Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

imiennik z krzaków wylazłeś 🤔🤪🙋‍♂️

No ba, nawet z  drzewa już dawno zszedłem🤭

A co tam, muchy wytrute, czy krowy nadal ogonem po gębie strzelają?🤭🤭🤭😜😜😜

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A co tam, muchy wytrute

to ja dziś trułem.

Opublikowano
Agrest napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

imiennik z krzaków wylazłeś 🤔🤪🙋‍♂️

No ba, nawet z  drzewa już dawno zszedłem🤭

A co tam, muchy wytrute, czy krowy nadal ogonem po gębie strzelają?🤭🤭🤭😜😜😜

a weź 🤦‍♂️😀 wpadłbyś pomógł łapać 😁 syn mówi że jakiś dziadek spadł z czereśni także uważaj 🙋‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Ja mam kamczackie do zjedzenia. Dziś żona 3l w pojemniczkach zamroziła.

A poziomki przesadziłem wiosną 2 sztuki do tunelu z porzeczek.

Nadmienię tylko że tu gdzie porzeczki są to w 2003r miałem plantację poziomek. 

Siewki są bardzo wrażliwe, ale dorosła roślina już nie do zajechania.

Jak za stara to wykopujesz, dzielisz na 30 mniejszych sadzonek, i za rok cieszysz się mega plonem.

Ale smakiem leśnym nie dorównują 

Kwaśne te aż mordę wykręca, mi nie idzie bo nie przeżywają starcia z obkaszarka. Skutek uboczny trzymania miastowego chłopa na wsi.

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła... Tych mamutów to ile masz? W sensie jaka cyfra z przodu?

A to nie tutaj już. Tu to mogę napisać że wszystkie mam bo żadna nie zginęła a i dziś dowiozłem 😂

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Kwaśne te aż mordę wykręca, mi nie idzie bo nie przeżywają starcia z obkaszarka. Skutek uboczny trzymania miastowego chłopa na wsi.

Patrz ilu tu wdiowych, choć pewnie nie wielu poziomkę w trawie rozróżni🤭

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

to ja dziś trułem.

Apis, piorun czy los ovados?🤣

2 minuty temu, slawek74 napisał:

a weź 🤦‍♂️😀 wpadłbyś pomógł łapać 😁 syn mówi że jakiś dziadek spadł z czereśni także uważaj 🙋‍♂️

W tym roku tak obrodziły że kucam by z dolnych gałęzi zerwać. Nawet szpaki przestałg jeść bo za dużo mają 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Apis, piorun czy los ovados?🤣

a takie coś, tylko większe kupiłem.

nie było co tu polecano

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A to nie tutaj już. Tu to mogę napisać że wszystkie mam bo żadna nie zginęła a i dziś dowiozłem 😂

Niby dziad, a tu się okazuje, że wszystkie ma i jeszcze dowozi. 😜  

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Niby dziad, a tu się okazuje, że wszystkie ma i jeszcze dowozi. 😜  

Dziad bo to trzeba do tego dokładać. My wszyscy te krowy mamy tylko po to żeby ludzie w mleczarni zatrudnienie mieli 

• Like 1
Opublikowano

a ja rzeźnie i agencje. 

I żeby te mleczarze zbyt na cielunki mieli. 

pazerne toto i im mleko kradnom 😢

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

jak dobrze wymacasz wsadzisz tam subokręt :) 

Tylko ze przewody skrecone są nie tak jak w ciągnikowym rozruszniku rownolegle tylko prostopadle.

1 godzinę temu, jahooo napisał:

A tobie pyka elektromagnes od rozrusznika, czy ten przekaźnik od załączania ? SPrawdzałeś ręką, czy to jedno albo drugie ?

Pyka w rozruszniku elektromagnes. Poprzedni wlasciciel mowil ze tam cos sie moze nadpalac. W sumie szczotki mogą byc ok,tylko te widelki od bendiksa sie zaciely i nie wyrzuca zebatki,ale to tak glosno mysle. Zdarzalo sie to już kilka razy ale odpalal za chwilę normalnie,dzisiaj jak na zlosc  ie zapalala. 

Opublikowano
34 minuty temu, malaczarna napisał:

Może złe pytanie, ale czym żeś go do wsi przekonala 

• Haha 1
Opublikowano

alem się urobil. kukuruszka podkarmiona, trawy też. troszkę skoszone. dosyć tej pracy tej wiosny. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Zostało mi 8l odżywki azotowej 

Może by na łąkę to psiknąć i zobaczyć czy będzie jakaś różnica 🤔

Podeślij fotki tego psiezyta, może być na messendzeżu :) ruszylo po tym specyfiku ?

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Zostało mi 8l odżywki azotowej 

Może by na łąkę to psiknąć i zobaczyć czy będzie jakaś różnica 🤔

nawet by wypadało. 

wszystkie przedstawiciele bledna jak mówię że pasy kontrolne zostawiam 😆

Opublikowano

@Agrest fotka żony @radekz200 była na zdjęciu domu siedzi na kosiarce, tyle że w oddali i nie wiele widać oprócz tego że to blondynka. Zdjęć córki nie publikuj bo kolejka chętnych może zakorkować stołeczną drogę. Co do pilsnera smak czeskich piw jest na tyle specyficzny że cieżko to wypić, mnie ten "czerstwy" smak po prostu nie podchodzi. To samo zresztą z niemieckimi piwami. Wolę nasze, od lat pijam żywca. 

@malaczarna poziomki posadź w półcieniu. Koszenie przetrwają jeśli mąż zmieni taktykę tzn. Osłona podkaszarki zawsze od strony rośliny. Co do znani się na wszystkim większość ludzi ma zawód wyuczony inny niż "rolnik". 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v