Skocz do zawartości

McCormick MTX -Hydrauliczna amortyzacja kabiny

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie jak ma zamontowane dzwigienki do potencjometru od amortyzacji kabiny. Do tej pory ich nie miałem a nie mam już pomysłu jak je zamontować bo cały czas ja wygina i zrywa. 

Opublikowano

Pokaż Ty zdjęcie jak masz zamontowane. Ale jak to Ci je zrywa? Może zbyt krótka jest. W czasie kalibracji je zrywa? Jak Ci działała amortyzacja jak dźwigienek nie miałeś? Po za tym co do samej amortyzacji... Dobry masz hydroakumulator, żeby ona faktycznie działała? Bo w 90% przypadkow sa one uszkodzone.

Opublikowano

Odświeżam temat, jak działa ta amortyzacja? Jest hydrauliczna czy gazowa? W butlach przy kołach brak powietrza, na zegarach pokazuje 8 bar. Ma ktoś serwisówke? Chętnie kupię

Opublikowano

Serwisowke mam, moge odsprzedać. Jest hydrauliczno-pneumatyczna. Hydroakumulator jest na rozdzielaczu od amortyzacji, ten oryginalny bardzo często pęka. Tzn membrana w środku, wiec na 99% do wymiany masz. 9bar ciśnienie w nim powinno być 0.5l. Rozdzielacz jest na zwolnicy zależnie od wyposażenia ciągnika to na lewej lub prawej stronie. Pneumatyka tutaj niema nic do rzeczy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć wszystkim, 
      Stałem sie niedawno posiadaczem MC95 i jest to mój pierwszy ciągnik. 
      Chciałbym w nim zrobic serwis olejowy i nie mam bladego pojęcia ile i jakiego oleju najlepiej kupić. Skrzynia, przedni most i silnik. 
      Prosze o polecajke 
      Jeżeli macie jakies sugestię, na co jeszcze zwrócić uwagę i co ewentualnie jeszcze wymienic to piszcie smialo. 
      Pozdrawiam 
    • Przez Dx90luberda
      Witam problem z moim mc115 silnik kreci nie odpala pompka dobra przewody do baku sprawdzone . 
    • Przez caros2
      Czy ktoś wymieniał przeguby osiowe? Czy są problemy z tą wymianą?

• Przez Adasko201
      Witam wszystkich serdecznie, przeszukałem różne fora i niestety nie znalazłem nic na temat.
      mam problem z miękką osią, podnosi z przycisku, opuszcza, poziomuje ale niestety wogóle nie amortyzuje, ciągnik skacze jak na sztywnej osi, moje podejrzenie padło na hydroakumulatory przedniej osi.
      pytanie do znawców: ma ktoś może informację jakim ciśnieniem powinny być one nabite azotem  i jakiej są pojemności??
      pozdrawiam
    • Przez PanieJanku
      Witam. Mam problem z McCormick Mc 120. Przestaje działać EHR. Po uruchomieniu działa od 5 do 30min, potem przestaje działać na podobny czas (gaśnie  wyświetlacz i nie działa podnośnik). Wymieniłem przekazniki ale problem nie zniknął . CIągnik kupiony w tym roku w Holandii.
  • Dodaj nową pozycję...
v