Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinni w uj z planów nawozowych zejśc ,jaki uj tyle posieje co im się zdaje ,ja rozumiem chobbysta posieje  ,ale mi 7000 zł wyjeb.. na hektar ,a to tylko na same nawozy ?           . Ale nie pierdzistołek też ma zarobić na poj....... rubrykach . Skąd oni te mądrości biorą . Jak mi napisal ,to powiedział że w razie kontroli by do niego wyslać co by się tłumaczył .bo będzie wiedział jak 🙆‍♀️ ,nosz kuwa przecież z tych głupot to rozliczam się i sam według tego papieru  ,,muszę siać '',a nie on agencyjnym będzie rozkminiał . Agencyjny ma w d.... kto pisal ,odpowiada ten co ma .

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tutaj u mnie sami warzywnicy na hektar rocznie wysiewa się około 1000-1200kg więc koszta zrobiły się okrutne. A przecież nawóz to nie wszystko. O oborniku i gnojowicy można pomarzyć bo nie ma skąd jej wziąć 

Ale znów badylarze mają najlepszy pieniądz 🤷 

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

no to ekologia, nawet dobrze płacą łąki na ptaszki i w d*pie

nawet dobre by były

pieniądze

Jak każdy wejdzie w ekologie to mu przypadnie cały h... .a gdzie tam cały ,może tylko odcisk 

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

U mnie większość łąk w ekologi od lat. Nic nie dostają nawet obornika tyle co ptaszki 💩 i plony ładne. Nie zdziwił bym się jak po sypnieciu nawozu połowa traw by wyginęła 

Jak ci spływ nawóz przyniesie to tego 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale znów badylarze mają najlepszy pieniądz 🤷 

Chodź, spróbuj. Kasa jak h.... 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

U mnie większość łąk w ekologi od lat. Nic nie dostają nawet obornika tyle co ptaszki 💩 i plony ładne. Nie zdziwił bym się jak po sypnieciu nawozu połowa traw by wyginęła 

rozmarzyłeś młody 😁 po opowiadaj babci o tych plonach albo dobrych nie widzialeś 🤔😁

• Like 2
Opublikowano

oj ciężkie lata przyszły. my może przez export trochę się podratujemy, ale miasto jeszcze większa nędza czeka 😪

Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Chodź, spróbuj. 

Moje ziemie się zbytnio nie nadają , do tego nie znam się i nie mam maszyn , ale jak jeżdżę w okolice Sieradza to widać same nowe maszyny i ciągniki , kostki na podwórkach , piękne magazyny itd 

10 minut temu, szymon09875 napisał:

Zostań badylarzem :o

Nigdy mnie to nie interesowało 

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Dla mnie dobre. Nie potrzebuję 60 zbitych bel z ha 

A złap się czego i mocno trzymaj  , bo fantazja cię ,,ponosi'' .U mnie jak 24 z pierwszego ,a polską prasą to fiu ,fiu ,15 drugiego i 12  trzeciego to lux . To bardzo lux  .  Ot tak .

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

oj ciężkie lata przyszły. my może przez export trochę się podratujemy, ale miasto jeszcze większa nędza czeka 😪

Czemu miasto czeka nędza A wieś nie? 

Opublikowano

A no widzisz sam ile trzeba zainwestować aby to jakoś produkować. Czasy dziadka i babki w polu z haką w polu się skończyły. 

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Nie rozpendziłeś się za bardzo 🤔 

Witam wszystkich 

Co Ty normalnie nie rozpędziłem się ☺️

3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

A no widzisz sam ile trzeba zainwestować aby to jakoś produkować. Czasy dziadka i babki w polu z haką w polu się skończyły. 

Zawsze można się przerzucić na krowy 🤗 , za***iste życie 🥴

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Daj spokój, jak masz warzywnik 10 ar to nie wiadomo nie masz jakichś nakładów, a jak się jest leniem i nie chce opielić 10 arów do roku to już problem tej osoby i kupuje w sklepie po cenie x3 za pośrednika

Opublikowano

Długo to będzie trwać zanim docenią i tak będą widzieć dotacje które dostajesz, a pracę już mniej

Opublikowano

powie mateluszek że zobaczcie, tyle im wiecznie doplacamy A im ciągle mało i tak drogo i całą nienawiść do rządu skieruja na rolników 🥴

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v