szt bydła 

Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

u mnie zboże miękkie, słoma wilgotna nawet w stojącym, jutro jeszcze nici z koszenia, chyba że takie 1,5t/ha

A u mnie nic, ani kropli nie spadło. 

16.5° PZL niebo bez chmurki 

Opublikowano

Rysiu nie przeżywaj, odeśpisz w dzień, przecież robota cię nie goni.🤣

Opublikowano

@Pafnucy

Dziś między 8 a 24 będą uroki przelatywać na kockiem i okolicą jak stringi  kiedyś

1 minutę temu, Agrest napisał:

Jak nie jeszcze 20 ha jest w kajecie zapisane a to połowa źniw, i u siebie jeszcze, zataz trzeba przyczepę ssypać

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

Dziś między 8 a 24 będą uroki przelatywać na kockiem i okolicą jak stringi  kiedyś

1 minutę temu, Agrest napisał:

Jak nie jeszcze 20 ha jest w kajecie zapisane a to połowa źniw, i u siebie jeszcze, zataz trzeba przyczepę ssypać

chyba żeś się naćpał 🤦‍♂️ myślisz że komuś by się chciało 100km jechać by powściekać się u Ciebie pod bramą 🤔 zastanów się komu bliżej wlazłeś za skórę może to ta roztelmasza albo inny sąsiad ...

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

chyba żeś się naćpał 🤦‍♂️ myślisz że komuś by się chciało 100km jechać by powściekać się u Ciebie pod bramą 🤔 zastanów się komu bliżej wlazłeś za skórę może to ta roztelmasza albo inny sąsiad ...

Roztelepasza jeszcze nie widać na polu było

Nie ma miejsca dla nowych, pewno gdzieś poza wioską polazł

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v