Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Baks00 napisał:

Przejedz w następnym roku z podniesionym siewnikiem,i nie zasiej-to dopiero chwasty w hu... zrobisz🤦

Ty gdzie jest zboże 🤷🤷🤷 no przecie siał 🤔🤔🤔

5 minut temu, Pafnucy napisał:

no ale jak na jarą to nie najgorzej... 9_9

A widzisz... Może ją jare jesienią zasiałem i temu takie liche 🤔

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
12 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Ja dzisiaj dokupywał mocznik na opryski i Pani najpierw mówi cyt. muszę sprawdzić cene czy ta sama co w piątek och jeszcze po piątkowej cenie za 5630 bo teraz taka dynamiczna sytuacja-a worek siarczanu 70 zeta . 

Hurt z fabryki 3250  2 tygodnie temu 

Opublikowano

Jak by to jara była to najładniejsza w powiecie. Swoją drogą nie wiem jak u was ale u mnie ten rok jest dziwny. Jęczmień ozimy u mnie pewnie za dobre 3 ty będzie się klosił a po sąsiedzku jare siane w optymalnym terminie są w fazie kilku liści i nawet nie zaczęły się krzewić. Tak samo trawy. Po 20 mają powinien być 1 pokos a to wszystko ledwo do kostek 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy napisał:

a gdzie teraz taki co się rozpuści kupisz?

no lux.

na 6 noży?

u mnie prawie na każdym składzie. 

bykom i krowom musi być. 

20 minut temu, TheraRolnik napisał:

To muszę w środę jechać po mocznik 

10kg na ha w opryskiwacz będzie chyba ok 🤔

mało. 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A widzisz... Może ją jare jesienią zasiałem i temu takie liche 🤔

no i to by sporo tłumaczyło.

daj mu czas do listopada. jeszcze sie namyśli i urośnie. 👍

Opublikowano

U mnie jara już się krzewi.

Ozimy jęczmień to za 10 dni wyrzuci pierwsze ości.

Opublikowano

Drugie kolanko i robi się problem z herbicydami. Nie wszystko o każdej porze można stosować

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Na chwasty chyba na razie odpuszczę

no już też pora. dzień odczekaj i też pryśnij.

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

To jednak i oprysk odrazy wezmę i się pojedzie za kilka dni 

IMG_20220502_192834.jpg

to i od grzyba już weź.

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

od starego czy młodego

łod łobu...

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Widzę że w tym roku populacja na kukurydzę wzrosła o 200%.u nas.

Pasuję zakupić big bagi z wkladem

U mnie tak samo. Zazwyczaj na wsi było ok 4 ha qq a w tym roku zanosi się że będzie 8

Opublikowano
5 godzin temu, slawek74 napisał:

ja się o qq pytam a nie siano 🤪😁

to go podsadzałeś bo taki kurdupel czy jak 🤭🤦‍♂️

Za siewem kukurydzy jeszcze nie dzwoniłem. 

Pewnie drugi tydzień dopiero 

Jaki kurdupel, kawał chłopa. 

Tylko się ożenił i rzucił robotę w federacji 

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To jednak i oprysk odrazy wezmę i się pojedzie za kilka dni 

IMG_20220502_192834.jpg

Kurna. Jakby takie całe było to lepiej tu słonecznik na zielonkę w pryzmę dla byków wsiać. 

Tu zasiew I paliwo odzyskać ciężko

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Drugie kolanko i robi się problem z herbicydami. Nie wszystko o każdej porze można stosować

A jakiś CCC  w fazie 3 kolanka w pszenżycie, pszenicy i żyto do oprysku. Po prostu faza pierwszego kolanka mi uciekla

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

U mnie tak samo. Zazwyczaj na wsi było ok 4 ha qq a w tym roku zanosi się że będzie 8

W moich stronach wogóle nie było a będą dziesiątki ha.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

to i od grzyba już weź.

Z zeszłego roku zostało mi oprysku co kupiłem na pszenicę zimową... Muszę zobaczyć co to jest bo nie pamiętam 🤔 może styknie i najwyżej do tego coś dokupie 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

A jakiś CCC  w fazie 3 kolanka w pszenżycie, pszenicy i żyto do oprysku. Po prostu faza pierwszego kolanka mi uciekla

Tylko medax lub modus według mnie. Ewentualnie etefon.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Kurna. Jakby takie całe było to lepiej tu słonecznik na zielonkę w pryzmę dla byków wsiać. 

Tu zasiew I paliwo odzyskać ciężko

To jest akurat na przyczu, w miejscu gdzie pszenicę w zeszłym roku wypaliło, to szału nie robi 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

W moich stronach wogóle nie było a będą dziesiątki ha.

u nas też słychać że kilku będzie siało. no co się dziwić. kasy każdy szuka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v