Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cześć wszystkim potrzebuję informacji ile mm przed gmp ustawic początek wtrysku w zetorze 7745T ? U mnie początek jest 1mm przed gmp i to na pewno jest za późno a z koła zamachowego nie idzie ustawić na te 22 stopnie bo jest brak regulacji na pompie, maksymalnie wyszło na jakieś 18 stopni, dałem sprzegielko pompy z c360 i przeszlifowalem ząbek by przyspieszyć i wyszło na 22 stopnie ale wgl nie odpalił dodam ze silnik po remoncie zestawy naprawcze oryginalne czeskie, drugi problem to ciężki rozruch na zimnym na YouTube kanale ( Marcin m ) są filmy jak odpala i opis, zdjalem glowice bo ciekły gniazda wtryskiwaczy i myślałem ze puszczają też na tłoki ale okazało sie że chyba głowice między otworem wtrysku i grzybkiem zaworu wydechowego są pęknięcia, na trzech widać dość dobrze 

Posiada ktoś informacje jak w tytule bo nigdzie nie znalazłem 

Opublikowano

po pierwsze pisz  temacie o zetorach.

po drugie -wedlug instrukcji napraw 4-5 mm ma byc. dokladnie 4,5 +- 0,5

ciezki zaplon-ten typ tak ma,troche chlodu i problem ,albo grzalka albo rozrusznik szybko obrotowy, do tego gdy dluzej postoi to warto podpompowac. 

one maja inna pompe wtryskowa,jesli ktos ustawial tak ja zwyklego to tez moze byc problem.

Opublikowano

nowe przewody paliwowe i podkładki miedziane, mompa wtryskowa była sprawdzana gość gadał ze ok nowe rozpylacze czeskie 175 bar cisnienie ustawione sprzegielko jest stare ale przy max przyśpieszonej pompie wychodzi 4mm przed gmp a na kole zamachowym jest jakieś 18 stopni, glowice jeszcze nie wiadomo ale na pewno 2 są pęknięte, sprawdź mój kanał na YouTube albo podeślę link jak pali na zimnym i ciepłym a wtrysk był przy gmp

Opublikowano (edytowane)

Podkładek się nie daje w ogóle to błąd ,w zetorze wtryskiwacze prawie nie wystają nad głowice jak dasz to będą jeszcze bardziej cofnięte i będą rozpylac   nad tłokiem    ,a powinny do komory w tłoku.

Problemem może tez być uszczelka pod głowica (nieodpowiednia grubość).

Lub nowe komplety naprawcze a konkretnie wysokość tłoka od sworznia do denka tłoka

Zmienia nam się komora sprężania.

To wszystko trzeba sprawdzać bo przy dzisiejszych częściach różne cyrki wychodzą.

Edytowane przez hibertusik
Opublikowano

uszczelka pod głowicą 1.5 mm, podkładki pod wtryski są chyba 0.5 mm. zeby wtrysk był w komorze tłok musi być w martwym punkcie, jeśli glowice są pęknięte to wiadomo czego była wina a przez uciekająca kompresje odpalał przy gmp gdy było najwieksze sprężenie. poprzednik zrobił górę bo tłoki jakieś bez nazwy a chodził i pary miał tylko ze go pewnie nie docierali a odrazu do roboty bo pierscienie zapieczone były

dodam ze jak regulowalem zawory a wtryski były wsadzone to przy kręceniu wałem słyszałem jak syczalo gdy był suw sprężania

Opublikowano

niedawno widzialem jak kolega wyciagal wszystkie wtryski bo dal je bez podkladek-te ciagniki maja ponad 30 lat wiec korozja wchodzi wszedzie, do tego wiekszosc z anglii ...

tloki dales specjalnie do turbo ?? 

glowice oryginalne ?