Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wita co? zacznijta od siebie te oszczędzanie. weźta może końmi zacznijta robić. :D

Przed chwilą, radekz200 napisał:

😛

co tam Radosławie?

Opublikowano
Pafnucy napisał:

wita co? zacznijta od siebie te oszczędzanie. weźta może końmi zacznijta robić. 

Dokładnie, a nie traktorkami koszą trawniki wokół domu 🤭🤭🤭🤭🤭

Opublikowano
10 minut temu, PAN88 napisał:

@stempos1980 z ciekawości pytałem 6zł chciał za fasolkę.

Wiatr wieje jak szalony 

Dzięki.

Wiem że jest padaka bo wysyp polnej zrobił swoje a dużo osób noe szanuje swojej ciężkiej pracy bo aby sprzedać a potem placz

Ja już ostatni raz oberwałem i koniec fasoli z tunelu.

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

wita co? zacznijta od siebie te oszczędzanie. weźta może końmi zacznijta robić. :D

Zostaje tylko socha, bo koń też pierdzi i zanieczyszcza środowisko 🤭

Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Dzięki.

Wiem że jest padaka bo wysyp polnej zrobił swoje a dużo osób noe szanuje swojej ciężkiej pracy bo aby sprzedać a potem placz

Ja już ostatni raz oberwałem i koniec fasoli z tunelu.

To kiedy będziesz

Opublikowano
Dziad932 napisał:

Pęknięty i wypalona dziura w tłoku od 1,7 CDTI 🤨 , to nie turbo wpierdoliło olej ... 

IMG20220713082727.jpg

isuzu bylo dobre ale to z początku lat dziewiędziesiątych teraz fiat lepszy w oplu...

Rolnik1973 napisał:

10 godzin temu, marulekk napisał:

co Pan pier**lisz, u mnie dobija do 15l

@Rolnik1973 ile beirzesz germańcem w tym roku za koszenie? za godzine czy hektar?  szerokość hedera jaka?

Myślę 450 za godz

Heder 3.6

Wydajność hektar 0.45 -1.10 ha w zaleźności od zboża 

Rysiek myślę że w niektórym zbożu te Twoje wartości mogły by się mocno zmienić...

Opublikowano
46 minut temu, gregor1284 napisał:

Niemieccy i holendzy nam zazdroszczą! Nawet samego ministra heńka 

heniek z tym drugim to szkolenia z ru...a rolników i obywateli robią w ue. "jak wyebac żeby jeszcze podziekowali "

Opublikowano
radekz200 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

w tak młodym wieku niebieskiej potrzebujesz 🤦‍♂️🙆‍♂️

A co myślałeś ze tylko takie przed 50 mogą łykać 😛

prędzej te młodsze łykają... 😁😁 ja jedynie ibuprom zatoki na zęby mi pomaga 😁

hubertb napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

isuzu bylo dobre ale

ale w porównaniu do diesli opla. Zresztą opel to nie jest samochód.  

poważnie 🤔 jakoś u mnie jeżdżą i nie narzekam

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Te, te. Ople som nie do zayebana 

Jeszcze powiedz że opel to niemiecki samochód i będzie komplet🤦‍♂️ Teraz napiszę wam prawdę o mare opel jest to najtańsza marka samochodów w europie koncernu GM w stanach tę rolę pełnił chevrolet.

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

heniek z tym drugim to szkolenia z ru...a rolników i obywateli robią w ue. "jak wyebac żeby jeszcze podziekowali "

Nie nie, to są fregaty. W waleniu rolników na dwa baty 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v