Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Koło warszawy jest burza bo jakoś zachmurzone na zachodzie.

Na na zachód od warszawy(taki północny zachód), to tylko przeszła chmura i nawet kropelka nie spadła.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Co wam powiem to wam powiem, ale brzozy w lasach pożółkły. Masakra, już dla nich wegetacja się zakończyła

Pokazywali jeśli na drugi rok będzie tak gorąco to sosny w Polsce zaczną wypadać z lasów będzie im za gorąco a tu już brzozy wypadają .

W kronikach  zapisane że w Rok 1540 lasy wysychały . 

Lata współczesne co była susza w Polsce .

latami suchymi (susze na co najmniej 75% powierzchni kraju) były 1951, 1959, 1969, 1982, 1983, 1984, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994, 2000, 2002, 2003, 2005, 2006, 2011, 2015, 2018, 2019. W 1969 r. susza objęła 95% powierzchni państwa.

Opublikowano

Warszawa jest na północy a nie zachodzie🤭🤭🤭

Na zachodzie to Radom

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Warszawa jest na północy a nie zachodzie🤭🤭🤭

Na zachodzie to Radom

Na czym jest Radom? 

U mnie to dopiero nadchodzi pioruny walą jak wściekłe ale narazie tylko kropi ciągle.

Straże wyły nie darmo bo na DK 48 wypadek i trasa zamknięta.

Przez moją wieś obiazd

Opublikowano

Skala porównawcza barwy jęczmienia. Jeszcze kilka dni i pod kosę🤭

20220628_174913.jpg

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale sypie

Trzeba pole na pół długości dzielić by objechać zbiornikiem

IMG_20220628_174858.jpg

Zrobiłem screena na wypadek gdyby suszę ogłosili🤣

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale sypie

Trzeba pole na pół długości dzielić by objechać zbiornikiem

Określnie wydajności dokładne jak to, że krowa dała wiadro mleka. ;) 

Opublikowano
58 minut temu, HF86 napisał:

a będzie ich coraz więcej bo się dużo mnożą. 

kiedyś samo po ukończeniu edukacji migiem pl opuszczali bo w ue razy 4 a w ingland razy pięć i to był już ich problem 🤣

Bo zanim się obejrzelim to dżejsiki i brajany się potomstwa dorobili 

31 minut temu, Karol6130 napisał:

I wieczór z 30 udało się przełożyć na jutro. 

Dziś grodzenie bo zaraz 🐄 nie będą miały co ugryźć 

IMG_20220628_172937.jpg

Udało Ci się naprawę  przełożyć 🤔

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Bo zanim się obejrzelim to dżejsiki i brajany się potomstwa dorobili 

Udało Ci się naprawę  przełożyć 🤔

Ale zobacz, analizując to pojebane imiona ( wybaczcie kogo uraziłem) dają ludzie z dwóch biegunów - albo patuski, albo celebryci.

Współczuć chyba bardziej tym drugim bo bo lansując się w świecie gotowi zrobić wszystko dla kolejnego lajka.

Patuski mają ograniczone zdolności pojmowania świata i wzorują się na imbecylach myślących że świat kreują, więc niejako jest to okoliczność łagodząca🤭

Opublikowano

Ależ pięknie się schłodziło. 25⁰.

Pierwszy raz od 15 lat piwko na balkonie piję. Podoba się to dla mnie.

Jeszcze po socjal do gopsu pójdę i będę mógł tak częściej. Tylko hektary rozpiszę

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Jeszcze po socjal do gopsu pójdę i będę mógł tak częściej. Tylko hektary rozpiszę

może do roboty byś się wziął. 

dużo biednych ludzi liczy na Ciebie 🤣

Opublikowano

Nie motywuj mnie w chwili gdy zaczynam mądrości życiowej nabierać🤣

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Ale zobacz, analizując to pojebane imiona ( wybaczcie kogo uraziłem) dają ludzie z dwóch biegunów - albo patuski, albo celebryci.

Współczuć chyba bardziej tym drugim bo bo lansując się w świecie gotowi zrobić wszystko dla kolejnego lajka.

Patuski mają ograniczone zdolności pojmowania świata i wzorują się na imbecylach myślących że świat kreują, więc niejako jest to okoliczność łagodząca🤭

Ja nie widzę różnicy pomiędzy tymi ludźmi. Doczekaliśmy czasow gdzie kur.. Są wzorem do nasladowania a idiotyzm znajduje poklask

17 minut temu, galan99 napisał:

Szybkość zapewne była za duża .

Nigdy przyczyną wypadkow nie jest prędkość tylko niespodziewana jej utrata 

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Piwa może Ci dowieźć? Posiedziem pogadamy, wysłucham Ciebie i zrozumiem 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v