Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Wędrowycz85 napisał:

W piątek  zaczynasz, zgnije to, jeszcze po zagranicznym siewniku 🤣

kończy. dawno jęczmień posiał.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Kurła deszcz pada 😡

widać zmywa wstyd z Twoich germańskich maszyn.

u mnie nie pada.

Opublikowano
26 minut temu, radekz200 napisał:

Nie bardzo…. 

Zrob przelew 😛

piniendze to nie wszystko, spokój narazie najważniejszy 🤭

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Nawet nie zaproponuję żebyś Panie Piotrze spróbował.,.😉

Zostanę wierny naszej lokalnej tradycji. 

przyznaj się że boisz się postępu 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

no domysliłem sie...

Czym zboże na jesień psiukasz? 

@Agrest Jest sens kupować Boxera i psikać pszenicę zaraz po siewie? Raczej w terminie dość późnym. Bo uj z tego, że wybór środków wielki jak pszenicy dwa kawałeczki. Na wiosnę i tak Huzar bo jeszcze prawie go na tyle zostało. 

Znów zlewa, kurła. Ale jutro może by z marchewką albo burakami coś powalczył 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

a pojadę do sklepu i poproszę o ofertę. w tamtym roku jakiś wieloskładnik. trza by w sprawdzić w wykazie oprysków jak mocno chcesz wiedzieć.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

@Agrest Jest sens kupować Boxera i psikać pszenicę zaraz po siewie? Raczej w terminie dość późnym. Bo uj z tego, że wybór środków wielki jak pszenicy dwa kawałeczki. Na wiosnę i tak Huzar bo jeszcze prawie go na tyle zostało. 

Znów zlewa, kurła. Ale jutro może by z marchewką albo burakami coś powalczył 🤔

Trochę bez sensu boxer i huzar.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a pojadę do sklepu i poproszę o ofertę. w tamtym roku jakiś wieloskładnik. trza by w sprawdzić w wykazie oprysków jak mocno chcesz wiedzieć.

W tym roku pszenicy malutko to nie szaleję raczej. Choć jakby był jakiś typowy wieloskładnik w małym opakowaniu to bym może spróbował, jakby warunki pogodowe ku temu były. 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ale nasze ''dziady'' bardziej postępowe bo kopały kopaczką ciągnikową nie konną 😁😜

Konna i tak lepsiejsza, prostsza, nic się nie zepsuje, sam z kąta w kąt przestawi, pod byle kawałek dachu wejdzie. 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Trochę bez sensu boxer i huzar.

A bo mnie to jesienne psikanie się odpodobało i wróciłem do wiosennego. Nie ma na to warunków, w zeszłym roku oprysk, miało przymrozku nie być a rano -2. Rok wcześniej doglebowo i za sucho było i też uj z tego. Jedynie raz mi się Lentipurem udało. 

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A bo mnie to jesienne psikanie się odpodobało i wróciłem do wiosennego.

ja akurat na odwrót. po jesiennym samo zboże. po wiosennym chwast tylko przygaszony, ale spód zielonkawy.

Opublikowano

A ja jutro zaczynam siać

W sobotę kukuryszka na kiszonke

W niedzielę może coś ...  🙃

W poniedziałek łąki kosić drugi pokos

Oj zapowiada się pracowity weekend 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v