Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HF86 napisał:

dobra. będę ryzykowal. na waszą odpowiedzialnośc. gorzej jak krisa sięgnie i.mu kukurydza w tym roku nie obrodzi 🤭

Nie dojdzie bo zimny ruski wiatyr z północnego wschodu wieje, to bardziej na kurpie zapach pójdzie 👀👀👀

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Co ja mam do stracenia ? No nic 

W sumie masz i rację bo jak pogonią, padnie się gdzieś to co za różnica, że wszystko zostanie teraz czy za 20 czy 30 lat? Żadna.

1 minutę temu, kris91 napisał:

to bardziej na kurpie zapach pójdzie

To żeby mu kurpiowski dziad nie wyrabował 👀

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W sumie masz i rację bo jak pogonią, padnie się gdzieś to co za różnica, że wszystko zostanie teraz czy za 20 czy 30 lat? Żadna.

Pjoter bardzo duża różnica teraz a za 30lat.

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

To bardzo głupio myślisz.

Dużo masz do stracenia tylko ty jeszcze i  głupi w swym myśleniu🙄

Życie i tak w końcu się skończy a co za różnica czy teraz czy za x lat 

Opublikowano
3 minuty temu, Kam78245 napisał:

Kto w niedzielę robi, nigdy się nie dorobi- jak mawiał mój dziadek ;) ale wędzenia chyba to nie dotyczy 

na wieczorną imprezę kurczaki i coś tam z wieprzka. ludzie pieką, grila palą, A ja wedze. 

Opublikowano
5 minut temu, Kam78245 napisał:

Kto w niedzielę robi, nigdy się nie dorobi- jak mawiał mój dziadek ;) ale wędzenia chyba to nie dotyczy 

I chyba się niczego nie dorobił. 😔

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Ta już lecę 

by Ci może głupie pomysły mróz ...wymroził.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

by Ci może głupie pomysły mróz ...wymroził.

Rację ma, jak nie masz nikogo, nie masz komu oddać, już pomijam powody takich decyzji to bez znaczenia jak znikniesz i opustoszeje to teraz czy za parę lat.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Jak tak sobie przypominam różne problemy jakie Polska miała z Ukraincami i Ukrainą od historycznych po teraźniejsze to już nie wiem po której stronie jestem. Ale jeśli ruskie zajmą Ukraine bardzo załamany nie będę. 

Jak Putek wygra to uważasz za zbawienne dla Polski?

Opublikowano

No i mamy błękit nieba. Zobaczy na jak długo bez deszczu 😅

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Jak Putek wygra to uważasz za zbawienne dla Polski?

A jak Ukraina wygra to będzie lepiej? Posłuchać wystarczy co politycy opowiadają na wypadek wygranej wojny przez Ukrainę. Temat rzeka 

Opublikowano

Bo ludzie głupi, jak by nie kupili to by nie siali 

Nawozu nie ma to nawet nie myślę o sianiu nawozu i spokój 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Saletrę sieją, Rysiek zgłaszaj, gnój też wożą i orka zaraz za rozrzutnikiem... Żeby to jeszcze tysiące ha mieli.... 

Opublikowano

Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Pjoter bardzo duża różnica teraz a za 30lat.

Żadna bo w perspektywie wynik będzie ten sam lub bardzo podobny ale w zasadzie ta "podobność" jeśli jesteś martwy nie ma znaczenia.

przez 30 lat to światopogląd może Ci sie o 180 stopni obrócić i wiele dobrego możesz zrobić ja teraz też mam plan by poprawić trochę w okolicznej społeczności

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v