Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja muszę jechać po pozwolenie żeby na drodze przy polu poobcinać, bo już się ledwo ciągnikiem mieściłem, a i kosić jak przyjedzie to by musiał koło robić żeby na drugą działkę dojechać. 

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

D633 sztywna

Zajedziesz ciapusia :o

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja muszę jechać po pozwolenie żeby na drodze przy polu poobcinać, bo już się ledwo ciągnikiem mieściłem, a i kosić jak przyjedzie to by musiał koło robić żeby na drugą działkę dojechać. 

Jeżeli jest w pasie drogowym a droga powiatowa to trzeba iść do powiatu nie do gminy.

Ciapek jest po to żeby pracował😉

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Bardzo śmiszne hehehe. 🤨

@Agrest Sławek ma o 2/3 większe gospodarstwo a opłaty ma mniejsze ode mnie. 

No wiadomo że mniejsze bo energia praktycznie tylko na dom idzie.

Jedynie KRUS może mam wyższy.

A w wyżej wymienionych umieściłem czynsz i fundusz remontowy za mieszkanie za pół roku, więc to do gospodarki nie wchodzi.

A piszę o tym wszystkim dla jaj, byle jak większość tu coś pisać, w pogodzie o nie pogodzie🤣

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ale lalka od pierwszego właściciela.z pełnym papierem 

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

D633 sztywna

Uuu, miałem kiedyś legancką d633. U 2812 pierdział przy niej i miał wyzwanie.

Po paru latach sprzedałem bo za ciężkie to było

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Byłem u włodarza? Dał kwit?

Rodzice mają emerytury ale dla siebie. Czasem chcą mi coś dać, ale mówię żeby siostrze dali.

Mój post odnosił się do użytkownika który zaproponował Ci rozwiązanie 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Uuu, miałem kiedyś legancką d633. U 2812 pierdział przy niej i miał wyzwanie.

Po paru latach sprzedałem bo za ciężkie to było

Ten co sprzedawał kupił z pronaru 6 za 54 brutto bo jest na VAT i sam powiedział że na tą d633 klasie 10 ton i jest pewny że wytrzyma a na tą z pronaru mówi że się obawia tego czy wytrzyma takie to delikatne

Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

Co za przyczepa ??

Widziałem, ładny stan

11 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A ja kiedyś zrezygnowałem z tego pomysłu bo się bałem że nie wytrzyma ...

Na halach tak robiliśmy, a tam sprężarka była z tych co już pod UDT podlegają

10 minut temu, szymon09875 napisał:

Doszło mnie słuchy że ta przyczepa to na prezent

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Ten co sprzedawał kupił z pronaru 6 za 54 brutto bo jest na VAT i sam powiedział że na tą d633 klasie 10 ton i jest pewny że wytrzyma a na tą z pronaru mówi że się obawia tego czy wytrzyma takie to delikatne

To prawda, mam d50 na podwójnej burcie, pszenicy ponad 9 wchodzi, nic się nie dzieje. 

Ile dałeś jeśli nie tajemnica ? 

Ja ta co kupiłem w sylwestra, to się spóźniłem o 1 dzień a by była z kwitem za 700 zł więcej tylko

Opublikowano

No masywna była, ale jak nawet 6t w polu doładujesz i mocno złożysz się w nawrocie  to liny i drugiego ciapka po polu szukał będziesz, zwłaszcza na lżejszej ziemi😉

Patrz sprzedać ją z zyskiem i szukaj innej, przede wszystkim śladującej za kołami ciągnika.

Znajdź mi ładną 6 lub 8  to Ci d732 opylę 😁😉

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

No masywna była, ale jak nawet 6t w polu doładujesz i mocno złożysz się w nawrocie  to liny i drugiego ciapka po polu szukał będziesz, zwłaszcza na lżejszej ziemi😉

Patrz sprzedać ją z zyskiem i szukaj innej, przede wszystkim śladującej za kołami ciągnika.

Znajdź mi ładną 6 lub 8  to Ci d732 opylę 😁😉

Na piachu 6.6t załadowane i 60ka ledwo z poprzeczniaka wyciągnęła na prosto

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

To prawda, mam d50 na podwójnej burcie, pszenicy ponad 9 wchodzi, nic się nie dzieje. 

Ile dałeś jeśli nie tajemnica ? 

Ja ta co kupiłem w sylwestra, to się spóźniłem o 1 dzień a by była z kwitem za 700 zł więcej tylko

Od nowości pod dachem.

Przerobiona już w dowodzie na rolnicza a w Ori to był zestaw do stara

Screenshot_2022-01-05-09-05-21-551_com.facebook.katana.jpg

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

Jakbyś rachunki płacił to byś wiedział że wielkość gospodarki nie ma wpływu na większość opłat.

Place raz  na 3 miesiące . Za dwa mieszkania i 2 auta ciężarówe plus przyczepy

23 minuty temu, PRIMO napisał:

Bardzo śmiszne hehehe. 🤨

@Agrest Sławek ma o 2/3 większe gospodarstwo a opłaty ma mniejsze ode mnie. 

Chrzest mój ma 1/3 gospodarki co ja ale lepsza klasę ziemi i płaci prawie to samo co ja

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Czym masz zrobione? 

W końcu niczym nie zrobiłem , bo nic pilnego to nie było , kupiłem 30 metrów węża zbrojonego do powietrza 😅 a teraz się wku.rwiam bo za każdym razem jak potrzebuje cos wypalić czy coś dopompowac to ciągnę ten wąż przez cały garaż 😒 ale wezmę chyba tym Pp zrobię skoro chwalicie ...

Opublikowano

No dowodów rejestracyjnych szt 11 nie wliczyłem w rachunki🤭

Opublikowano
5 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

W końcu niczym nie zrobiłem , bo nic pilnego to nie było , kupiłem 30 metrów węża zbrojonego do powietrza 😅 a teraz się wku.rwiam bo za każdym razem jak potrzebuje cos wypalić czy coś dopompowac to ciągnę ten wąż przez cały garaż 😒 ale wezmę chyba tym Pp zrobię skoro chwalicie ...

To kup se taki 

https://allegro.pl/oferta/waz-przewod-spiralny-pneumatyczny-20m-do-kompresor-10685680873?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_narzedzia_pla_ss&ev_adgr=Narzedzia&ev_campaign_id=14474247596&gclid=Cj0KCQiAoNWOBhCwARIsAAiHnEi9zHnPn-JXdGYKbU9N86Aqmwcy7k0NWy2b3a7LmAiyRgy_yeop-rYaAn74EALw_wcB

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ale ptaki mają raj. Ponad hektar nie zebranych jabłek

20220105_132726.jpg

Ło kutwa, ale by wina napędził 😱

Opublikowano
29 minut temu, stempos1980 napisał:

Cicho bo Radka zniechęcisz a on pronarkie chce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v