Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

9 minut temu, Ursus932 napisał:

A co to Adam góru jakieś 🤔

Ja mam oba i mógłbym coś powiedzieć 

Z jednym się nie zgodzę że jak pedał w podłodze to 3p potrafi wp***dolić , ja zawsze max obroty 🙂 

To tak do 1800 jeździj i zobaczysz ile mniej spali 😴

to tak jak innymi np zetoren . nasienie z konrada biere...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

32 minuty temu, DANDYS napisał:

a ja se przysieglem że jak nie uda się kupić ziemi to biere na maszyny koniec z tym dziadostwem

Dej spokój i tak tkwić cały czas w tych ratach? 

i tak jeden będzie do końca życia prawie

Opublikowano
7 minut temu, DANDYS napisał:

próbuj wcześniej. 

za***iste uczucie zamknąć kredyt i wszystkie te ich dodatkowe opłaty i wymagania. a jakie zdziwienie że czemu tak, bo by jeszcze krwiopijcy z 10 lat chcieli mieć korzyść. 

Opublikowano

Zaraz jawę odpalać i do drugiego lasu jechać masakrę zobaczyć.

Ludzie od rana w lesie piły słychać, pewno drogi uprzątają.

Te co z korzeniami to sprzedam na budulec i będzie kasa.

Nawet 500+ dzis dali na zakupy

Zawsze po 20

Jednak pis dba o obywateli.

Opublikowano
HF86 napisał:

7 minut temu, DANDYS napisał:

próbuj wcześniej. 

za***iste uczucie zamknąć kredyt i wszystkie te ich dodatkowe opłaty i wymagania. a jakie zdziwienie że czemu tak, bo by jeszcze krwiopijcy z 10 lat chcieli mieć korzyść. 

wiem wiem chciałbym nad płacać,

nawet jak brałem na 2-3 lata brałem to splacalem w ciągu roku.

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nawet 500+ dzis dali na zakupy

Zawsze po 20

to u nas lepiej, zawsze czwartego dnia roboczego w miesiącu dają

8 minut temu, Łolek napisał:

Jeszcze mi michała nie przywiezli

Bananka??? a na co ci on???

@szymon09875 widział??? Jaruś legancko tego się ożenił

19 minut temu, Andpol napisał:

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

to u nas lepiej, zawsze czwartego dnia roboczego w miesiącu dają

Bananka??? a na co ci on???

@szymon09875 widział??? Jaruś legancko tego się ożenił

Zbiornik na paszę, choć i Bananek by się przydał bo łon fachofiec od różności jest 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Chyba naprawdę nie wiesz co to znaczy hydraulika w tym ciągniku. Jest to tak popie... 

Jak kiedyś napisałem tu o tej "wspaniałej" hydraulice, to pewne osoby naskoczyły na mnie, że hej. Pewnie, że idzie toi przerobić, ale nie ulega wątpliwości, że ten układ hydrauliki to wymysł diabła i szatana. Dodatkowo w tych ciągnikach, to liczba przełożeń też nie powala. Opony  na tyle 14.9, obciążniki i uciąg podobny do ciągników o tej wadze. Dla mnie do rozsiewacza i opryskiwacza lepszego nie potrzeba.

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał:

Zbiornik na paszę, choć i Bananek by się przydał bo łon fachofiec od różności jest 

Marek w cenie tego ursusa 3512 co Marcin wstawił to teraz praktyczne z normalnych ciągników niema nic 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Chyba naprawdę nie wiesz co to znaczy hydraulika w tym ciągniku. Jest to tak popie... 

To co podnośnik nie działa , pługa nie podniesie , czy agregatu 2,1 🤔 bo jakoś w okolicy jest sporo różnych 235 , 255 ,2812 czy 3512 i każdy robi 

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ciapek jak dostaje ostro po garach to musi swoje spalić a te bajki co krążą że ciapek mało pali to trzeba w kieszeń schować

@Ursus932 a co ty takiego ciężkiego robisz ciapkiem co? 

