Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

A ktoś już ją sprzedał po 2🤔

pitolenie i liczenie z ceny i plonów patykiem po wodzie pisanych. 

u mnie w okolicznych skupach dalej po 1400, mają zapasy, do puki się nie skończą to będą czekać, a przenica jak się uspokoi znów po 1500

Opublikowano
33 minuty temu, DANDYS napisał:

odsprzedaj mi 300kg polidapu

Ja i tak skromnie będę dawał, :D

Ale pszenica 1500zł na skupie, ci co wozili przed tym jak cena spadała to teraz są na pewno zli.

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

jak nie już pisali 1900 netto .

A na jesieni będzie po 2,5 tyś  PSZENICA .

raczej tak, ale za dwie tony. 

Opublikowano
Bananek napisał:

Niech dzierżawcy pasożytujący na biednych rolnikach udławią się swoimi dzierżawami.

Zadzwonił kilka dni temu facet od którego dzierżawimy 1,5 ha i mówi, czynsz wzrasta i chce jeszcze połówkę świniaka to ojciec powiedział, że zbieramy ostatni rok i adijos, doplaty były jego 🤷‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

jak nie już pisali 1900 netto .

A na jesieni będzie po 2,5 tyś  PSZENICA .

O Chu...u złoty🙆‍♂️ aby tylko było  co kosić i żeby  tak było  z ceną jak piszesz.

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Zadzwonił kilka dni temu facet od którego dzierżawimy 1,5 ha i mówi, czynsz wzrasta i chce jeszcze połówkę świniaka to ojciec powiedział, że zbieramy ostatni rok i adijos, doplaty były jego 🤷‍♂️

Mów ze chcesz kupić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I teraz wyobraź sobie reakcję ruskich widzących miga z polską szachownicą na kadłubie. Toć to prosta droga do ataku kacapów na nas.

Też o tym pomyślałem, toć to od razu przemalowywać trzeba u nas 👀

Opublikowano
Strongman napisał:

Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Mów ze chcesz kupić.

Rozwodnik z kobietą się żre, była dana zaliczka, i nie wyszło po 1,5 roku oddał kasę, rozwód trawa jakieś 4 lata

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Rozwodnik z kobietą się żre, była dana zaliczka, i nie wyszło po 1,5 roku oddał kasę, rozwód trawa jakieś 4 lata

Najgorzej to kupić od starego kawalera tak każdy mówi.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Ja i tak skromnie będę dawał, :D

Ale pszenica 1500zł na skupie, ci co wozili przed tym jak cena spadała to teraz są na pewno zli.

Pisałem że będzie drogo i celowe spadki cen, to niektórzy twierdzili inaczej. Do żniw daleko...

5 minut temu, kris91 napisał:

Też o tym pomyślałem, toć to od razu przemalowywać trzeba u nas 👀

Oznaczenia państwowe będą przemalowane.

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Najgorzej to kupić od starego kawalera tak każdy mówi.

Albo od patoli dasz im kasę a później przychodzą i daj jeszcze 100, a daj jeszcze 50

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Dobrze ze mam posiana

Teraz dosieję jarej i kurła,🙆🏻‍♂️ piniędzów aż stracg nosić.

Będziem chodzić  j Pany Rysiu, a bambery na etaty żeby na saletry zarobić 😉😎

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pisałem że będzie drogo i celowe spadki cen, to niektórzy twierdzili inaczej. Do żniw daleko..

To tez, ale ja myślę ze to sprawa wojny bo tam dobre ziemie i tylko pszenice uprawiają a unas słabe ziemie i ludzie tylko pszenżyto sieją bo 100-150zł tylko na tonie zawsze różnicy było według pszenicy taniej i to mała różnica a na piachach to co innego urośnie oprócz qq.

Mało ziem w Polsce pod pszenice się nadaje.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

zawsze jak posialem to i tanio sprzedałem, albo byki zjadły pszenicę. także różnie może być 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v