Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

Tomasz ty masz skup na sąsiedniej wsi a daleko szukasz🤔

Ja chce mieć pieniądze za kukurydzę w ciagu miesiąca na koncie a nie za rok xD u nas ze wsi już nikt mu nie wozi xD ciężarowe spod Teresina ściągają a jemu nie wożą xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
43 minuty temu, misiekk45 napisał:

Sieraków i Gnojno dają 650, Oporów 630. Generalnie jeszcze mokra. Wujo wczoraj kosił to miała 32 procent, i szałowa nie byla

U mnie w minioną sobotę miała 34, to z kombajnu będzie miała 38. Jaki mają termin płatności  ta firma z gnojna? 

46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja chce mieć pieniądze za kukurydzę w ciagu miesiąca na koncie a nie za rok xD u nas ze wsi już nikt mu nie wozi xD ciężarowe spod Teresina ściągają a jemu nie wożą xD

U nas gadają że w tym roku on nie kupuje tylko jakaś spółka.  Żeby tylko było wiadomo gdzie pieniędzy szukać🙈

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mowa o FDS Pasze ?

Opublikowano
6465 napisał:

43 minuty temu, misiekk45 napisał:

Sieraków i Gnojno dają 650, Oporów 630. Generalnie jeszcze mokra. Wujo wczoraj kosił to miała 32 procent, i szałowa nie byla

U mnie w minioną sobotę miała 34, to z kombajnu będzie miała 38. Jaki mają termin płatności  ta firma z gnojna? 

46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U nas gadają że w tym roku on nie kupuje tylko jakaś spółka.  Żeby tylko było wiadomo gdzie pieniędzy szukać🙈

Ja stamtąd tylko nawozy biorę, nigdy nie woziłem do nich nic. Więc nie powiem. Moja wczoraj miała 31 z kolby więc czekam.

• Thanks 1
Opublikowano

550 netto ktoś da mniej? 😃 

Usługowe suszenie 10 zł % to u nas nie opłaci się mokrej sprzedawać. Sucha 960

Opublikowano

U nas  duzi  świniarze  płacą  650 zł/t   i suszą   ,  ci  co  na  handel  muszą  konkurować  więc  są  skłonni  dać  więcej  żeby  nakupić  ,  plon  zgodnie  z  przewidywaniami , 10-12 ton to  bardzo dobry   wynik   bo  połowa  do  dychy  nie  dobije

Opublikowano
Dnia 25.10.2021 o 19:23, DaMiAn914 napisał:

+ jeszcze Kurczyk. Gajdzik i lapczyk podnieśli na 560

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v