TOLVERI PU-3/140 - Uzupełnianie oleju
-
Podobna zawartość
-
Przez wojtekpuma185
Sprzedam chcesz więcej informacji dzwoń, pisz
http://olx.pl/oferta/lemken-opal-140-CID757-IDabyLh.html
-
Przez artur1980
Witam
Cieknie olej ze skrzyni biegów. Jest już rozpołowiony od sprzęgła i nie wiem czy trzeba odkrecać jeszcze skrzynię pośrednią żeby to uszczelnić?
-
Przez prz3m
Cześć,
mam problem z TM140. Po upływie około 5s od uruchomienia ciągnika zapala się (mruga) ikona filtra oleju hydraulicznego i przekładniowego.
Korzystając z podpowiedzi zainteresowałem się czujnikiem temperatury:
Olej hydrauliczny/przekładniowy raczej nie ma 40*C zaraz po uruchomieniu silnika , więc kierując się powyższą podpowiedzią wykręciłem czujnik, sprawdziłem i .... wygląda, że jest ok. Gdy jest zimny, to nie przewodzi, gdy go podgrzałem do ponad 40 *C to przewodzi.
Co mogę jeszcze sprawdzić, chyba tylko wymienić filtry i olej? Chociaż dziwi mnie, że w ogóle ta kontrolka się zapala na zimnym oleju.
Dodam jeszcze, że ciągnik kupiłem 3 miesiące temu, od rolnika i jeszcze od tego czasu go nie przetestowałem w polu. Podczas oględzin wszystko było ok, a kontrolka zapaliła się chwilę przed powrotem do domu (ok 70km) i w sumie od tego czasu mruga cały czas. Olej hydrauliczno przekładniowy wymieniany był w 2006r i wg poprzedniego właściciela jeszcze 1 rok mógłbym na nim pojeździć.
Przeciągnij pliki do przesłania lub wybierz pliki...
Maksymalnie wszystkich plików 48,82MB Wstaw inne multimedia Przesłane grafiki
-
Przez nobeq
Witam, rozważam zakup któregoś z wyżej wymienionych ciągników. Oba ciągniki 6 cylindrowe 140km. Z wyposażenia to amortyzowana przednia oś, przedni tuz. W Case jedyna dostępna skrzynia semi powershift 19x6 eco, w nh jest ta sama ale chyba dostępne są też inne? Zawory w pumie też tylko mechaniczne. Jest może ktoś kto był w podobnej sytuacji i potrafi mi doradzić? -
Przez Damian1p
1.Witam mam do kupienia Zetora forterre 140 CL jakie macie opinie o tym ciagniku.
2.Mam dylemat wyboru między mokrym a suchym sprzęgłem jak sądzicie które lepiej ?
3. Co sądzicie warto pchać się w Zetora czy skupić się na valtrze ?
Przykładowy link dooferty https://www.otomoto.pl/oferta/zetor-forterra-140-cl-ciagnik-rolniczy-traktor-zetor-forterra-140-cl-2018r-tuz-premium-ID6AOX40.html
-

Rekomendowane odpowiedzi
MF6480 (2008r) Problem z rozruchem, akumulatory
Ursus c330