Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

jesteś pewien? tylko z ciekawości , bo wydawało mi się że jedna.

Jestem pewien i nawet się skonsultowałem zanim napisałem pierwszego posta o tym

3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Kurka, interesujące jest to co piszesz. Jednak prawo w Polsce jest pojebane.

Za często się zmienia i nie wiadomo kto i po co przy tym kombinuje

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

No mi nie wbili wtedy. W kolejnych latach wbijali. Sądziłem, że jak będę wymieniał prawko to wtedy mi wbiją T jak tym którym obecnie wbijają T po zrobieniu E do B

W powiecie krakowskim o ile się nie mylę to wbijają.

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Jestem pewien i nawet się skonsultowałem zanim napisałem pierwszego posta o tym

oki. warto wiedzieć.

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Kurka, interesujące jest to co piszesz. Jednak prawo w Polsce jest pojebane.

A teraz jeszcze pozmieniali te kary i teraz ktoś będzie mieć BE i przy kontroli jak pies stwierdzi brak odpowiedniej kategorii to dopiero przeboje mogą być 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

bo kogoś za nieszczęścia trzeba obwinić.

jedni sąsaida bo urzekł, inni Tuska bo żle, no itd, itp. u siebie cięzko winę znaleźć...

Dokładnie. Trzeba powiedzieć, "że Bóg tak chciał" bo po co szukać głębiej. Inni właśnie zrzucają wszelkie winy na polityków, inni na brak czerwonej wstążki. Przede wszystkim każdy powinien sam odpowiadać za siebie i swoje decyzje a ich ewentualne niepowodzenie lub popełnione błędy są w 99% ich winą. Pozostały procent to chociażby wypadek losowy przez które nieraz decyzje się nie powiodą.

a ty na kogo?

Opublikowano
Przed chwilą, lukasz20 napisał:

To jeszcze jest czas żeby zmienić na taką z siatką a warto😉

umowa, to umowa.

wiem że z siatką lepiej, ale...    se takom wziąłem bez.

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

Ale co cię tak rozśmieszyło, że tak mało, czy tak dużo?

Że mało, no gdzie tylko 3x tyle ... Ciągnik waży 5t to według jego teorii wychodzi że mogę nim ciągnąć max 15t 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A teraz jeszcze pozmieniali te kary i teraz ktoś będzie mieć BE i przy kontroli jak pies stwierdzi brak odpowiedniej kategorii to dopiero przeboje mogą być 

A ch*j z karą. Problem przy wypadku się robi.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Nie, to nie moja bajka

Rysiek. ale ona z polskiej fabryki. to pamiętaj! uroków na nią nie rzucaj!

Opublikowano
Łolek napisał:

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja nie wierzę w istnienie Boga. To wymysł słabych aby ich psychika działała w sposób, że "ktoś" ich podnosi na duchu i nakierowuje. Religia to był a i nadal jest najlepszy sposób na zarabianie. A świat? Im dłużej żyję tym mniej widzę w nim pozytywów.

Myślisz pojęcia wiary i kościoła nazywasz wierzących słabymi to w tej chwili obrażasz np moją matkę która przez 17 lat opiekowała się kalekim synem aż do jego śmierci, żonę Tomka @6465która gdy on leżał nieprzytomny pochowała jego matkę opiekowała się dzieckiem i urodziła drugie i ty nazywasz je słabymi a wiem że są to osoby mocno wierzące

Zastanów się bo że Kościół jako instytucja jest mocno zepsuta to fakt 

bardzo mądre słowa 👍👍👍👍👍

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To tylko mandat i wysiadka zza fajery. Gorzej jak się coś odwali na drodze

5 minut temu, Karol6130 napisał:

B+e

No nie może niestety

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Że mało, no gdzie tylko 3x tyle ... Ciągnik waży 5t to według jego teorii wychodzi że mogę nim ciągnąć max 15t 🤣

wszystko zależy co jest w homologacji, mały pierdek może mieć nawet mniej, u mnie przy masie własnej 5T dopuszczalne DMC zespołu 38T

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

bardzo mądre słowa 👍👍👍👍👍

Popieram w całej rozciągłości 👍👍

1 minutę temu, jacor73 napisał:

wszystko zależy co jest w homologacji, mały pierdek może mieć nawet mniej, u mnie przy masie własnej 5T dopuszczalne DMC zespołu 38T

Jeśli idzie o ciągnik nie ma przepisów mówiących o dopuszczalnej DMC dla zespołu pojazdów, gdzie pojazdem ciągnącym jest ciągnik rolniczy. Wszystkie dotyczą pojazdów ciężarowych 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No nie może niestety

To się ucieszy. 

Ale mu się i tak to przyda do koniary

Te Sołtysy to lubią te przewozy bydlaków

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Już to się zmieniło 

Teraz masz zatrzymane wszystkie kategorie na pół roku za brak odpowiedniej kategorii przy kontroli 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v