Jak bym zmienił ciągnik to i pług by był większy

Ciapkiem ciężkiego teraz nic , sadzenie kartofli chyba najgorsze i siew nawozu w świeżo zaoranej ziemi 5 biegiem 

1 godzinę temu, witejus napisał:

Primo,nie wiedziałem że masz trzydziestkę

Secundo,akurat on mi przyszedł do głowy

Tertio, słucham

Marek mówi że i tak skłamie 🙂

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Mają ludzie i na 10 czy 15 ha jako jedyny traktor i też robią tylko ja mówię o z perspektywy czasu że można za te pieniądze kupić coś z powiedzmy lepszego 

A dokładnie to co ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

To co podnośnik nie działa , pługa nie podniesie , czy agregatu 2,1

chyba chodzi mu o to że jak zapniesz coś co potrzebuje zasilania z hydrauliki to cię szlag trafi od ciągłego przełączania wajchy pod siedzeniem

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to tak jak innymi np zetoren . nasienie z konrada biere...

Bo grunt to znać charakterystykę silnika. W jakim zakresie obrotów ma najlepsze parametry pracy. Mam kilka jalowek po tym konradowym manifoldzie 

19 minut temu, stempos1980 napisał:

Marek w cenie tego ursusa 3512 co Marcin wstawił to teraz praktyczne z normalnych ciągników niema nic 

Normalny ciągnik pojęcie względne 

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

To co podnośnik nie działa , pługa nie podniesie , czy agregatu 2,1 🤔 bo jakoś w okolicy jest sporo różnych 235 , 255 ,2812 czy 3512 i każdy robi 

Ciapkiem ciężkiego teraz nic , sadzenie kartofli chyba najgorsze i siew nawozu w świeżo zaoranej ziemi 5 biegiem 

Marek mówi że i tak skłamie 🙂

A dokładnie to co ? 

Na przykład twój ulubiony zetor 3320 może ciut droższy ale i kabina komfort i trochę silniejszy, nie będę mówił o fendach czy mfach ale renault 7514 na mwmie super oszczędna maszyna 

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

chyba chodzi mu o to że jak zapniesz coś co potrzebuje zasilania z hydrauliki to cię szlag trafi od ciągłego przełączania wajchy pod siedzeniem

Darek jak to Sławek mówi 

To nic nie da😁

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak myślałem że o to chodzi , tylko jakie te maszyny do normalnego gospodarstwa z kilkoma ha zboża 🤔 

Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Podniesie i da się robić, mam takiego i nim robię. Ale tak jak Darek pisał, chcesz sterować hydrauliką zewnętrzną, to musisz przełączać zawór pod siedzeniem i dźwignię od podnośnika ustawić na stały wydatek, i  weź tak operuj z siewnikiem z hydraulicznymi ścieżkami. Dodatkowo trzeba pamiętać żeby podczas transportu zawór pod siedzeniem był ustawiony na sterowanie podnośnikiem. Jedyne plusy tej hydrauliki to szybki podnośnik i w miarę wydajna pompa.

• Like 1
Opublikowano

Ile oleju do silnika w c330 wchodzi 🤔 , bo od nowości jeszcze nie zmieniany i pasowało by 🥴

Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

Podniesie i da się robić, mam takiego i nim robię. Ale tak jak Darek pisał, chcesz sterować hydrauliką zewnętrzną, to musisz przełączać zawór pod siedzeniem i dźwignię od podnośnika ustawić na stały wydatek, i  weź tak operuj z siewnikiem z hydraulicznymi ścieżkami. Dodatkowo trzeba pamiętać żeby podczas transportu zawór pod siedzeniem był ustawiony na sterowanie podnośnikiem. Jedyne plusy tej hydrauliki to szybki podnośnik i w miarę wydajna pompa.

Te znaczniki to durnora , siewnik 2,5 2,7 czy nawet 3 m bez tego , mniej pierdolenia 🙂 

13 minut temu, Łolek napisał:

Na przykład twój ulubiony zetor 3320 może ciut droższy ale i kabina komfort i trochę silniejszy, nie będę mówił o fendach czy mfach ale renault 7514 na mwmie super oszczędna maszyna 

Zetor tak , reszta odpada na małe gospodarstwo za duże koszty utrzymania i ewentualnego remontu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v