Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, gregor1284 napisał:

A to u belarusa musi byli wcześniej bo wspominał że leysow u nich nie ma 

Jeszcze wtedy ich nie bylo,tzn byli bo z Litwy samochody wiozą ale nie az tyle i nie wykupowali. U znajomego 5 rodzin bylo i powiedzieli ze jadą do Zamoscia bonich stać mieszkac w hotelu

Który  z Was ma blisko do Kowies?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

W wolnym czasie łazić po galeriach? Ambitne 🤔

Przyjeżdżasz do Niemiec, telewizja po niemiecku, książki po niemiecku, piwo drogie. Jedyne miejsce gdzie trudno się zgubić to sklep. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Ano i dla mnie na wschod od polski to jedna i ta sama swolocz. Ruskie, białorusy i ukry jednego warte 

Tak, tylko, że te typowe ruskie to największe możliwości mają. Ukraińców sporo u nas i też problemy będą z nimi. Zaś tych z Białorusi to nigdy nie spotkałem  

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Przyjeżdżasz do Niemiec, telewizja po niemiecku, książki po niemiecku, piwo drogie. Jedyne miejsce gdzie trudno się zgubić to sklep. 

przyjezdzasz do austrii- telewizja po niemiecku, ksiazki po niemiecku, radio po niemiecku, gazety po niemiecku , to samo z niemiec odbierasz i szwajcarii nie inaczej-loszalec idzie ,dobrze ze krowy wszedzie mecza tak samo 😂.

to byly czasy gdy najwiekszym sklepembyl dom handlowy jubilat wiec w tamtejszym hipermarkecie latwo bylo sie zgubic- 

piwo bylo tansze niz u nas -no przynajmniej kaiser za 2 szylingi. 

dobrze ze wolna europa i glos ameryki nadawaly jeszcze. do tego nie bylem sam tylko z kolegami,

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Spadam sobie do wulkanu sygnalisto z centrum 

Ale zawsze co świeżego na dzidę by nawlekli 🙄

Komu Ty to tłumaczysz 😂

Co Ty myślisz że nie wiem gdzie są Kurpie 😅 , nie inetrsowałem skąd Ty jesteś bo jakoś wcześniej nie wchodziłeś mi w droge 🤷

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

daj Pan spokój. jak w zeszła niedzielę gości wedzonkami i pieczystymi ugosciowalem to 3 zawodników i prawie 3 litrowe zubrowki wydoili 🤭

Do podobnej zakąski też we 3 wypiliśmy 4 litry żubrówki 

Opublikowano

tu też całe szczęście że szwagier wcześniej miał biforek 🤭

Opublikowano
21 minut temu, Leszy napisał:

Tak, tylko, że te typowe ruskie to największe możliwości mają. Ukraińców sporo u nas i też problemy będą z nimi. Zaś tych z Białorusi to nigdy nie spotkałem  

Spotkany w czwartek na parkingu Białorus zaczął rozmowę z pretensja do mnie czemu Polaczki wojnę zaczęliście. Taki przekaz u Łukaszenki

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PAN88 napisał:

żubrówki 

kurła, czysta dla mnie gitara, ale akurat tej  to nie cierpie 

wogóle  do pipy ta niedziela, wiosny nie widać, miałem w jeziora lasy sie wybrac moze motor przepalic ale brrr zimno, 

skonczyło ze na tym ze opracowuje se 4-pak i szukam w numerach katalogu  końcówek  kierowniczych do renault-agri , juz zamawiam od jesienie i jakoś sie zapomina 

Edytowane przez V12
Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Trzeba sprzedawać po tyle po ile klient jest skłonny zapłacić. Może 40zł, na pewno nie więcej. Za lipowy czy akacjowy można więcej wołać.

Pjoterek u nas słoik 0.9 to już dwa lata temu kosztował 

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Spotkany w czwartek na parkingu Białorus zaczął rozmowę z pretensja do mnie czemu Polaczki wojnę zaczęliście. Taki przekaz u Łukaszenki

Cóż, ludzie wieżą w to co słyszą w TVP to do Białorusów też nie ma co mieć pretensji. ;) 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Ursus932 napisał:

Co Ty myślisz że nie wiem gdzie są Kurpie 😅 , nie inetrsowałem skąd Ty jesteś bo jakoś wcześniej nie wchodziłeś mi w droge 🤷

Teraz jak sprawdziłeś to może i wiesz 😴 jak nie wchodziłem jak wchodziłem 

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Ech, chyba pora na detoks od AF...

No można się trochę podtruc ale szybko mija. 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v