Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

to co robisz. ale zlituj się, i nie przekonuj że to Twój wybór. trza być by pedałem, by kobitki się nie podobały. dziś na zapiekankach w Lubartowie byłem i przyłapałem się na tym że za zgrabniejszymi tyłkami się oglądam... no co tu dodać...

Jeszcze i ty? Myślałem żeś Ty mądrzejszy.. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jeszcze i ty? Myślałem żeś Ty mądrzejszy.. 

taaa, daaaaą...😝

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, V12 napisał:

2.5 tdi ??? w polszy nie umieli tego serwisowac 

one tu z kosmicznymi nalotami wjeżdzały . w sumie w każdej wersji silnikowej.

A co blachy, nie bity to blacha jedna z lepszych . ale słowo klucz nie bity 

A no nie umieli. Ta jak kupiłem miała 280 nakulane, teraz prawie 100 więcej. Wg książek i tego co na stacji wyszło przebieg oryginalny. Bita też nie była.

Jedyne do czego się mogę doczepić to zawiecha. Na moje dziury słaba.

Rdzy na niej nie znajdziesz.

Klekot V6 rekompensuje wady :D no i oszczędna jest jak na tą pojemność.

27 minut temu, gregor1284 napisał:

Ło panie, za karę chyba. Nie podoba się to dla mnie ni cholery 

Paliwo ino wącha:D no i według mnie wygodniejsze od siuntki.

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, sadownik12 napisał:

Ile tego grochu potrzebujesz i kiedy?

Ze 200kg, na połowę lipca, tak żeby po pszenicy posiać. Popytam jeszcze dwóch znajomych co kiedyś siali na poplon czy w tym roku będą brać bo jak będą to z nimi sobie wezmę. Odezwę się jak nie będą mieć.

10 minut temu, Baks00 napisał:

Nie ma u was targów?U nas byś skompletował tam sobie poplon.....

W Wadowicach jest ale tam to takich nasion nie kupi, nigdzie bliżej nie ma. Targi wymarły razem z małorolnymi.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Klekot V6 

10 lat wstecz, mieliśmy takie a6 do łojenia ile ten silnik zniósł to sam na poczatku nie zakładalem .

Co do tableta w 2014 kupilem bejce co mam do dziś z pelna navi , na poczatku to cieszyło po roku dla mnie zbedny bajer w nocy wygaszam bo drażni oczy

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ze 200kg, na połowę lipca, tak żeby po pszenicy posiać. Popytam jeszcze dwóch znajomych co kiedyś siali na poplon czy w tym roku będą brać bo jak będą to z nimi sobie wezmę. Odezwę się jak nie będą mieć.

W Wadowicach jest ale tam to takich nasion nie kupi, nigdzie bliżej nie ma. Targi wymarły razem z małorolnymi.

Jak coś pisz. Ile Ty do Krzeszowic będziesz miał? z 35km? Tam co poniedziałek z rana targ. Raczej bez problemu kupisz takie poplony. Się człowiek za dzieciaka z królikami tam wyjeździł... Przyszły wakacje i co poniedziałek po 5 się już z tymi małymi kicakami stało. Fajne czasy.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertb napisał:

Słyszałeś już o VP44? 

Taniej wychodzi niz nowe wtryski CR do 6 garów .  regeneracje cr nie uznaje 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Pełna navi, to przeżytek system multimedialny dziś się to zwie. Zresztą w niemieckich samochodach te systemy to tak pokracznie wyglądają że pała mała. Tylko w s-klasie jako tako to odstaje na plus. 

Opublikowano
44 minuty temu, hubertb napisał:

Co ty jeden miesiąc na obrotach robisz szejesiątką ? 

700/24= 29 z groszami...

Paszowóz, ukraince obornik wożą, orają, koszą, w rębaku w pytę godzin wychodził, włokowanie, wałowanie. Ja kupę hektarów samym t25 obrabialem i zawsze wszystko na czas miałem zrobione. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Jak coś pisz. Ile Ty do Krzeszowic będziesz miał? z 35km? Tam co poniedziałek z rana targ. Raczej bez problemu kupisz takie poplony. Się człowiek za dzieciaka z królikami tam wyjeździł... Przyszły wakacje i co poniedziałek po 5 się już z tymi małymi kicakami stało. Fajne czasy.

No koło 40km będzie. Dzięki za info, bliżej lata się tam przejadę może. Jeszcze mnie tam nie wywiało. Okolice Bolęcina, Alwerni to trochę znam, jeździło się tam trochę, po króliki i na Kraków. Bo przez Skawinę i te wioski, Tłuczanie i inne nie lubię jeździć to zawsze kierunek Podolsze, Babice, Kwaczała, Alwernia itd.

Opublikowano
36 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, bele są do d*py u mnie. W koszykach znosić i na stropie by trzeba jakoś upychać. Nic dobrego, kupiłem kiedyś dwie czy trzy bele jak mi kostek brakło i nic w tym dobrego u mnie.

Kurła, kurczaki przechytrzone, zaczęły ziemniaki żreć. I dobrze.

Nie bele turem jeno słome luzem widełkami na turze zepchac. Ja kiedyś tak siano z walków krowom spychałem 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, hubertb napisał:

Niby dlaczego ma zostać? Autentycznie zaskoczyło mnie to stwierdzenie. 

Orał mi gość usługowo po kukurydzy, 4 skibami w obrocie, w rogu placek został nie doorany, z łopatą musiałem latać. Zawsze jak widzę w okolicy to te rogi nie dorobione.

a nie ze szpadlem 🤔🤭😁

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Pełna navi, to przeżytek system multimedialny dziś się to zwie. Zresztą w niemieckich samochodach te systemy to tak pokracznie wyglądają że pała mała. Tylko w s-klasie jako tako to odstaje na plus. 

Tak ja wiem, ale co ze mp3 ze smarta, przez blutacza, akurat mnie to nie jara 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No koło 40km będzie. Dzięki za info, bliżej lata się tam przejadę może. Jeszcze mnie tam nie wywiało. Okolice Bolęcina, Alwerni to trochę znam, jeździło się tam trochę, po króliki i na Kraków. Bo przez Skawinę i te wioski, Tłuczanie i inne nie lubię jeździć to zawsze kierunek Podolsze, Babice, Kwaczała, Alwernia itd.

No się karnij. Wiem, że dalej jest. Ale jak handel wygląda to nie wiem. Tam zawsze wiele się działo jak świniami handlowali. Obok targowiska masz jeszcze sklep agro centrum czy jakoś tak. Jak na targu nie będzie, to tam całkiem spory asortyment jeśli chodzi o poplony, mieszanki zbożowe, pasze etc.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nie bele turem jeno słome luzem widełkami na turze zepchac. Ja kiedyś tak siano z walków krowom spychałem 

Też można, się zobaczy. Może się dorwie kogoś, w tym roku trzeba zbierać. Najwyżej mnie dobry znajomy, naczelny przywódca kombied'u poratuje Claasem Markantem. Nigdy nie odmawia i co potrzeba to przyjedzie, obornik u mnie ładuje, jego rozrzutnikiem rozwożę, Orkan od niego biorę i jak suchszy rok to i ziemniaki mi kopie kombajnem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v