Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Nie pisz głupot które na szkoleniu wciskali bo tam żaden ispektor ich nie prowadzi.... Oni mówią że lepiej jak jest wpisane tu i tu bo gie wiedzą... U nas tego nie wymagają i ma być prowadzony rejestr dla własnego gospodarstwa i tyle. Było tak i jest nadal. 

A ja twierdzę że prowadził szkolenie?🤨

Był na zasadzie obserwatora. 

Byla też rozmowa z nim co i jak robić żeby nie podpaść. 

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Mocno patrzą na okres kadencji bo są przypadki że zabieg był wczoraj a za dwa dni towar trafił na skup

A to akurat popieram. 

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wwrazie czego to i tak ci nic nie zrobią tylko stary beknie 

No chyba że złapią go na gorącym uczynku to bekną obaj. 

Opublikowano (edytowane)

Człowieku miałem kontrole i pytałem czy ma wpisać u siebie ten co robil mi oprysk i powiedzieli ze nie... i że u mnie ma być tylko  wpisane... i mam wpisać jego dane i nr atestów.... A dla nich skopiować dodatkowo atesty i tyle. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Ale po co niektóre idiotyzmy robić skoro nie daje to efektu a jeszcze i zagraża jak nie uprawom to pszczołom czy innym zwierzętom? Ze 3 lata wstecz kumpla sąsiad pryskal czymś i kobyla na jadła się trawy z tym, kobyla zdechła a 4 dniowy źrebak od niej został. 🤷‍♂️

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

On ma uprawnienia, wystarczy 

A no to ty taki lokalny czarny charakter jesteś jak tak 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Człowieku miałem kontrole i pytałem czy na wpisać u siebie ten co robil mi oprysk i powiedzieli ze nie ma i że u mnie ma być wpisane i mam wpisać jego dane i nr atestów.... A dla nich skopiować dodatkowo atesty i tyle. 

To się wydaje logiczne. Po co dublować wpisy. 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

On ma uprawnienia, wystarczy 

Tylko co wtedy jak ciebie na polu skontrolują podczas zabiegu?

Człowieku miałem kontrole i pytałem czy na wpisać u siebie ten co robil mi oprysk i powiedzieli ze nie ma i że u mnie ma być wpisane i mam wpisać jego dane i nr atestów.... A dla nich skopiować dodatkowo atesty i tyle. 

Już Ci pisałem wcześniej żebyś się:"KIEDYŚ ".

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Przestań pierdaczyc bo to było z 6 lat temu i nadal TaK jest... Na szkoleniach straszą aby nagonić klienta i tyle. 

No widzisz sam:KIEDYŚ 😁

Opublikowano

Jak ktoś ma firmę i robi usługi to pewnie musi wpisywać gdzie pryska i tyle.... Ale jak sąsiad sąsiadowi zrobi to nic nie trzeba i tyle. 

Przed chwilą, PRIMO napisał:

No widzisz sam:KIEDYŚ 😁

No to dawaj ten przepis. 

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Jak ktoś ma firmę i robi usługi to pewnie musi wpisywać gdzie pryska i tyle.... Ale jak sąsiad sąsiadowi zrobi to nic nie trzeba i tyle. 

Aż trafi się życzliwy świadek że ten temu a w papierach nic i wtedy będzie ciekawe. 

Opublikowano

A, oprysk się robi wieczorem po oblocie pszczółek., 🤔

U mnie są takie asy które pryskają sąsiadom. Jadą sobie swoim polem przy pełnym wietrze i oprysk spada zwykle pole dalej. Szkolenia ma.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, PRIMO napisał:

Tak tak.

Chłopie, powiedz to tej rzeszy działkowiczów, że mają robić jakieś szkolenia to cię na widłach wyniosą z podwórek. Mój sąsiad na przykład. Ma 30a pola. Sieje z 20a pszenicy albo jęczmienia. Pryska zwykłym Chwastoxem i to często opryskiwaczem plecakowym, niczym więcej bo nie skraca, nie robi grzyba, ziemniaki bez oprysków. I on na szkolenie musi iść i jeszcze ewidencję jednego oprysku w roku przeprowadzić?

obyś się nie zdziwił 😁

hubertb napisał:

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

sprzedaje z gospodarstwa po ludziach

Ale u Pietra jest inny klimat, kupią ci 5 worków i jeszcze będą mruczeć że życie ciężkie i drogo. 

to tam same ,,Piotry,, mieszkają 🤔🤭🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v