Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak już temat Ukrainek to uważajcie na nie... Kuzyn chciał pomóc, wziął pod swój dach i teraz problem bo mu się przez nią związek kilkuletni rozpadł...

Dziewczyna jego pojechała do pracy, ale że źle się czuła to wróciła wcześniej do domu, a tam Ukrainka nago skakala po chłopaku. Efekt taki że teraz ani dziewuchy ani Ukrainki 🤣

Klasyk😃

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak już temat Ukrainek to uważajcie na nie... Kuzyn chciał pomóc, wziął pod swój dach i teraz problem bo mu się przez nią związek kilkuletni rozpadł...

Dziewczyna jego pojechała do pracy, ale że źle się czuła to wróciła wcześniej do domu, a tam Ukrainka nago skakala po chłopaku. Efekt taki że teraz ani dziewuchy ani Ukrainki 🤣

Mógł zawołać sąsiada żeby stał na czatach 😂

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

To samo mówiłem że to pewno ona tego wywiadu udzielała 🤣 tyle że dziewczyna 20 kilka lat 🤣

Wnet się postarzala w kilka sekund😅

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, sadownik12 napisał:

Sypnie toto? 🤔 Fajnie teraz pokrój roślin widać. Aby więcej takiego widoku nie było 🤣.

Screenshot_2022-05-28-19-39-00-108_com.miui.gallery.jpg

Zimowy zawsze mi się z wyglądu podoba ale wygląd po wykłoszeniu to jedyna rzecz, która mi się w nim podoba 🤔

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Dziś w okolicach Róży Polsat news stał. 

Pewnie jaki wywiad robili o składzie %

A może przyjechali zakupić, te gwiazdy pewnie wymagają dobrego 🥂

Wypadek był. Wstawialem link wcześniej z dwie strony. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zimowy zawsze mi się z wyglądu podoba ale to jedyna rzecz, która mi się w nim podoba 🤔

A co Ci się w nim nie podoba. Ja po jęczmieniu sieje grykę, niech sobie 🐝 na zimę pylku naniosa. 

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Wypadek był. Wstawialem link wcześniej z dwie strony. 

Ktoś nie pomyślał, ale żeby aż tak 🤔

Pewnie nie pierwszy raz 

Pioter, Bież Monikę i dajesz do pomocy 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ktoś nie pomyślał, ale żeby aż tak 🤔

Pewnie nie pierwszy raz 

Chyba nie. Sam wiesz z resztą co się w weekendy na stoczku dzieje. Pod zakładami czy na targowisku, a nawet i w parku. 

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

I tak długo im się udało chować 🤣 wziął ją zaraz jak tylko wojna się zaczęła to pierwszy w okolicy jedna przygarnął i się każdy tylko zastanawiał kiedy się wyda że się bzykają,bo to że tak to było pewne, bo młody nie odpuści 🤣 geny po tatusiu wzięły górę 😁😁

• Haha 1
Opublikowano

Bzdury piszesz. Ten jęczmień był siany w październiku. Koszony będzie najprędzej po 10 lipca. Chyba, że zero deszczu będzie. Raz posiałem jęczmień i pszenicę na jednym polu, po połowie. Specjalnie kupiłem odmianę dwurzędową. Mlocilem w ten sam dzień co pszenicę. Praktycznie zero osypu, a ziarno piekielnie dojrzałe, super obite z ości. Jak jary. W wielorzędowym faktycznie trzeba uważać z opóźnionym zbiorem, bo lubi się kłos na doklosiu złamać i papa, w scierni potem 10-15% plonu. Ale dwurzędowy na spokojnie. Zachowuje się jak jary. 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Bzdury piszesz. Ten jęczmień był siany w październiku. Koszony będzie najprędzej po 10 lipca. Chyba, że zero deszczu będzie. Raz posiałem jęczmień i pszenicę na jednym polu, po połowie. Specjalnie kupiłem odmianę dwurzędową. Mlocilem w ten sam dzień co pszenicę. Praktycznie zero osypu, a ziarno piekielnie dojrzałe, super obite z ości. Jak jary. W wielorzędowym faktycznie trzeba uważać z opóźnionym zbiorem, bo lubi się kłos na doklosiu złamać i papa, w scierni potem 10-15% plonu. Ale dwurzędowy na spokojnie. Zachowuje się jak jary. 

Teraz już nie sieję czystego jęczmienia i siał nie będę. Paru jeszcze to sieje ale to ci co świniaki mają. 

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Fajny ten zjazd, od Sienna ( w Siennie mieszkałem , uczyłem się)

W tym roku myśl przez głowę przeszła ale szybko wyparowaĺa. Kupić coś 3letniego to pewnie dziś ze 150 położyć trzeba i jak w ciągnikach, co raz bardziej problematyczne. No i nie stać na taką kasę.

O to to, od Sienna, brakło mi nazwy miejscowości, o tym samym mówimy  

A co do samochodu, mi tam się nie spieszy z zakupem, póki co te co są swoje zadanie spełniają, ale jakbyś jednak zdecydował się na zmiany to napisz, może akurat i mi się wtedy zachce kupować

19 minut temu, danielursus3p napisał:

Darek taki bier😁 

https://www.olx.pl/d/oferta/lexus-nx-lexus-200nx-f-sport-4x4-CID5-IDLWHln.html

Patrzyłem te opony to się raczej nie nadadzą do codziennego użytkowania. Strasznie spękane

Łeee za duży 

A za sprawdzenie opon ślicznie dziękuję

13 minut temu, Karol6130 napisał:

A potem zmiana miejsc

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Teraz już nie sieję czystego jęczmienia i siał nie będę. Paru jeszcze to sieje ale to ci co świniaki mają. 

Wolę w czystym siewie. W czym problem pomieszać, a mieszanki to wszystko na oko jaki udział danego zboża się akurat trafi.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Kupiłem 3 letnie auto z przebiegiem 113tys km.

Teraz 9 lat i ma 210000km, a mało jeżdżę. A tu siedmioletnie auto ma 35000km🤭

Chyba że było tak rozjebane, że kilka lat części koompletowali🤭

To że klepany był to widac po zdjęciach. Kolorystycznie mi się spodobał, a skompletować może i mieli problem, wersja wyposażenia raczej mało spotykana, także scenariusz bardzo realistyczny😁

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

I tak długo im się udało chować 🤣 wziął ją zaraz jak tylko wojna się zaczęła to pierwszy w okolicy jedna przygarnął i się każdy tylko zastanawiał kiedy się wyda że się bzykają,bo to że tak to było pewne, bo młody nie odpuści 🤣 geny po tatusiu wzięły górę 😁😁

Screenshot_20220528-201224~2.png

• Haha 7
Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

To że klepany był to widac po zdjęciach. Kolorystycznie mi się spodobał, a skompletować może i mieli problem, wersja wyposażenia raczej mało spotykana, także scenariusz bardzo realistyczny😁

Ale przyznaj że dziś to już bardzo pospolite auto 

Opublikowano
11 minut temu, sadownik12 napisał:

Wolę w czystym siewie. W czym problem pomieszać, a mieszanki to wszystko na oko jaki udział danego zboża się akurat trafi.

No 3 rodzaje zboża u mnie to już by kombajniści szewskiej pasji dostali 🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v