Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Tyle to już brałem betoniarkę do ciągnika zakładana 

E tam, umiesza się w tej 250l bez problemu 

Choć aktualnie u nas w promieniu 5km są dwie betoniarnie, nie to co kiedyś, ze beton z Grodziska Maz albo Skierniewic wozili 

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, radekz200 napisał:

Tak wiem ze Ty więcej wydajesz na kondony tygodniowo 😛😛

Nie używam 

Opublikowano
35 minut temu, gregor1284 napisał:

6 i pół bochenka chlebka... To tak mało zaoszczędzil?

Panie jakiego bochenka 🤔 , chyba 6,5 bułki 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, malaczarna napisał:

&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005Moje 1/3 tego co te. Ile tu nawozu jest?

Normalna dawka to900kg z azotem i NPK.Ale poszło 800kg i nic więcej bo i tak od h....na nawozy poszło.Moze trochę maławo ale urosły

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
radekz200 napisał:

18 minut temu, Pafnucy napisał:

@Brat Myślisz że trzeba by nad Jego klukiem popracować? 😆

Nie ma mostu 😂😂 coś ta takie bitne ? 😂😂

gdzie tego mostu nie ma 🤔 brodem pójdziem 🤭😛😛😛

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Normalnego bochenka chlebka 

U nas takich nie ma , chyba że jakieś coś marketowe , ja kupuję z dostawą pod dom taki 1,8 kg za 14 zł 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Zwykły bochenek pół kilo na tą chwilę prawie 5zł więc gdzie ponad 6 bochenków 🤔

My dziady to i dziadowski chleb kupujem po 3.65. Ze starej dziadowskiej piekarni

Opublikowano
44 minuty temu, slawek74 napisał:

Szymon ale to żwir cement i betoniarkę trzeba organizować a tak telefon i zaraz jadą 🤭 mi 4.5m3 ostatnio dowoził i mówi że żadko kto tak utrafi 😃

Żwir jeszcze został po wiacie, cementu parę worków przywiezione. Wiem że wygodniej z gruszki ale tu by drożej transport wyszedł. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, szymon09875 napisał:

Żwir jeszcze został po wiacie, cementu parę worków przywiezione. Wiem że wygodniej z gruszki ale tu by drożej transport wyszedł. 

Młody po 1000m lało się z betoniarki więc ty to byś w tacze urobił🤭😁

Edytowane przez stempos1980
Auto korekta
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Dobra, zagryźć łoscypka, napić się piwa, i można dzień kończyć, ciekawe czy mi jutro nogi nie odpadną po dzisiejszym łączeniu

IMG_20220718_194350_037.jpg

Tera to już przesadził w górach być i "cystej" nie napić?🤦‍♂️

Wakację 2009 rok świętowałem z kolegą już teraz świętej pamięci udaną sesję. Jego dziadek obudził nas o 5 rano bo "słoneczko już godzinka na niebie wisi a wy się byki stare nie bedza tu wylegiwać", z kacem mordercą wstałem, przebrałem się i śniadanie jedliśmy już na wozie był to ser owczy i samogon z gwinta 🤦‍♂️ Dziadek Janka miał 86 lat, sam Janek miał 9 rodzeństwa w tym 4 siostry(szkoda że takie stare). Czas przepiękny, miło wspominam ten zbiór siana. Spodobało by się tam @Chłoporobotnik wszystko ręcznie, z konikami itp. Dziadek śliwowicą po obiedzie jeszcze częstował. Aż tęskno za czasem kiedy miało się 25 lat.  A dziś jedź w góry złupią z "dudków" tak że na powrót żebrać musisz. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v