Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Dasz po 2,-/kg?

ja bym dał, ale gościo starszej daty. nie pomaca, nie uwierzy.

jedynie jak wizualnie coś mu by odpowiadało. tak to wolę z nim się nie bawić, szkoda zachodu.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Może ode mnie do was jakoś zawiało, teraz cicho w miarę, w ciągu dnia dużo mocniej powiewało.

może tak być. takie tsunami wiatrowe. fale do nas doszła.

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Pikachu.

ale sie wiater rozpędza na noc. w dzień też sobie wiało, ale teraz dużo bardziej.

Rysiek, jak tam wiatry u Ciebie.

No prędkie się robią, moźe śnieg z pól pogoni🌪

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

może tak być. takie tsunami wiatrowe. fale do nas doszła.

U nas wiatr to nikogo nie dziwi, wieje praktycznie zawsze, pola za chałupą i to prawie od południa i zachodu to się ma gdzie rozpędzić... 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

No prędkie się robią, moźe śnieg z pól pogoni🌪

śniegu to sporo zgineło przez dzień. a jeszcze deszcz nadają, to za dwa dni sladu nie będzie.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Trudne pytanie 

Twoja też dobra, fajna do smażenia na patelni

@Bananek etat złapał i dyrektorkę obraca 

A żona o tym wie 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas wiatr to nikogo nie dziwi, wieje praktycznie zawsze, pola za chałupą i to prawie od południa i zachodu to się ma gdzie rozpędzić... 

no ale Ty chyba w zwartej zabudowie, to mniej niż na otwartym polu.    dziś się kręciłem trochę po za moją wsią, to kupa silniej w odsłoniętym terenie.   no ale teraz to i we wsi gwiździ coraz bardziej.

Opublikowano
19 minut temu, PRIMO napisał:

Już wszystko załatwione. 

W środę powinien być już u mnie. 

Próbowałeś tej mikstury?😶

Jeszcze nie bo dzisiaj byłby 5 dzień z kolei 🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no ale Ty chyba w zwartej zabudowie, to mniej niż na otwartym polu.    dziś się kręciłem trochę po za moją wsią, to kupa silniej w odsłoniętym terenie.   no ale teraz to i we wsi gwiździ coraz bardziej.

Co z tego, że zabudowa zwarta jak z 700m albo lepiej za chałupą są same pola. Tam gdzie budynek zasłoni to znośnie. Prawie zawsze mam przewiew jak do zwierzów idę. 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

5 dzień z kolei

a co Ty na kolei robisz? do PKP poszedłeś? 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A żona o tym wie 🤔

Zależy czyja

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

ładny dla oka.

Darek, a jakie szybki do takich kasków? te takie tanie, to moment i porysowane, i matowe.

A nie wiem, w tych droższych kaskach to się nie rysują, nie matowieją. W tym co mam to chyba z 5 lat już, i gdyby nie to że ostatnio mi spadł i mam ryse na pół szyby i pół skorupy to nie byłoby uwag. 

Dlatego ten kask mam chęci kupić, no i dlatego że ma tą dodatkową blendę w środku 

No i taki markowy jest, nie żadne tam  chińskiej fabryki 

Z tanich i dobrych to kaski LS2 można polecić

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Z tanich i dobrych to kaski LS2 można polecić

Psze Pana, ja, ja mam taki🤭

20220404_205357.jpg

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

Jeszcze nie bo dzisiaj byłby 5 dzień z kolei 🙆‍♂️

No to jeszcze dwa dni zostało i tydzień zaliczony. 😁

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

20220404_205357.jpg

a czem Pan smigasz, i kiedy kajtnąć bym sie mogł? 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

20220404_205357.jpg

A dobrze się w tym śpi?🤭

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Zbyszek

piznąć ci. nie  pisz batman w moim kierunku jak nie rozumiesz co się mówi do ciebie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v