grzesiek1994 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Witam. Czy ktoś się orientuje. Mam zbiornik bębnowy betonowy 12m3 mniej więcej 1m pod ziemią. Wie ktoś może ile ma nośności? Muszę powiększyć płytę obornikowa i się zastanawiam czy można ciągnikiem najechac czy lepiej nie ryzykować. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym
wieslaw16 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Mój sąsiad najeżdża ciągnikiem z cyklopem to jet URSUS C330 ,nie wiem dokładnie na ile m3 ma ten zbiornik, i większymi ciągnikami też wjeżdża,mówi że firma która ten zbiornik robiła ,kazali śmiało wjeżdżać ,ponieważ jest zgodnie z projektem, bo wjazd na płytę gnojową jest właśnie po tym zbiorniku.
Alchemik Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Różnie może być wykonane. Ma kolega projekt od tego zbiornika? Może chociaż kolega zna grubość tego betonu? U rodziny zbiornik 60m^3, na równi z gruntem, to przy jeżdżeniu omija sie tylko pokrywę do wybierania zawartości, bo ma nośność 500kg. C360 z rozrzutnikiem śmiało przez środek samego zbiornika jeździ. Z góry było wiadomo, że będzie po nim jeżdzone, ale mimo tego niby nic w projekcie "gotowcu" nie zmieniano i drugi zbiornik który nie musiał ma podobną grubość betonu. Ale co jest u kolegi, to zdalnie nikt nie wie.
grzesiek1994 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2021 Aha rozumiem. Kupowałem 5 lat temu i nie pamiętam. Ale była gdzieś karta gwarancyjna to może coś tam pisze. Dzięki za odpowiedzi Aha rozumiem. Kupowałem 5 lat temu i nie pamiętam. Ale była gdzieś karta gwarancyjna to może coś tam pisze. Dzięki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Gnojowica
Claas Arion 610c + fortschritt