Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinni w uj z planów nawozowych zejśc ,jaki uj tyle posieje co im się zdaje ,ja rozumiem chobbysta posieje  ,ale mi 7000 zł wyjeb.. na hektar ,a to tylko na same nawozy ?           . Ale nie pierdzistołek też ma zarobić na poj....... rubrykach . Skąd oni te mądrości biorą . Jak mi napisal ,to powiedział że w razie kontroli by do niego wyslać co by się tłumaczył .bo będzie wiedział jak 🙆‍♀️ ,nosz kuwa przecież z tych głupot to rozliczam się i sam według tego papieru  ,,muszę siać '',a nie on agencyjnym będzie rozkminiał . Agencyjny ma w d.... kto pisal ,odpowiada ten co ma .

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tutaj u mnie sami warzywnicy na hektar rocznie wysiewa się około 1000-1200kg więc koszta zrobiły się okrutne. A przecież nawóz to nie wszystko. O oborniku i gnojowicy można pomarzyć bo nie ma skąd jej wziąć 

Ale znów badylarze mają najlepszy pieniądz 🤷 

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

no to ekologia, nawet dobrze płacą łąki na ptaszki i w d*pie

nawet dobre by były

pieniądze

Jak każdy wejdzie w ekologie to mu przypadnie cały h... .a gdzie tam cały ,może tylko odcisk 

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

U mnie większość łąk w ekologi od lat. Nic nie dostają nawet obornika tyle co ptaszki 💩 i plony ładne. Nie zdziwił bym się jak po sypnieciu nawozu połowa traw by wyginęła 

Jak ci spływ nawóz przyniesie to tego 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale znów badylarze mają najlepszy pieniądz 🤷 

Chodź, spróbuj. Kasa jak h.... 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

U mnie większość łąk w ekologi od lat. Nic nie dostają nawet obornika tyle co ptaszki 💩 i plony ładne. Nie zdziwił bym się jak po sypnieciu nawozu połowa traw by wyginęła 

rozmarzyłeś młody 😁 po opowiadaj babci o tych plonach albo dobrych nie widzialeś 🤔😁

• Like 2
Opublikowano

oj ciężkie lata przyszły. my może przez export trochę się podratujemy, ale miasto jeszcze większa nędza czeka 😪

Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Chodź, spróbuj. 

Moje ziemie się zbytnio nie nadają , do tego nie znam się i nie mam maszyn , ale jak jeżdżę w okolice Sieradza to widać same nowe maszyny i ciągniki , kostki na podwórkach , piękne magazyny itd 

10 minut temu, szymon09875 napisał:

Zostań badylarzem :o

Nigdy mnie to nie interesowało 

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Dla mnie dobre. Nie potrzebuję 60 zbitych bel z ha 

A złap się czego i mocno trzymaj  , bo fantazja cię ,,ponosi'' .U mnie jak 24 z pierwszego ,a polską prasą to fiu ,fiu ,15 drugiego i 12  trzeciego to lux . To bardzo lux  .  Ot tak .

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

oj ciężkie lata przyszły. my może przez export trochę się podratujemy, ale miasto jeszcze większa nędza czeka 😪

Czemu miasto czeka nędza A wieś nie? 

Opublikowano

A no widzisz sam ile trzeba zainwestować aby to jakoś produkować. Czasy dziadka i babki w polu z haką w polu się skończyły. 

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Nie rozpendziłeś się za bardzo 🤔 

Witam wszystkich 

Co Ty normalnie nie rozpędziłem się ☺️

3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

A no widzisz sam ile trzeba zainwestować aby to jakoś produkować. Czasy dziadka i babki w polu z haką w polu się skończyły. 

Zawsze można się przerzucić na krowy 🤗 , za***iste życie 🥴

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Daj spokój, jak masz warzywnik 10 ar to nie wiadomo nie masz jakichś nakładów, a jak się jest leniem i nie chce opielić 10 arów do roku to już problem tej osoby i kupuje w sklepie po cenie x3 za pośrednika

Opublikowano

Długo to będzie trwać zanim docenią i tak będą widzieć dotacje które dostajesz, a pracę już mniej

Opublikowano

powie mateluszek że zobaczcie, tyle im wiecznie doplacamy A im ciągle mało i tak drogo i całą nienawiść do rządu skieruja na rolników 🥴

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v